ЛШ: Главомет спасао Реал катастрофе!

Аталанта зелена за Лигу шампиона! Бриж испустио 2:0 у Мадриду, Шахтјор у надокнади нокаутирао Италијане! Шок у Мадриду – Реал "за длаку" избегао пораз! Фудбалери Реал Мадрида одиграли су нерешено против Клуб Брижа резултатом 2:2 у другом колу групе А у Лиги шампиона.  Денис је напаст, али Рамос је шеф: Реал Мадрид кроз "иглене уши" до бода! По ко зна који пут је капитен Реала био ту када његовом тиму није ишло, Белгијанци ће имати за чиме да жале.

Фудбал 01.10.2019 | 21:18
ЛШ: Главомет спасао Реал катастрофе!
Утакмица је почела мирно и уобичајено, са неколико солидних напада Реал Мадрида, углавном преко леве стране терена, али су те акције углавном биле безопасне, а лопте завршавале у гол ауту.

Емануел Денис је искористио ситуацију и већ у деветом минуту "ошамарио" Реал Мадрид и довео Клуб Бриж до вођства и то усред Мадрида.

Погодак је првобитно био поништен пошто је линијски судија сигнализирао офсајд позицију, али после консултације са ВАР судијом, испоставило се да је гол био регуларан.

Мучили су се изабаници Зинедина Зидана, а када се чинило да ствар не може бити гора, "опијени" Реал Мадрид је дозволио опасан контра напад Белгијанаца по десном боку. Контра се претворила у стопостотну шансу, па је Денис по други пут успео да матира Тиба Куртоу за велику предност од 2:0 после нешто више од пола сата фудбала.

После свега 10 минута у другом полувремену постигнут је погодак и затресла мрежа иза леђа Мињолеа, али тај гол је подигао доста прашине. Прво је сигнализирана офсајд позиција у којој се нашао Серхио Рамос, испрва је деловало да је та одлука исправна, али је из ВАР собе стигла информација да је гол регуларан.

Све чешће смо гледали нападе Реал Мадрида, али је исход тих напада био исти – без погодака. Тако је било све до 85. минута утакмице, када је Каземиро на асистенцију Тонија Кроса главом постигао погодак и донео свом тиму изједначење.

Имали су гости још једну велику прилику у завршници утакмице, али су били непрецизни и тако је Зинедин Зидан са својим Реал Мадридом "за длаку" избегао пораз од великог аутсајдера.

Шахтјор у надокнади времена победио Аталанту! Фудбалери Шахтјора победили су Аталанту са 2:1 на гостовању у Бергаму иако су примили гол већ у 28. минуту.

Фудбалери Шахтјора уписали су прву победу у овосезонском издању Лиге шампиона, пошто су као гости славили над Аталантом резултатом 2:1.

Утакмица је била интересантна и напета, а велику узбудљивост имали смо већ у 16. минуту када је досуђен једанаестерац за Аталанту, али је шут Јосипа Иличића са беле тачке одбранио Андриј Пјатов.

Сјајно се показао украјински голман у првих пола сата, иако је у 28. минуту био матиран захваљујући одличној реакцији Дувана Запате и радовање навијача Аталанте могло је да почне.

Ипак, нису дуго били у вођству, пошто је Жуниор Мораеш добио сјајну лопту у простор од Алана Патрика. Прихватио је, обишао голмана Гољинија и поравнао резултат у финишу првог полувремена.

У другом делу меча нисмо видели превише узбудљивости, бар не до саме завршнице, пошто је у петом минуту судијске надокнаде Манор Соломон донео велику победу Шахтјору над Аталантом.

Аталанта ће итекако имати за чим да жали, пропустили су неке прилике и после бламаже у Загребу доживели шокантан пораз пред својим навијачима у Италији.

Реал Мадрид је био на коленима, на путу да забележи и други пораз у исто толико мечева у Лиги шампиона, али их је на пут до ремија и спасавања образа поново погурао капитен Серхио Рамос!

РЕАЛ МАДРИД - КЛУБ БРИЖ 2:2 (0:2)
/Рамос 55, Каземиро 85 - Денис 9, 39/

Почетак је био из снова за госте из Белгије! Емануел Денис је већ у 9. минуту искористио траљаваст одбране Мадриђана и затресао мрежу домаћих, али се на потврду поготка дуго чекало. Чак су две ситуације из тог напада биле сумњиве, дошло је до провере у ВАР соби, али не и промене - Генк је повео!

Екипа Зинедина Зидана је покушавали да се што пре врати у меч, али је углавном све то било јалово. Бриж се бранио ниским блоком, чекао своју прилику да искористи неопрезност офанзивног домаћина и то су и дочекали.

Играо се 39. минут када је Лука Модрић лако "продао" једно додавање на средини терена, Белгијанци су кренули у контру, коју Денис успева да успешно заврши упркос томе што је сам себе спотакнуо у завршници напада.

Отишли су гости са два гола предности на паузу, али им у наставку то није била довољна "залиха" да би узели "скалп" гиганту. Ареола је због повреде заменио Тиба Куртоу, Марсело је ушао уместо Нача Фернандеса, али је Серхио Рамос био тај који је по ко зна који пут повукао свој тим напред.

Постигао је гол у 55. минуту и тада је кренуо прави притисак Реала. Бриж је полако хватала паника, ређали су се жути картони, домаћи су "стезали обруч", док он није "пукао" у 84. минуту.

Руд Формер је добио други жути картон и то само шест минута након првог, да би из резултирајућег слободног ударца стигао и гол за изједначење.

Тони Крос је центрирао, а Каземиро је надвисио свог чувара у скоку и послао лопту у мрежу за 2:2. Реал је спасао образ, али тешко да ће њихови навијачи марити због тога.

Њихов тим има само један бод после два одиграна меча и још једном су у новој сезони показали много мана. Прво место им већ сада делује далеко, али тешко да ће Бриж и Галатасарај до краја моћи да угрозе Реалово место у осмини финала наредног пролећа.

Добио је Реал још један ударац у стаклену браду! Умало класичан нокаут насред Сантјаго Бернабеуа. Бриж је имао у рукама историјску победу, али је главомет спасао Шпанце пораза. Додуше, сласт тог једног бода је само у томе што се Реал од 0:2 вратио до ремија, али тешко да ће иког у Мадриду, на крају баладе, учинити срећним – 2:2.

Љуљало се Зинедину Зидану и до сада, очајно је изгледао Краљевски клуб и до сада, али ово је још један шок који нико није очекивао. Сада, после 180 минута Лиге шампиона, Реалу виси пролаз у нокаут фазу – бод из два кола! Просто, нико не може ни да предвиди колико је дубока агонија у коју је Зиданов тим упао и да ли ће из ње да се извуче.

Оба гола Бриж је постигао из контре тако што је Денис изашао сам на голмана. И оба пута је човек на комичне начине постигао голове. Подсетио је у тим тренуцима на трапавост Умара Садика из Партизана. Али, лопта је оба пута завршила у мрежи.

Наду Шпанцима вратио је Серхио Рамос голом главом, који је деловао као метарски офсајд чак и после ВАР консултације, али једна линија говори да је била – линија.

И онда пет минута пре краја, када је Бриж дебело падао у игри, Белгијанци су се спустили на једно колено. Црвени картон добио је Вормер, а из тог слободњака, поново главом, Каземиро је погодио за 2:2 и спасао Мадриђане пораза.

За то време је узбудљиво било и у Милану, где је Аталанта на "Сан Сиру" угостила Шахтјор. Поново ће клуб из Бергама бити разочаран. Имали су једанаестерац који нису искористили при резултату 0:0, имали су и предност од средине првог полувремена, али им то није било довољно.

Мораеш је у финишу првог полувремена одговорио на гол Дувана Запате, да ми Соломон у петом минуту надокнаде донео коначни тријумф Украјинцима!

Две утакмице у Лиги шампиона - два пораза за Аталанту. Бергамисти ни на Сан Сиру нису успели да дођу до премијерне победе у дебитантској сезони у најелитнијем такмичењу пошто је Шахтјор однео сва три бода у 95. минуту. Други пораз (2:1) после дебакла од Динама у Загребу (0:4) већ сада доводи пулене Ђампијера Гасперинија у безизлазну ситуацију јер им следе два везана окршаја са Манчестер Ситијем који је изразити фаворит у овој групи.

Вечерас су сами криви што су остали без тријумфа, промашили су чак и најстрожу казну у 16. минуту када је Пјатов скинуо ударац Јосипа Иличића.

Италијански тим је повео у 28. преко снажног Дувана Запате, али је радост домаћина трајала релативно кратко до 41. када је Жуниор Мораеш био неумољив у ситуацији један на један са домаћим голманом. Имала је Аталанта иницијативу и у другом полувремену, нападала често и претила, али је створила само једну изгледну прилику коју је промашио Запата у 63. минуту.

И онда како то обично бива у фудбалу, казна је уследила у надокнади. Шахтјор, познат као искусна и "намазана" екипа која годинама игра фудбал на топ нивоу сервирао им је контру у последњим секундама после које је Израелац Мејнор Соломон матирао голмана Голинија и донео премијерне бодове Рударима.

ЛИГА ШАМПИОНА, 2. КОЛО

уторак:

Група А:

Реал Мадрид - Клуб Бриж 2:2 (0:2)
/Рамос 55, Каземиро 85 - Денис 9, 39/

Галатасарај - ПСЖ 21.00

ТАБЕЛА: ПСЖ 3, Клуб Бриж (+1) 2, Галатасарај 1, Реал Мадрид (+1) 1

Група Б:

Црвена звезда - Олимпијакос 21.00
Тотенхем - Бајерн Минхен 21.00

ТАБЕЛА: Бајерн 3, Олимпијакос 1, Тотенхем 1, Црвена звезда 0

Група Ц:

Аталанта - Шахтјор 1:2 (1:1)
/Запата 28 - Мораеш 41, Соломон 90+5/

Манчестер сити - Динамо Загреб 21.00

ТАБЕЛА: Динамо 3, Манчестер сити 3, Шахтјор (+1) 3, Аталанта (+1) 0

Група Д:

Јувентус - Бајер Леверкузен 21.00
Локомотива Москва - Атлетико Мадрид 21.00

ТАБЕЛА: Локомотива 3, Атлетико 1, Јувентус 1, Леверкузен 0

среда:

Група Е:

Генк - Наполи 18.55
Ливерпул - РБ Салцбург 21.00

ТАБЕЛА: Салцбург 3, Наполи 3, Ливерпул 0, Генк 0

Група Ф:

Славија Праг - Борусија Дортмунд 18.55
Барселона - Интер 21.00

ТАБЕЛА: Интер 1, Славија 1, Дортмунд 1, Барселона 1

Група Г:

РБ Лајпциг - Лион 21.00
Зенит - Бенфика 21.00

ТАБЕЛА: Лајпциг 3, Зенит 1, Лион 1, Бенфика 0

Група Х:

Лил - Челси 21.00
Валенсија - Ајакс 21.00

ТАБЕЛА: Ајакс 3, Валенсија 3, Челси 0, Лил 0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар