ЛЕ: 3.800 километара до Астане, али...

Партизан жели добар резултат! Тренер Партизана пред одлазак екипе на далеки пут у Казахстан, на други меч Лиге Европе против Астане, каже да ће црно-бели пробати да остваре позитиван резултат. "Ако смо прави, мало која еипа може да нам се супростави", поручује.

Фудбал 01.10.2019 | 20:40
ЛЕ: 3.800 километара до Астане, али...
Пут од чак 3.800 километара, превалиће играчи и стручни штаб Партизана до крајње дестинације - Астана у Казахстану.

Црно-бели ће у летелици провести нешто више од 6 часова, а немали утицај на организме играча имаће свакако и временска разлика (4 часа у односу на Србију). Јасно је да црно-беле у четвртак у 2. колу Лиге Европе (почетак меча у 16.50х, ТВ пренос Арена спорт) очекује веома тежак задатак, не само због наведених ствари, већ и због противника, који није атрактиван, али који има квалитет о чему говори и његов рејтинг.

Наиме, Астана је у жреб ушла из "другог шешира", дакле боље је рангирана и од Партизана и од АЗ Алкмара. Уз то, Астана је чест учесник европских такмичења, а у текућем шампионату Казахстана (остало је још 6 кола до краја такмичења), у игри је за титулу првака (има три бода мање од водећег двојца - Каират и Тобол, и има утакмицу мање).

У првој утакмици Лиге Европе, Астана је изгубила на Олд трафорду од Манчестер јунајтеда (0:1), мада су "црвени ђаволи" пропустили велики број прилика, док су црно-бели одиграли нерешено са АЗ Алкмаром 2:2 у Београду.

Астана је негостољубив домаћин. Многе екипе са "именом" су "падале" у Казахстану, поменимо само БАТЕ Борисов, кипарски Апоел, у неким ранијим сезонама губили су и Макаби Тел Авив, пољска Легија, Селтик, Марибор...

Пред одлазак у Казахстан, тренер Партизана Саво Милошевић уверен је, међутим, да његова екипа може да настави добар низ и да оствари позитиван резултат на тешком терену.

"Најважније је да имамо целу екипу на окупу, сви су спремни. Мораћемо да дамо максимум ако желимо позитиван резултат, а у Астани га желимо. То је протвник по мери. Ако будемо играли максимално, можемо да изађемо на крај са овим противником и пробати да остваримо жељени резултат, који ће нам обезбедити борбу до краја такмичења у групи", рекао је Милошевић пред полетање авиона.

Астана је типична "домаћинска" екипа. Тврда, дисциплинована, агресивна.

"Највећи број голова Астана даје у првих 15 минута првог и другог полувремена, што говори о томе да у сваку утакмицу улази максимално сконцетрисана и 100%", приметио је Милошевић.

Српски фудбал је у позицији да не може да буде надмен. Ни у једној утакмици, са било којим противником. Већ смо поменули рејтинг Астане.

"Тешко је то објаснити љубитељима фудбала у Србији. Ако бих причао о снази Астане, људи би помислили да тражим оправдање, али и даље верујем да ако смо ми прави, можемо да остваримо добар резултат", каже тренер Партизана.

Црно-бели су у форми. Добре игре и резултати који су се надоградили на те игре, улиле су снагу екипи.

"Наравно, много је боље радити у позитивној атмосфери и ови резултати подижу самопуздање игачима. То самопоуздање нам је потребно до одређене мере да не пређе у саможивост и да не помислимо да смо бољи него што јесмо. Увек понављам играчима, ако смо на максималном нивоу, врло мали број екипа може да изађе на крај са нама. Најбитније да чврсто стојимо на земљи и дамо свој максимум", указао је Милошевић и додаје да "зна тим", али га није открио.

На констатацију да Партизан игра нападачки и питање какав ће бити у Астани, Милошевић је одговорио: "Врло сличан".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар