Куп БиХ: ''Шестице'' Борца и Жеље, Сарајево испало!

Шест голова Борца у Угљевику за четвртфинале! Стојан Врањеш постигао два, колико је постигао и Срђан Вујаклија, а по једном се у стријелце против Звијезде 09 уписали Иван Црнов и Бојан Марковић за четвртфинале Купа БИХ. Зрињски избацио Слободу.  Жељо узвратио "шестицом" пред меч у Бањалуци! Фудбалери Жељезничара декласирали су Младост из Добоја код Какња с 6:1 (2:0), у осмини финала Купа Босне и Херцеговине и узвратили Борцу, који је такође са шест комада, изборио четвртфинале.  Сарајево остало без круне у Широком Бријегу! У репризи прошлогодишњег финала Купа Босне и Херцеговине, Широки Бријег је елиминисао актуелног побједника Сарајево у бурном мечу на "Пецари" - 3:2 (1:1). Три прекида, погођен играч гостију, преокрети, црвени картон. . .

Фудбал 02.10.2019 | 21:23
Куп БиХ: ''Шестице'' Борца и Жеље, Сарајево испало!
Бањалучки Борац водио је 4:0 на полувремену, а до краја постигао још два гола за побједу против Звијезде 09 у мечу осмине финала Купа БИХ.

Зрињски са 2:0 елиминисао Слободу, а Тузла ситију минимална побједа над Вележом била је довољна за пласман у четвртфинале.

Први клуб који је изборио пласман међу осам најбољих био је Борац, који је то практично учинио у првих 45 минута, након којих је водио 4:0.

Стојан Врањеш потврдио је сјајну форму и послије два гола за првенствену побједу против Вележа, постигао је још два у куп утакмици против Звијезде 09.

Било му је довољно свега 34 минуте да смјести у мрежу Аврамовића.

Врањеш је потом намјестио гол за Срђана Вујаклију, а онда препустио Ивану Црнову и резервисти Бојану Марковићу да докрајче Звијезду за коначних 6:0.

Борац је тако направио одличну увертиру за првенствени дерби против Жељезничара у недјељу од 18.30 часова.

У једном од дербија осмине финала Купа БИХ између Тузла ситија и Вележа послије првих 45 минута није било голова, а у наставку је виђен један, одлучујући.

Сесар је погодио у 62. минуту из слободног ударца за побједу Тузла ситија 1:0 и пролаз у четвртфинале.

Тузлаци су могли још у првом полувремену стећи предност. У 38. минути након убацивања Сесара, у сјајној прилици био је Војо Убипарип који је шутирао главом, али је изврсно интервенирао голман гостију Славиша Богдановић.

У 40. минути Нермин Црнкић је био у одлично прилици, али је погодио стативу. У 42. и 45. минути гоман домаћих Азир Муминовић спашавао је свој гол, након неспретних интервенција суиграча, Немање Златковића, односно Јове Којића.

Након поготка Сесара, могао је Црнкић у 67. минути повећати предност, али је други пут уздрмао стативу.

Вележ је у 78. минути био у прилици да изједначи резултат, када је Валмир Берисха изашао „један на један“ са Муминовићем који је лопту одбио, а Васко Калезић није успио да је пошаље у мрежу.

У првом полувремену због повреде зглоба игру је напустио играч Вележа Елмир Кудузовић, коме је помоћ пружена у УКЦ Тузла послије чега се вратио на Тушањ.

Један од занимљивијих дуела одигран јеу Мостару, гдје је Зрињски са 2:0 елиминисао тузланску Слободу.

Прво се Кунић добро снашао у петерцу послије корнера и лоше реакције једног дефанзивца гостију, а потом је Баришић у 35. минуту „овјерио“ тријумф ударцем са око 25 метара.

Олимпик је са 3:0 испратио ТОШК из Тешња, ГОШК је као гост славио у Прњавору 2:0 против Љубића.

На мечу између Рудара из Приједора и Рудара из Какња у регуларних 90 минута није било готова па су о побједнику одлучивали пенали. На крају су гости имали више среће и са 5:4 елиминисали домаће "рударе".

Жељо узвратио "шестицом" пред меч у Бањалуци! Фудбалери Жељезничара декласирали су Младост из Добоја код Какња с 6:1 (2:0), у осмини финала Купа Босне и Херцеговине и узвратили Борцу, који је такође са шест комада, изборио четвртфинале.

Да ли је потребно најавити предстојећи дерби између Борца и Жељезничара у Бањалуци сљедећег викенда?

Након што је Борац са шест погодака против Звијезде 09 у Угљевику (0:6) осигурао пласман међу осам најбољих у Купу БиХ, реванширао се убједљивим тријумфом сарајевски Жељезничар против Младости из Добоја код Какња (6:1).

Голове за домаћи тим у првом полувремену постигли су Џенан Зајмовић у 22. и Асим Зец у 28. минуту сусрета.

Жељезничар је у првом полувремену оправдао улогу фаворита. "Плави" су контролисали ток утакмице, креирали шансе пред голом противника и на полувремену дошли до заслуженог водства.

Гости из Добоја код Какња с друге стране нису озбиљније запријетили голу Ведрана Кјосевског.

У наставку је Жељо повисио на 3:0 аутоголом фудбалера Младости Шерифа Хасића, да би потом Кемал Мујарић смањио резултат на 3:1.

Тај погодак као да је "наљутио" изабранике Амара Осима, који су потом за шест минута постигли још три гола за коначних 6:1.

Најприје је мрежу екипе из Добоја код Какња погодио Џенан Зајмовић у 73, Мустафа Мујезиновић два минута касније, а онда и Асим Зец у 79. минуту, својим другим, а укупно шестим Жеље овјерио пролаз међу осам најбољих.

Убједљивом побједом плави су индиректно послали поруку Борцу, који је нешто раније такође "шестицом" изборио пласман у четвртфинале, а којем гостују на Градском стадиону у Бањалуци сљедећег викенда у 12. колу Премијер лиге БиХ.

Сарајево остало без круне у Широком Бријегу! У репризи прошлогодишњег финала Купа Босне и Херцеговине, Широки Бријег је елиминисао актуелног побједника Сарајево у бурном мечу на "Пецари" - 3:2 (1:1). Три прекида, погођен играч гостију, преокрети, црвени картон...

Одличну утакмицу одиграли су фудбалери Широког Бријега и Сарајева, пуну ритма, шанси и голова, а актуелни освајач Купа БиХ - "бордо" тим на крају је предао круну!

ШИРОКИ БРИЈЕГ - САРАЈЕВО 3:2 (1:1)

Домаћин је водио, Сарајево преокренуло, да би послије изједначења услиједио прекид од 20-ак минута због навијачког убацивања предмета у терен, а наводно је погођен и један играч гостију (Анел Хебибовић).

По повратку на "Пецару" боље се снашао херцеговачки тим и поготком Ивана Енина прошао међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу у БиХ.

Херцеговци су имали више од игре и боље шансе у првом дијелу осмине финала Купа БиХ против Сарајева, али се на одмор у полувремену отишло са неријешеним резултатом 1:1.

Дино Ћорић погодио за вођство Широког Бријега у 30. минуту након што је покупио одбијену лопту голмана Владана Ковачевића и закуцао је испод пречке - 1:0.

Десет минута раније, пречка Сарајева се такође затресла послије ударца Звонимира Вукоје, али је тада била савезник "бордо" екипе.

Екипа Хусрефа Мусемића узвратила је у 37. минуту поготком Халида Шабановића, који је уз доста среће успио да погоди мрежу домаћина - 1:1.

У 59. минуту, гости са "Кошева" преокренули су резултат поготком Анела Хебибовића, након што је беспотребно истрчао голман Широког Бријега Дарио Мишкић, а нападач гостију пласирао лопту у мрежу - 1:2.

Изабраници Тонија Карачића успјели су да стигну до изједначења у 75. минуту послије прекида и центаршута на другу стативу, повратну на петерац је вратио, а сами угао гола гостију погодио Доминик Ковачевић - 2:2.

Тада су домаћи навијачи на "Пецари" славећи изједначујући погодак бацали бакље и тврде предмете у терен, а погођен је и један играч Сарајева, наводно Анел Хебибовић, па је судија Елвис Мујић прекинуо утакмицу.

Сусрет је настављен послије 20-ак минута паузе уз пријетњу да уколико буде пао још један предмет на терен, утакмица ће бити прекинута неповратно и регистрована службеним резултатом 3:0 у корист Сарајева.

Одмах по повратку на терен, Широкобријежани су опет повели сјајним голом Ивана Енина - 3:2. До краја вриједи истаћи да су домаћи меч завршили и са 10 играча у пољу након што је црвени картон зарадио Петар Фрањић.

Осмина финала Купа БиХ

Звијезда 09 – Борац 0:6

Зрињски – Слобода 2:0

Олимпик – ТОШК 3:0

Љубић – ГОШК 0:2

Рудар Приједор – Рудар Какањ 0:0, пеналима 4:5

Тузла сити – Вележ 1:0

Жељезничар – Младост 6:1

Широки Бријег – Сарајево 3:2

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар