Свирај крај! Дегенек о 2. мјесту, Тотенхему, дербију...

"Не секирајте се, победићемо и дерби, освојићемо опет и титулу, будите стрпљиви", поручује Звездин штопер после 3:1 против Олимпијакоса.

Фудбал 03.10.2019 | 21:11
Свирај крај! Дегенек о 2. мјесту, Тотенхему, дербију...
У тешкој позицији била је Црвена звезда на полувремену дуела са Олимпијакосом у 2. колу Лиге шампиона.

Губила је 0:1 код куће, иза себе већ имала пораз од Бајерна (0:3), на који се надовезао и првенствени неуспех против Партизана (0:2).

Али се тргла. И то на најбољи могући начин.

У првенству су савладани Вождовац и Мачва, а у Лиги шампиона поменути Олимпијакос - 3:1. Заблистала је Звезда у другом полувремену и преокренула резултат у своју корист.

Допринело је томе и искључење Бензије у 57. минуту, али оно не умањује одличну партију црвено-белих по повратку са одмора, о чему је говорио Милош Дегенек после утакмице.

"Честитао бих саиграчима на изузетном другом полувремену. Прво смо били мало у грчу, није било добро расположење, али у другом је све било много боље. Пресудио је црвени картон, мада и док их је било 11 играли смо добро. Заслужено смо победили и показали да се и даље питамо. Честитао бих стрелцима голова, Марину на асистенцијама и шефу на правим изменама", истакао је штопер црвено-белих по завршетку утакмице.

Прија поглед на табелу и друго место, које доноси шеснаестину финала.

"Волео бих да се сада заврши групна фаза", нашалио се Дегенек и додао:

"Али има још доста посла, две утакмице на страни и код куће. Ово нам је показало где стојимо и да сами одлучујемо о себи".

Следећи је Тотенхем, прво у гостима (22.10), па у Београду (6.11).

Лондонски "певци" су у другом колу неочекивано убедљиво изгубили од Бајерна на свом терену - 2:7.

"Феноменалан резултат за Бајерн. Нисам то очекивао. Очекивао сам 2:1 за Тотенхем, али ето... Они су мало у 'дауну', испали су у Купу, не побеђују у првенству и сада је идеално да се игра против њих, што је Бајерн и искористио".

Не боји се репрезентативац Аустралије гостовању код прошлосезонског финалисте Лиге шампиона.

"Идемо тамо пуни самопоуздања. Ми имамо три бода, а они један. Играћемо 11 на 11 и борићемо се, па ћемо видети шта ће бити. Не бојимо се иако су они финалисти. Криво ми је само што неће бити наших навијача због забране УЕФА".

Иако су у међувремену савладани Вождовац и Мачва, победа над Олимпијакосом је од изузетне важности за црвено-беле после недавног пораза у 161. "вечитом дербију" са Партизаном.

Дегенек, ипак, не мисли да је јучерашњи дуел и нека врста прекретнице. Штавише, таква констатација му се није допала.

"Није био слабији период иза нас. Изгубио си дерби па изгубио, али победио си после две утакмице. Није то толико страшно, нема кризе. Ако је толико битан дерби, биће их још два ове сезоне. Не секирајте се, победићемо и дерби, освојићемо опет и титулу, будите стрпљиви".

"Схватите да смо и ми људи од крви и меса, да грешимо. Нисмо роботи, не можемо да 'кидамо' свака три дана. Желимо то, нико не жели да изгуби, али и ми смо људи. Немојте одмах да нас 'каналите' него нам некад дајте и мало самопоуздања. Нико не воли да чита како не заслужује Звездин дрес. Молио бих вас да и ви мало будете позитивни, да постоји обострано поштовање... Не мислим да је ово неки преокрет, већ заслужена победа", испричао је Дегенек у једном даху.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар