Гудурић је стигао у НБА!

"Богдан ме спремао за ово, рекао да побеђујем све"! "Са њим сам заиста добар пријатељ и дао ми је неколико важних савета", рекао је нови српски НБА кошаркаш, Марко Гудурић.

Кошарка 02.10.2019 | 15:55
Гудурић је стигао у НБА!
Колонија српских кошаркаша у НБА лиги бројнија је за још једног играча, Марка Гудурића (24).

Доскорашњи бек Фенербахчеа стигао је у Мемфис после лета проведеног у дресу репрезентације. У Америку је прошле недеље допутовао први пут и још се навикава на нову средину.

На представљању у дресу "Гризлија", међу којима ће носити број "23", Гудурић је био упитан које квалитете ће донети екипи.

"Дефинитивно шут, али трудићу се да радим све и даваћу 100 одсто на терену, само да бих био бољи. Радићу напорно да напредујемо и као тим и индивидуално".

На питање зашто раније није дошао у НБА, одговорио је да на то није могао да утиче. Занимљиво је да до сада није добијао позиве ни на НБА Летње лиге.

"Искрено, нисам имао шансу да дођем. Нисам добијао позиве, а и био сам задовољан где сам био. Радио сам са српским тренером Жељком Обрадовићем, а он је један од најбољих тренера у Европи и на свету. Позвао ме је да дођем у Фенербахче и то је прилика каква се пружа једном у животу. Мислим да сам много научио за две године са њим и помогао ми је много да развијем своју игру".

Гудурић је претходна два месеца провео са репрезентацијом, у чијем је дресу наступао на Светском првенству у Кини. Тамо је играо са НБА играчима и питао их је шта га очекује.

"Помогло ми је много то што сам био у репрезентацији са њима. Постављао сам им много питања, посебно Богдану, који игра на истој позицији као и ја. Знамо се дуго и веома сам добар пријатељ с њим. Рекао ми је да је разлика у брзини игре, да морам да будем физички спреман и саветовао ме је да будем у сали свакодневно, да се од првог дана такмичим. Рекао ми је да прво морам да пробам да побеђујем саиграче, а потом и да се наметнем тренеру да заслужујем да играм. Наравно, када почне утакмица, онда морам да побеђујем противнике", насмејао се Гудурић.

За седам дана боравка у САД, није успео да види много ствари, па ни да проба тамошњи роштиљ, којим се у Мемфису посебно хвале.

"Искрено, нисам видео много. Овде сам само седам дана, али слично је Европи. На пример, у поређењу са Кином је веома другачије. Био сам тамо месец дана и то је потпуно другачији свет. Иначе, није много другачије од моје земље. Људи су пристојни, а већину времена проводим овде, у сали. Још се трудим да нађем стан".

Шта му недостаје?

"Тек ће почети да ми недостају различите ствари, али сада ми недостају само породица, брат и девојка. Она ће доћи, али има проблем са добијањем визе. Надам се да ће доћи", додао је Гудурић на промоцији у новом дресу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар