Игокеа: Боље Партизан на старту, него неко лакши!

"Можда је боље да отварамо сезону против екипе која ће да извуче из нас оно најбоље него против неког гдје смо већ уписали бодове", поручио је Марко Бараћ, који ће у одсуству Аце Трифуновића водити Игокеу против Партизана.

Кошарка 04.10.2019 | 13:23
Игокеа: Боље Партизан на старту, него неко лакши!
Кошаркаши Игокее отвориће сезону дуелом против Партизана на старту регионалне АБА лиге.

Један од мечева који обично до посљедњег мјеста испуни дворану у Лакташима, биће одигран у суботу од 18 часова, а помоћни тренер Игокее Марко Бараћ истиче да сви у клубу једва чекају званични старт сезоне.

"Након дугог припремног периода дошао је моменат који су играчи једва чекали – почетак лиге. Одмах да их похвалим за све што су урадили у протеклих мјесец и по, два. Оформили смо нови тим, који је радио врло квалитетно од самог почетка и превасходни задатак нам је био да момке који немају искуство играња у овој лиги припремимо за оно што их чека, на специфичности ове лиге као што су контакт игра, интензитет, енергија која је потребна да се покаже... Ту бих видио први задатак у овом мечу, да се Партизану енергетски одговори, да се уђе јаче у односу на њих, да би се играло егал у било ком смислу. Они су показали завидан ниво квалитета у свим овим припремним утакмицама и званичним. То је екипа која је прављена за освајање трофеја, која је прављена од играча који имају искуство играња у Евролиги и Еврокупу, говорим за америчке играче, а ту је и база домаћих играча која је годинама ту. Први наш задатак је енергија“, рекао је Бараћ.

Игокеа овај меч дочекује у специфичној ситуацију, без тренера Александра Трифуновића, који је доживио мождани удар. Његов асистент, који ће водити екипу у дуелу против Партизана, каже да ће то играчима бити додатни мотив.

"Тренер је у свакодневном контакту са мном, са стручним штабом и играчима. Гледа да нам свима помогне разговором, савјетима, приједлозима и са те стране осјећамо његово присуство. Са те стране играчи  ће имати сигурно мотив више да играју за њега“, рекао је Бараћ и додао да не осјећа оптерећење или притисак да мора да адекватно замијени Трифуновића.

"Што се мене тиче немам никакво посебно оптерећење, не гледам ово као неку ситуацију своју. Гледам да урадим све што могу да у овој специфичној ситуацији то покријемо, да 'испегламо' колико можемо док се стваре не врате у неку планирану нормалу“.

Умор Партизана?

Колико евентуални умор Партизана може да буде предност Игокее?

"Партизан је цијели свој припремни период правио да има везане утакмице, од турнира које су играли до Суперкупа, једноставно то је ситуација на коју су навикли и то је начин на који су правили тим. На свакој пиозицији имају по два искусна играча која у сваком моменту могу да играју велике утакмице, а не неког ко је млад, ко се тек доказује. Тако да су они на ту ситуацију спремни, а ми свакако, без обзира на њихово стање, умор и сл. морамо да изједначимо, ако не и да будемо бољи у том енергетском смислу“, поручио је Бараћ.

Екипа Игокее у посљедњој провјери пред почетак сезоне поражена је од ФМП-а 89:83, међутим, Бараћ истиче да очекује потпуно другачије издање "игоса“ против Партизана.

"АБА лига је специфично такмичење, посебно за играче који долазе из САД и из европских лига које се играју на другачији начин. Ово је лига пуна јаког контакта, интензитета и ми смо покушавали и у доброј мјери успјели да пренесемо на те играче који немају тај вид искуства. Утакмица против ФМП наравно не задовољава наше критерије, то није начин на који ћемо ми играти и будите сигурни да ћемо против Партизана изгледати потпуно дургачије. Постоји нешто што се зове спортска форма, привођење припрема крају, једноставно, утакмице у припремном периоду се не играју у истом стању као оне у лиги, тако да очекујем много бољу енергију и реакцију од нашег тима“. 

У Игокеу су овог љета стигли Рашад Вон, Оливер Стевић, Срђан Кочић, Кинан Еванс, Александар Цветковић, Марко Томас, Денис Клифорд и Ваидас Кариниаускас...

Дуел против Партизана биће прво званично представљање потпуно реновиране екипе, па је логично питање и да ли има притиска тог првог меча?

"Мораћемо да сачекамо подбацивање да видимо да ли ће то из њих да испари дотад, као што испари код већине правих играча. Можда је боље да се та прва утакмица игра против екипе која ће из тебе да извуче оно најбоље. То је много боља ситуација него да се играмо против неког гдје смо унапријед уписали бодове. Партизан је велики клуб и требало би да у њима пробуди оно најбоље“, истакао је Бараћ.

Црно-бијели имаће по обичају огромну подршку својих навијача и играће условно речено на „домаћем терену.

"Овдје је више тих навијача Партизана, али оно што бих ја желио је да амбијент буде прави, да хала буде пуна, атмосфера да буде кошаркашка и то је нешто у чему ће сваки играч да ужива па и ја као тренер“, рекао је Бараћ и додао да се екипе добро уклопила током претходна два мјесеца.

"Чини ми се из разговора са играчима, сви се осјећамо овдје јако лијепо.Људи из клуба чине све да нам обезбиједе максималне услове и на терену и мимо њега. То је доста помогло у стварању атмосфере, а она на тренинзима и овим припремним утакмицама није довођена у питање“.

Бараћ није желио много да прича о амбицијама у новој сезони.

"Оцјене свих је да је АБА лига никад јача и с тим се слажем. Неке амбиције које су мање више познате бих ја пребацио у причу из утакмице до утакмице. Прво план је за Партизан, па се играју и паралелно утакмице првенства БИХ, то је за нас специфична ситуација, једноставно тренутно ја размишљам само о наредној утакмици“, рекао је Бараћ.

Крилни центар Игокее Сава Лешић потврдио је да екипа једва чека да почне утакмица у суботу.

"Послије припремног периода дочекали смо и почетак АБА лиге. Екипа је доста промијењена у односу на прошлу утакмицу. Утакмица против Партизана сигурно неће бити нимало лака утакмица, првенствено због тога што су освојили Суперкуп и на тим утакмицама и у Еврокупу показали завидан квалитет. Нема ту неке велике филозофије. Ми ћемо покушати да се што боље припремимо и да одговоримо. Фаворит је Партизан, али имамо велику жељу да покажемо да радимо добро и да имамо добар тим, видјећемо колико ћемо догурати на тој утакмици“, рекао је Лешић.

На питање о најјачем оружју Партизана истакао је да је то тим.

"Њихов највећи квалитет је то што имају добар тим. Не бих издвајао сад ту детаље, прва ствар је тим. У такмцим утакмицама најбоље је да одговоримо добром енергијом и жељом и уз такав приступ имамо неке своје шансе“, закључио је Лешић.

АБА лига, прво коло

петак

Мега - Цедевита Олимпија 20.00

субота

Игокеа - Партизан 18.00
Цибона - Морнар 20.00

недјеља

Будућност - Задар 18.00
Црвена звезда - Приморска 20.00

понедјељак 

Крка - ФМП 18.00

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар