ЛШ: Звезда ''из 2 у 1'' против браће - 3:1!

Олимпијакос нокаутиран, фантастична завршница Звезде за прву победу! Велика победа Црвене звезде у Лиги шампиона!!! Олимпијакос је водио, био бољи, правио проблеме шампиону Србије, али је потом Милојевић мајсторски реаговао на црвени картон гостију, увео Вулића, па Боаћија и иницирао преокрет који је поново потписао нестварни Марин.  Звезда се вратила! Српски шампион после преокрета срушио Олимпијакос и отворио битку за европско пролеће у овој сезони - 3:1.

Фудбал 01.10.2019 | 23:14
ЛШ: Звезда ''из 2 у 1'' против браће - 3:1!
Црвено-бели су после преокрета победили Олимпијакос на стадиону "Рајко Митић" у 2. колу Б групе Лиге шампиона - 3:1 (0:1).

Гости из Пиреја су повели голом Семеда у 37. минуту, после велике грешке Борјана, изједначио је Вулић у 62. минуту, а тачку на меч после сјајно изведених корнера ставили су Милуновић и Боаћи. Преломни тренутак меча био је 57. минут када су Грци остали с играчем мање после искључења Бензије.

Црвена звезда је солидно отворила утакмицу, држала је лопту у свом поседну, али понавља се већ пар утакмица да црвено-бели тешко долазе у ситуацију да упуте ударац ка голу противника. И како је време протицало домаћин је био све даље од мреже Олимпијакоса, а Грци све конкретнији и опаснији. Иако су за разлику од меча са Тотенхемом у 1. колу дуел почели без Валбуене, Поденсеа, Гиљерма и Елабделауоија, знали су како да умртве меч, "развуку" противника, а онда му задају ударац.

Гереро је са два ударца, прво ногом а потом и главом наговестио невоље за Црвену звезду, али је тим Владана Милојевића у тим тренуцима имао доста среће, јер је лопта прошла поред стативе. Олимпијакос можда јесте заслужио да води у првом полувремену, али не на наћин на који је то заиста и учинио. Гости су извели слободан ударац, лопта је летела ка Семеду који се кретао ка корнер линији, а онда је шутирао директно у гол и погодио(?!). У томе му је помогао голман Борјан, који је изузетно слабо реаговао, као да се и сам изненадио и лопта му је испод руке отишла у мрежу - 0:1.

Црвена је у наставку је морала да заигра офанзивније, међутим, није тренер Милојевић реаговао све до искључења Бензије. Милојевић је прво увео Вулић у игру, а овај му се одужио голом већ у 62. минуту када је натрчао на одбијену лопту и "спаковао" је у мрежу прецизним ударцем по земљи. Затим је Милојевић на терен извео другог напада Боаћија, у игри је логично остао и Томане, тако да је тотална офанзива могла да крене. Сасвим солидно гости су одолевали до пред крај уутакмице, а онда је њихов отпор сломљен за само пар минута. Прво је Марин сјајно извео корнер, а Милуновић главом спровео лопту у мрежу за 2:1. Потом је Марин поново показао какав је мајстор када је лопту "сервирао" и на главу у Боаћија који је бацио Грке у нокдаун - 3:1.

На крају утакмице броје се само голови и бодови, а Црвена звезда је у обе колоне уписала број три.

Црвена звезда је коначно заиграла фудбал и забележила велуку европску победу! Јесте било са играчем више нешто више од пола сата игре, али је овај тим Владана Милојевића коначно показао да има петљу и умеће да нападне противника. Олимпијакос је срушен после преокрета на стадиону Рајко Митић, а Црвена звезда је дошла до бодова који су је у потпуности укључили у борбу за европско пролеће - 3:1 (0:1).

Олимпијакос је водио срећним голом Рубена Семеда из финиша првог полувремена, а кључни тренутак утакмице догодио се у 58. минуту, када је искључен Бензија. Домаћин је искористио тај тренутак, снажно напао и головима Вулића, Милуновића и Боаћија стигао до заслуженог славља.

Владан Милојевић је овога пута у потпуности погодио са изменама, пошто су Вулић и Боаћи, уз двоструког асистента Марина, били ти који су преокренули утакмицу у последњих пола сата.

Црвено-бели су некакав ритам диктирали у првих 20 минута, тада је проток лопте кроз везни ред био доста добар. За то су били заслужни Марин и Гарсија, који су успешно пробијали линије ривала, али је поново, као и на неким другим претходним утакмицана, недостајао завршни ударац и лопта која би борбеног Томанеаспојила са голом противника. Како је тај ритам у првом полувремену слабио, тако су се отварале могућности и пред голом Милана Борјана. Пре примљеног гола два пута је озбиљно запретио Гереро, а онда је уследио тренутак који је у потпуности оставио Маракану у неверици.

Масурас је у кобном 37. минуту послао готово безазлену лопту на дргу стативу, Рубен Семедо је захватио одлазећу лопту готово у мртвом углу и преварио Милана Борјана, који је био изенаађен, али и лоше постављен у тој ситуацији. Српском шампиону је након тога било изузетно тешко да дође до ритма и почне да прети добро постављеном противнику.  

Тренер Педро Мартинс се одлучио за неколико неочекиваних измена у тиму за овај меч, очигледно да изненади Владана Милојевића. Успео је у томе, јер је оставио тројицу својих можда и најбољих играча на клупи Поденсеа, Валбуену и Гиљермеа, а у ватру пославши Бензију, Камару и Ловеру. Поред тога, уместо стандардног десног бека Елабделауија на терену је био ветеран Торосидис. Ипак, не може се рећи да су ти потези били одлучујући када је однос два тима на терену био у питању.

Црвеној звезди је све до искључења Бензије у 58. минуту недостајала одлучност, храброст, али и могућност да се направи проблем противничким голом. Милојевић је претходно на терен послао Вулићауместо неубедљивог Јованчића, а убрзо након искључења Безније ушао је Боаћи, заменивши бледог Ван ла Пару. Управо је тандем резервиста донео превагу код изјеначења у 62. минуту. Нападач из Гане је спољном покушао да асистира Томанеу, ту лопту је на кратко пресекао Мерија, а онда је налетео Вулић и интелигентним ударцем матирао немођног Жозеа Су.

Вулић је до краја утакмице максимално исказао ту племениту црту у својој игри. Одмах је преузео улогу организатора игре, пленио је мирноћом у пријему и предаји лопте, чиме је још једном наговестио да ће ускоро преузети улогу апсолутног лидера у везном реду српског шампиона.

Олимпијакос је у завршници ипак успео да уведе меч у миран ритам. Звезди је недостајао још један офанзиван играч, али је Милојевић ипак морао принудно да мења повређеног Кањаса и на терен пошаље његоша Петровића. У супротном би сасвим извесно прилику да се нађе на терену добио "џокер" Алекса Вукановић.

Ипак, у самом финишу домаћи тим је успео додатно да потоисне противника. Драгоцени су били центаршутеви Марка Марина, који је прво у 87. минуту на правом месту пронашао Милуновића, чији је ударац главом коначно пронашао жељену мету. Покушавао је високи штопер много пута од почетка сезоне, али га није хтео гол. Првенац није могао да пожели у бољем тренутку. Само три минута касније Олимпијакос је био у потпуности на коленима. Поново је центрирао Марин, а овога пута небрањени део мреже погодио расположени Боаћи.

Црвена звезда се овом победом пробила на друго место групе Б, а што је још важније у потпуности је успела да поврати расположење пред наставак јесењег дела сезоне. У Лиги шампиона је сада очекују два везана меча са Тотенхемом, у којима ће сваки бод бити драгоцен у борби за треће место у групи.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОЛИМПИЈАКОС 3:1
/Вулић 62, Милуновић 87, Боаћи 90 - Семедо 37/

Београд.
Стадион: Рајко Митић.
Гледалаца: 43.291.
Судија: Беноа Бастијен (Француска). 

Црвена звезда: Борјан - Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић - Кањас (од 74. Петровић), Јованчић (од 55. Вулић) - Гарсија, Марин, Ван ла Пара (од 61. Боаћи) - Томане. Клупа: Поповић, Панков, Вулић, Боаћи, Жандер, Петровић, Вукановић.

Олимпијакос: Жозе Са - Торосидис, Семедо, Мерија, Цимикас - Камара, Бухалакис - Бензија, Ловера (од 61. Поденсе), Масурас (од 79. Елабделауји) - Гереро. Клупа: Алан, Гиљерме, Поденсе, Судани, Елабделуји, Валбуена, Пападопулос. 

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зворник

01.10.2019 21:23

Браво звјездо свака вам цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.10.2019 21:46

Договорено 3 за 3, као и овај прелаз. Мука је било гледати патетику и изљеве њезности две групе навијаца.

ОДГОВОРИТЕ