Прва станица црвено-бијелих је Атина: Кад играш у Звезди...

Шампион Србије и региона у четвртак на паркету Панатинаикоса игра први такмичарски меч у сезони.

Кошарка 03.10.2019 | 10:13
Прва станица црвено-бијелих је Атина: Кад играш у Звезди...
Летом из Београда за Атину око 13 часова, кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у среду на почетак Евролиге 2019/20.

Екипа Милана Томића одиграће први такмичарски меч у сезони на паркету Панатинаикоса, где је након реформе најјачег такмичења 2000. године играла пет пута и остварила једну победу, уз четири доживљена пораза.

Овог лета, црвено-бели боравили су у Атини на припремама и одиграли две пријатељске утакмице у Пиреју, против Олимпијакоса. Овог пута, Београђане неће дочекати пријатељски амбијент, а то се посебно претпоставља за тренера Томића, који је годинама био плејмејкер Олимпијакоса, па капитен, па помоћни тренер.

У четвртак, он ће изаћи на терен свог дугогодишњег ривала као шеф стручног штаба гостију, али са једним познатим и драгим лицем за навијаче Панате. Наравно, то је Џејмс Гист, који је овог лета напустио ПАО после седам година. Подсетимо, клуб га је испратио као легенду, али ће у четвртак сигурно неће бити места за такве емоције на терену.

Најављујући меч, Томић је у изјави за клупски сајт говорио о појачањима "зелених".

Подсетимо, осим одласка тренера Рика Питина и повратка Аргириса Педулакиса, шампион Грчке је довео некадашњу америчку колеџ звезду Џимера Фредета, затим центра Гран Канарије Џејкоба Вајлија, дугогодишње НБА крило Веслија Џонсона, познатог плејмејкера Тајриса Рајса...

"Знамо какву је екипу Панатинаикос оформио пред ову сезону. Међутим, то не значи ништа, идемо да одиграмо добру утакмицу свих 40 минута, како би дошли до што бољег резултата и до победе. Панатинаикос је састављен од доста искусних, евролигашких и НБА играча, али ми гледамо нас и борићемо се", рекао је Томић.

У најави сезоне, Звезда је доживела пораз у четвртфиналу АБА Суперкупа у Загребу, а Томић је објаснио тај резултатим олаким приступом свог тима. Сада су сви играчи спремни, а српски тренер најављује борбу. И у Атини и током читаве сезоне.

"Имали смо две три повреде у припремном периоду, сада су сви спремни за утакмицу и свима је драго што ће бити део Евролиге у овој сезони. Наш циљ је да прикажемо Црвену звезду у што бољем светлу", рекао је Томић, уз објашњење да не жели да прогнозира далекосежно.

"Звезда ће у овој сезони ићи утакмицу по утакмицу", додао је он.

Плејмејкер црвено-белих Филип Човић дебитоваће у Евролиги у четвртак, а у разговору за МОНДО говорио је овог лета о својој интензивној припреми за сезону 2019/20. 

У најави меча против Панате, Човић је рекао да се амбиције подразумевају за све који обуку Звездин дрес.

"Желим прво да нам пожелим срећу на старту сезоне и у Евролиги. Сваки почетак је као и увек, специфичан и тежак, чека нас тврда и тешка утакмица, играће се агресивно са обе стране, и пред пуно навијача у њиховој дворани. Морамо да будемо сконцентрисани од самог старта, спремни физички и психички,морамо да будемо чврсти и да парирамо у свим сегментима игре. Што више буде одмицала сезона, што више будемо тренирали и играли, биће све боље. Када играте у Црвеној звезди знају се амбиције на свим пољима, у свим такмичењима", додао је Човић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар