Мари и Ноле у 1/4-финалу Пекинга и Токија!

Енди Мари, некадашњи најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале турнира у Пекингу победом над сународником Камероном Норијем.  Ђоковић осцилирао, али ипак прошао у четвртфинале Токија.  Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале турнира у Токију, пошто је у два сета победио Гоа Соеду – 6:3, 7:5.

Тенис 02.10.2019 | 17:49
Мари и Ноле у 1/4-финалу Пекинга и Токија!
Мари је после велике борбе и три сета прошао међу осам најбољих у престоници Кине – 7:6 (6), 6:7 (4), 6:1.

Енди, 503. тенисер света, остварио је две победе заредом, што му се на АТП туру није десило годину дана.

Некада првог тенисера света у борби за полуфинале очекује меч са Домиником Тимом или Џиџе Џангом.

Мари је солидно сервирао, имао још доста простора за напредак, а радује број освојених поена на други сервис, чак 68 одсто (27/40).

У трећем сету Британац нас је подсетио да има још штошта да пружи тенису и сви с нестрпљењем чекају његов наредни меч.

Ђоковић осцилирао, али ипак прошао у четвртфинале Токија. Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале турнира у Токију, пошто је у два сета победио Гоа Соеду – 6:3, 7:5. Новак другом брзином до трећег кола. Далеко од најбоље игре, али резултат није довођен у питање.

Српски тенисер одиграо је солидан меч, с нешто више осцилација него уобичајено, али се заслужено налази међу осам најбољих.

Ђоковић ће у борби за полуфинале играти против Луке Пуја, који је лако савладао Јошихита Нишиоку.

Новак је нешто спорије ушао у дуел, већ у првом гему је спасавао брејк лопте, што је био знак да мора да подигне ниво игре. То је и учинио, и одмах у наредном гему успео је да одузме сервис Јапанцу (3:1).

До краја првог сета Ђоковић је контролисао игру, није допуштао противнику да се врати и дуплим брејком дошао је до вођства од 1-0 (6:3).

Чинило се да ће најбољи тенисер света добру игру с краја првог сета пренети у други, међутим то се није десило. Играо је променљиво, Соеда се држао и све смо били ближи тај-брејку.

Ипак, Новак прави брејк у правом тренутку и у деветом гему сервирао је за победу. Ту смо још једном добили потврду нешто слабије игре Ђоковића, који је претрпео брејк и тиме вратио Соеду у игру (5:5).

То је очигледно наљутило најбољег тенисера света који од тог тренутка није допустио ниједан поен Јапанцу и резултатом 6:3, 7:5 долази до тријумфа.

Био је то један од типичних мечева Новака Ђоковића када није расположен да „лети“ по терену, али је довољно концентрисан да му резултат ни у једном моменту не измиче из руку. Најбољи тенисер света прошао је у 3. коло, односно четвртфинале, турнира у Токију, а његов дуел са Гоом Соедом ће се брзо заборавити – 6:3, 7:5.

Односно, заборавиће га сви осим јапанских навијача, који су толико одушевљени што је Новак дошао у њихов град, да су имали и транспарент са том захвалницом на трибинама. Што је најбитније, имаће прилику да га виде и сутрадан, пошто ће Ђоковић у трећем колу турнира играти са Луком Пујом, који је у два сета експресно избацио Нишиоку.

Глатко је Новак добио меч са Соедом, али ни он није био задовољан приказаном игром. Рекло би се да је био негде на 50 одсто својих могућности. Ипак, било је и то довољно да добије борбу без већих проблема. Играо је Јапанац на моменте и фрустрирајуће добро за српског тенисера, ипак, не и довољно добро да би га сабио у ћошак и запретио елиминацијом.

У првом сету један брејк предности, направљен у трећем гему, био је довољан за српског аса да стекне кључну предност за добијање тог дела меча, а новим брејком, за 6:3, закључио је сет. Имао је Соедашансе да одговори брејком, али је Новака добро служио сервис у кључним тренуцима, што је уједно и још један добар знак – да нема више проблем са раменом.

Више неизвесности је било у другом сету, Соеда је добрим изласцима на мрежу отежавао посао Ђоковићу, који је брејк направио тек за 5:3. И није успео да га сачува. Уместо да заврши меч у наредном гему, Новак је дозволио Јапанцу да узврати и да продужи борбу. Изнервирао се први рекет света, па је код 5:5 додао гас и у два наредна гема одувао домаћег играча с терена и са 7:5 завршио меч.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар