Тринкијери: Био сам љут!

Требало је боље да завршимо другу четвртину. . .  "Била би потпуно другачија слика да смо задржали 10-12 поена предности. Али за прву утакмицу у гостима, против тешког противника, ово је лепа победа", поручио тренер Партизана.  "Свака побједа у гостима је добра побједа"! Андреа Тринкијери није сасвим задовољан приказаном игром, али на побједу над Венецијом у првом колу Еврокупа нема замерки.

Кошарка 02.10.2019 | 12:07
Тринкијери: Био сам љут!
Партизан је добро кренуо у Еврокупу. На гостујућем терену црно-бели су савладали актуелног шампиона Италије, екипу Венеције са 66:63 и показали да их многи стручњаци не сматрају узалуд једним од главних кандидата за освајање овог такмичења.

Шеф струке Партизана Андреа Тринкијери није био задовољан због тога што су његови пулени дозволили гостима да се врате у меч... 

"Прва утакмица за оба тима. Ниједна екипа није успела да постигне више од 20 поена у четвртини... Тешка утакмице, било је изгубљених лопти, слободних бацања, скокова и других ствари. Искрено верујем да смо заслужили победу, јер смо контролисали меч 40 минута. Сигурно је да смо требали да на бољи начин завршимо другу четвртину, због чега сам био љут, јер када направите себи добру прилику, не треба да је тек тако пропустите. Били смо слабашни, недовољно фокусирани и дозволи ли смо им да се лако врате, због чега смо морали да се боримо читаво друго полувреме".

Али у суштини, Италијан је задовољан стартом у Европи.

"Била би потпуно другачија слика да смо задржали 10-12 поена предности. Али за прву утакмицу у гостима, против тешког противника, ово је лепа победа. Победа у гостима је увек добра победа", закључио је Тринкијери.



Кошаркаши Партизана више пута су дозволили прваку Италије да се са осам, 10 или 12 поена заостатка врати у живот. На крају је Венеција имала и шут за продужетак, који је из тешке позиције промашио Мајкл Брамос, па је на семафору остало 63:66.

Андреа Тринкијери жали што његови ученици у финишу бар нису прецизније изводили слободна бацања, јер би им то омогућило да избјегну драму у последњим секундама.

Након вођства од 53:61 три минута пре краја, црно-бијели су промашили пет од 10 слободних бацања, укључујући два Немање Гордића при "плус два".

На срећу, Кори Волден је ухватио лопту и послије фаула реализовао један од два "пенала" за много комфорнија три поена предности, а испоставило се и - коначан резултат.

"Тешка утакмица. Ниједна екипа није успјела да постигне више од 20 поена у било којој четвртини. Било је изгубљених лопти, промашених слободних бацања, скокова и других ствари. Искрено, мислим да смо заслужили побједу, јер смо контролисали меч 40 минута."

Тринкијери је посебно имао замјерке на финиш друге четвртине, када се Венеција серијом од 8:0 приближила на 26:30.

"Сигурно је требало да на бољи начин завршимо другу четвртину, због чега сам био љут, јер када направите себи добру прилику, не треба да је тек тако пропустите. Били смо слабашни, недовољно фокусирани и дозволили смо им да се лако врате. Зато смо морали да се боримо читаво друго полувријеме."

У тешкој групи, са шест квалитетних тимова, овај "брејк" свакако има велику вредност, мада треба имати у виду да је и Ритас изненадио Локомотиву Кубањ, што говори да су сви спремни и мотивисани да се боре за прва четири мјеста.

За сриједу увече остао је посљедњи меч 1. кола Б групе, Тофаш - Лимож.

"Била би потпуно другачија утакмица да смо задржали 10-12 поена предности, али за прву утакмицу у гостима, против тешког противника, ово је добра побједа. Побједа у гостима је увијек добра побједа", закључио је тренер Партизана.

Наредног уторка црно-бијели у Арени дочекују турског представника, али прије тога (субота) почињу АБА лигу гостовањем Игокеи у Лакташима.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар