Иранска спринтерка дефинитивно у Партизану!

Фарзанех Фасихи ће трчати за АК Партизан под командом тренера Станоје Бурлића и Дарка Шапића.

Остали спортови 04.10.2019 | 12:45
Иранска спринтерка дефинитивно у Партизану!
Једна од најбољих иранских атлетичарки, спринтерка Фарзанех Фасихи дефинитивно прелази у Атлетски клуб Партизан 1945.

Вест која се појавила у иранским медијима, па на нашем порталу пре два дана прилично је скренула пажњу српске јавности. Да ће 26-годишњакиња из Исфахана дефинитивно доћи у Хумску улицу, добили смо и званичну потврду из клуба.

"Испред Атлетског клуба Партизан 1945. могу да потврдим да ће иранска атлетичарка Фарзанех Фасихи тренирати у нашем клубу." појаснила је секретарка клуба, Бојана Каличанин за МОЗЗАРТ Спорт, "Радиће са нашим најбољим спринтерима браћом Кијановић и Милошем Грујићем, а све под командом тренера Станоје Бурлића и Дарка Шапића."

Њен долазак, наравно ако јој наше власти одобре радну визу, је посебно занимљив због две ствари, прво зато што је прва иранска атлетичарка која ће наступати за неки клуб из Европе, а потом да ли ће и овде, као што то иначе ради када наступа у домовини или на континенталним такмичењима, носити мараму и дуге рукаве и ногавице. Власница је националног рекорда на 60 м у затвореном са 7,35 секунди и освајачица брознане медаље на Шампионату Азије у дворани у Техерану у истој дисциплини.

Занимљиво је да је ова вест дошла баш у време Светског шампионата у атлетици које је данас ушло у седми дан у Дохи. А наша јавност, у свом старом маниру игнорише све догађаје где српски представници не могу да буду међу првима. А пошто је Ивана Шпановић морала да због повреде одустане од наступа, такмичење у Катару за наше суграђане као да не постоји.

А данас су на СП, које се завршава у недељу на програму два финала, и то оба женска, у бацању кугле и на 400 м. У првој дисицплини, у којој борба за одличја креће вечерас од 19.40 часова велики фаворит је актуелна шампионка, Гонг Лиђао. Кинескиња је једина ове сезоне бацила преко 20 м (20,31), али би могла да је угрози Американка Чејс Илеј која јој је једина нанела пораз у 2019. На висок пласман може да рачуна и ветеранка из Немачке, Кристина Шваниц.

У трци на 400 м, која стартује 10 минута пре поноћи, издвајају се два имена, а то су Шони Милер-Вибо и Салва Еид-Насер. Девојка с Бахама и Нигеријка која је променила и веру, име и презиме не би ли наступала за Бахреин ове сезоне немају конкуренцију и тешко је очекивати да ће нека ривалка успети да им се уплете у битку за злато. За бронзу ће се борити актуелна шампионка Филис Френсис, као и Американка Ваделин Џонатас и Јамајканка Шерика Џексон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања Лука

04.10.2019 11:16

јел са марамом трци?јој клуба и лакрдије

ОДГОВОРИТЕ