У Брчком пријетио полицајцима да ће их поубијати

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Васе В. из Вујичића код Брчког која га терети за угрожавање безбједности, јер је пријетио полицајцима у поменутом граду да ће их поубијати, а једном од њих запријетио је да ће га заклати.

Република Српска 02.10.2019 | 18:05
У Брчком пријетио полицајцима да ће их поубијати
Оптужницу је поврдио је Основни суд у Брчко дистрикту и према том документу Васо В. је  30. јуна позвао полицију у Брчком на број 122 и рекао да ће доћи у њхове просторије и све их поубијати. Он је у три наврата пријетио убиствима полицијским службеницима који су се, како је навео, распитивали за његову дјецу.

Осим тога Васу. В. оптужница терети и да је на националној основи пријетио дежурном службенику Полиције Дистрикта, који се јављао на телефон, говорећи да ће му доћи кући и заклати га.

-  У  пријетњама полицајцима оптужени  је истицао да је специјалац из рата и да озбиљно схвате с ким имају посла. Напоменуо је да је дошао из луднице и да је на све спреман, те да у кући посједује арсенал оружја.

Пријетње оптуженог створиле су бојазан за безбједност  полицијских службеника и њихових породица, посебно код оних на које су се директно односиле. Због пријетњи је подигнут ниво безбједности у згради Полиције и на терену тог дана - наводи се у оптужници.

Тужилаштво Брчко дистрикта саопштило је да је за кривично дјело које се ставља на терет оптуженом предвиђена казна затвора у трајању од три мјесеца до пет година. Напоменули су да је у сличном случају због угрожавања већег броја службених лица  Снежана Г. осуђена на на три мјесеца затвора.

(Глас Српске)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дијагноза

02.10.2019 17:51

Зовите жандармерију да вас чувају.

ОДГОВОРИТЕ