ЛЕ - Милошевић: Играћемо нашу игру!

Тренер Партизана издвојио три играча Астане као потенцијалну опасност.

Фудбал 02.10.2019 | 20:40
ЛЕ - Милошевић: Играћемо нашу игру!
Насмејан јесте, наспаван није. Ако буде све потаман, по навијачким жељама, могао би сутра вече СавоМилошевић и да запева, јер ће и те како имати повода да пусти глас уколико Партизан из Нурсултана донесе три бода. Упркос мрцварењу од шест сати лета, четири часа временске разлике и видном умору, тренер црно-белих деловао је смирено и крајње расположено у последњем обраћању медијима пред меч другог кола Лиге Европе (четвртка, 16.50, РТС 1, ТВ Арена спорт 1).

Црно-бели су дошли у Казахстан с намером да направе један од крупнијих корака ка пролећу под капом УЕФА. Летње утакмице са Малатијом и Молдеом, те премијера са АЗ Алкмаром, показале су да би могли да понове успех од пре две сезоне са Мирославом Ђукићем на клупи.

„Сви су спремни, то је најважније. Упознао сам екипу са оним што нас чека и што морамо да урадимо уколико желимо добар резултат“, истакао је Саво Милошевић у најави гостовања у бившој совјетској републици. „ Екипа жели добар резултат, знам да исто хоће и наш ривал. План је да до вечерашњег тренинга уђемо у ритам, имамо још 24 сата за потпуну адаптацију. Све можемо да решимо концентрацијом, жељом, вољом, све може додатним напором“.

Од Парног ваљка се очекује да буде веран нападачком стилу, што је јасно најавио и Саво Милошевић.

„Партизан ће пробати да игра своју игру. Она се у неким сегментима разликује, од утакмице до утакмице. Колико ћемо успети да наметнемо стил и нападамо зависи и о противника, али филозофију и приступ сигурно нећемо да мењамо“.

Радује стручни штаб што има све играче на окупу. Нико повређен, нико суспендован.

„Сви су спремни, што је баш битно. Мораћемо поново да пружимо максимум уколико желимо позитиван резултат, а у Астани га желимо. Домаћин је противник по мери, рекли смо да су су Казахстанци и АЗ екипе са којима сигурно, ако играмо максимално, можемо да изађемо на крај, тако да ћемо пробати да остваримо резултат који ће нам обезбедити борбу за наставак такмичења до краја Лиге Европе. Биће нам потребно доста трке и борбе да бисмо то постигли“.

Прецизирао је Саво тројицу играча Астане као највећу опасност голу Владимира Стојковића.

„Јанг шпиц, Томасов офанзивни везни, Мајевски задњи везни... Има Астана доста индивидуално јаких играча, али пре свега је битно да их зауставимо као тим. То је екипа из другог шешира, изнад нас и Алкмара по резултатима и рангу у групи и наравно да је тешко објаснити љубитељима фудбала у нашој држави да је то екипа која је озбиљна и игра Европу практично сваке године и да неће бити уопште лако. Ако бих причао о снази Астане, људи би мислили да тражим оправдање. Покушаћемо да играмо своју игру коју играмо у лиги и ЛЕ. Мора да буде и прилагођавања, јер не зависи увек све само од нас. То колико ћемо нападати, зависи и од противника, али нашу игру нећемо мењати“, додао је Саво Милошевић.

Како изгледа играти на истоку зна, између осталог, Зоран Тошић, од кога се очекује да искуством погура госте ка тријумфу.

„Имамо озбиљног противника који код куће бележи позитивне резултате. Упознати смо са њиховим врлинама и манама. Добро је што смо сви спремни. Радили смо напорно да дођемо до оваквих утакмица и надамо се да ћемо остварити позитиван резултат“, додао је Тошић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар