Почела изградња куће за породицу Перић

Након хуманитарне акције коју је покренула БН телевизија, у Новом Насељу код Пелагићева ових дана почела је изградња куће за породицу Перић, самохрану мајку Аницу и њено двоје дјеце.

Република Српска 02.10.2019 | 18:19
Почела изградња куће за породицу Перић
Акцији су се одазвала бројна приватна предузећа и појединци из Брчког, Пелагићева, Бијељине, Орашја и других градова у БиХ и дијаспори.

Када се вриједне руке сложе, окупе хумани људи, свака недаћа може да буде побијеђена. Након тешких, тужних дана, за мајку Аницу и њену дјечицу, шестогодишњег Зорана и четворогодишњу Слободанку долазе срећнија времена.

"До сада смо , уз помоћ добрих људи, обезбиједили дио средстава па смо урадили темељ и плочу куће. Набавили смо и блок, а остало је да обезбиједимо цријеп и грађу. Надамо се да ће нам у томе помоћи добри људи и да се до зиме породица Перић усели у своју породичну кућу", рекао је Слободан Петровић из Организационог одбора за изградњу куће.

Свештеници Српске православне цркве освештали су темеље куће - да буде на радост и да ова породица добије пристојан нови дом.

"Првенствено као свештеник и човјек захваљујем се свим добрим људима који су препознали тежак живот ове вриједне и честите домаћице и укључили се у ову акцију. Позивам све људе да помогну у изградњи куће. Ово је идеална прилика да покажемо своје људске и хришћанске вриједности", рекао је протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић.

Плац за изградњу куће додијелила је општина Пелагићево, која ће такође, помоћи у обезбјеђењу прикључка струје и воде.

Породица Перић до сада је била притиснута бројним несрећама - смрт мужа и оца, сиромаштво, болест, па неизвјесност јер морају изаћи из изнајмљене куће.А сада мајка Аница и њена дјеца не крију радост што ће ускоро свити нови дом.

"Захваљујем се свим добрим људима што ће моја дјеца добити кров над главом, много им се захваљујем", каже Аница.

Зоран је, тек ђак првак, али, након трагичног губитка оца, постао је једина мушка глава у породици и тај задатак схвата веома озбиљно. Биће то домаћин, кажу окупљене комшије, које му допуштају да и он учествује у изградњи куће. А богме, помогне и сестра Слободанка. Иако мала, зна да ће ово бити њихов нови, срећан пут у будућност.

Рачун за помоћ у КМ:
Аница Перић
Рачин број: 554-402-002615-05-47
Павловић интернационал банк А.Д.

Уплате из иностранства:
Аница Перић
Број девизног рачуна: БА395550000045237423
НОВА БАНКА А.Д. БАЊА ЛУКА
СWИФТ: НОБИБА22

Број телефона:
065-336-771



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Срећно!

02.10.2019 19:34

Нека је са срећом, живот у новом дому, нови почетак та мајку и дјецу! Свака част хуманим људима, који учествују у помоћи за ову породицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.10.2019 19:52

Хвала драгом богу, има још људи. Хвала свештенику, тако би требала да се у све проблеме животне укључи и СПЦ. По својим парохијама и да брине о својим вјерницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.10.2019 19:56

Хвала драгом богу, има још људи. Хвала свештенику, тако би требала да се у све проблеме животне укључи и СПЦ. По својим парохијама и да брине о својим вјерницима.покажите да сте подршка својим вјерницима то вам је дужност.

ОДГОВОРИТЕ