Најгори старт Јунајтеда у задњих 30 година!

Први пут да "црвени ђаволи" нису освојили двоцифрени број бодова након седам кола још од сезоне 1989/1990. коју су завршили на 13. месту.

Фудбал 02.10.2019 | 23:00
Најгори старт Јунајтеда у задњих 30 година!
Фудбалери Манчестер јунајтеда у дербију седмог кола Премијер лиге на Олд Трафорду одиграли су нерешено против Арсенала (1:1), што је значило да је славни клуб забележио најлошији старт у последње три деценије.

Јунајтед је под вођством Оле Гунара Солскјера стигао до деветог бода након седам утакмица. То је први пут да "ђаволи" нису освојили двоцифрени број бодова након седам кола још од сезоне 1989/90. коју су завршили на 13. месту.

Али, Солскјер, ипак, види напредак у игри његовог тима.

"Има много ствари које ми дају самопоуздање. Можемо разговарати о наступима, али резултати су важни. Могу говорити о шест-седам добро одиграних утакмица. Дуел против Вест Хема је био најлошији, али не толико као што изгледа", изјавио је Солскјер и додао:

"Колико пута ове сезоне смо били у вођству 1:0, а нисмо постигли други гол? Ово је стрма кривуља учења за нас и наставићемо напорно да радимо, а са више искуства ћемо доносити праве одлуке. Нисмо довољно брзо излазили из блокова у другом полувремену. Осећало се да је Арсенал био активнији све до свог гола".

Домаћин је повео прелепим голом Скота Мектоминаја у финишу првог полувремена, а бод Арсеналу донио је Пјер-Емерик Обамејанг у 58. минуту након велике грешке одбране Манчестера.

После седам одиграних кола Арсенал је на четвртом месту са 12 бодова, а Јунајтед на десетом са три бода мање. Лидер Ливерпул има максималан број бодова - 21.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар