АБА 2: Спарси, Слобода и Широки представљају БиХ!

Босна и Херцеговина ће новој сезони 2019/20 Друге АБА лиге имати три представника - сарајевске Спарсе, тузланску Слободу и Широки.

Кошарка 02.10.2019 | 13:23
АБА 2: Спарси, Слобода и Широки представљају БиХ!
Кошаркаши Спарса из Сарајева утакмицом у сриједу против Рогашке започињу наступ у новој сезону АБА лиге 2.

Сарајевски тим у прошлој сезони је ушао у плеј-оф другог по снази регионалног такмичења, али ове сезоне амбиције екипе нешто су ниже јер је екипа коју с клупе предводи тренер Горан Шеховац подмлађена.

Спарси су задржали само четири играча из прошле сезоне, али Шеховац је задовољан припремама током којих је представник БиХ одмјерио снаге с неколико регионалих тимова који наступају у АБА лиги 2, али и првој АБА лиги.

"Квалитетно смо одрадили припреме, одиграли девет утакмица и показали да се можемо носити с учесницима прве и друге АБА лиге. Приступ и енергија играча су били на високом нивоу, а сад слиједи такмичарски период и утакмица против Рогашке. Надам се да наши млади играчи, од којих многи немају искуство играња на овом нивоу, неће подлећи притиску", рекао је Шеховац

Истиче да је још увијек рано прогнозирати овосезонски резултат екипе, а први циљ екипе у новој сезони је афирмисање младих играча.

Тренинзима уочи меча против Рогашке прикључили су се Санди Грубелић и Недим Буза који су пропустили читав припремни период, али сигурно неће имати значајнију минутажу док не буду у потпуности спремни.

Утакмица Спарс - Рогашка ће бити одиграна вечерас у дворани "Ново Сарајево" у 18.00 сати.

Осим Спарса боје БиХ браниће Слобода и Широки.

Тузлаци сезону започињу у четвртак у 19.00 сати гостовањем у Скопљу против МЗТ-а. Слобода је током припрема одрадила 11 одиграних контролних утакмица, те спремно дочекује наступ у такмичењу с еминентним клубовима с подручја бивше Југославије.

"Припремне утакмице искористили смо да поправимо форму свих играча, да видимо како ћемо сарађивати у игри пет на пет, те да се комплетан нови тим добро упозна. Мислим да смо урадили доста посла на плану физичке спреме. За сада немамо проблема, а ни повреда, тако да сам јако задовољан како се радило, а момци раде заиста поштено", рекао је тренер Тузлака Јосип Панџа.

Противник Широког у првом колу је екипа Хелиос Сунса. Утакмица ће бити одиграна вечерас у дворани Домжале с почетком у 19 сати.

Тренер Широког Крунослав Крајновић вјерује да је прва утакмица у сезону од изузетне важности.

"Увијек је битна прва утакмица тако да од својих играча очекујем да оставе што бољи утисак. Добро смо радили и припремили се, те се надам да ћемо то показати против Хелиоса. Видјећемо хоће ли нам то бити довољно за побједу", рекао је Крајновић.

У првом колу АБА лиге 2 састају се још: Борац - Ловћен, Сплит - Динамиц и Сутјеска - Нови Пазар.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар