ЛЕ: Партизан - тим за Астану...

Нека буде као у Нишу! Александар Шћекић вероватно ће бити “жртвован“ како би од првог минута заиграли и Бибрас Натхо и Сејдуба Сума.

Фудбал 02.10.2019 | 23:45
ЛЕ: Партизан - тим за Астану...
Гробари прижељкују: Нека у Нурсултану буде као у Нишу! Саво Милошевић узвраћа: Нека буде.

С намером да се из Казахстана врати као победник, шеф стручног стаба Партизана решио је да се ослони на проверене снаге, оне које су против Радничког доминирале игром и реализацијом, па очекује репризу, макар кад је исход у питању, у дуелу са Астаном.

Наравно, не могу најбољи тим Казахстана и вицешампион Србије у исту категорију, али замајац настао на бази три првенствене победе и, општи је утисак, квалитетне игре у пољу, шеф струке црно-белих жели да искористи. Зато ништа неће мењати у формацији и одабиру играча у односу на гостовање на Чаиру. Последично томе, биће корекција у односу на најчешћи састав ове сезоне, тек други пут биће заједно, као стартери, на терену Сејдуба Сума и Бибрас Натхо, од којих у великој мери зависи изглед Парног ваљка. Обојица су у Нишу погађали мрежу, одишу самопоуздањем, а како гости дуел са Астаном виде као прилику за поправљање изгледа да прођу групу, разумљиво је крајње офанзивно опредељење. С тим што ће, за разлику од премијере са АЗ Алкмаром, Гвинејац дејствовати иза нападача, а Израелац се повући који корак назад на место задњег везног, где према Милошевићевој оцени може највише да прузи. То значи да ће за ову прилику бити, на неки нацин, жртвован Алексадар Шћекић, али ако резултат буде наредио ускочиће он са клупе да потврди какво је партнерство склопио са Сашом Здјеларом.

Остатак маневра стандардан: Зоран Тошић десно, Такума Асано лево, Сума иза Умара Садика. Са вероватним варијацијама током меча, јер би се у случају да шансу добију Лазар Марковић или Филип Стевановић у шпиц преселио Јапанац Асано. Као подршка Садику или његова замена, то већ зависи од тога шта и кад буде писало на семафору.

Одбрана Партизана се профилисала, такође, као важан и уигран део тима, нема потребе да се мења квартет испред капитена Владимира Стојковића, те се по боковима очекују Немања Милетић и Слободан Урошевић, а у централном делу Бојан Остојић и Страхиња Павловић. Уз наду свих у клубу да ће урадити оно што је на Астана арени на последњих осам европских утакмица учинио само Динамо Кијев - сачувао мрежу мирном.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар