Леклер: И даље вјерујем Фетелу!

Возач Ферарија Шарл Леклер рекао је да и даље верује тимском колеги Себастијану Фетелу, упркос драми око тимских наредби у трци Формуле 1 за ВН Русије.

Остали спортови 02.10.2019 | 15:17
Леклер: И даље вјерујем Фетелу!
На старту недељне трке Леклер је кренуо са пол позиције, али је у склопу тактике пустио трећепласираног Фетела да га обиђе, како би блокирао евентуални напад возача Мерцедеса Луиса Хамилтона са другог места.

Фетел је преузео вођство, а из екипе су га убрзо обавестили да мора да врати позицију Леклеру, на шта је он одговорио да има добар темпо и да тимски колега прво мора да му се примакне, што је изнервирало Леклера.

Фетел је водио, али је на половини трке, убрзо по изласку из бокса, због проблема са болидом завршио трку, а победио је Хамилтон.

"Мислим да се поверење није променило, морамо да верујемо један другоме, Себ и ја. Важно је и корисно за тим да у неким ситуацијама знаш да можеш да рачунаш на друго возило и обрнуто. Па, да. Мислим да је то веома важно, да - поверење је и даље ту", рекао је Леклер, пренео је Скај.

Он је рекао и да је мислио да нема потребе да напада Фетела, када га је четвороструки светски првак обишао, пошто је знао да ће њихове позиције бити замењене.

"Нисам имао никаквог разлога за борбу, пошто сам веровао да ћемо се касније заменити и није било потребе ризиковати у том тренутку. Због тога се нисам борио", навео је 21-годишњи возач из Монака.

У генералном пласману Леклер је боље пласиран од тимског колеге, трећи је са 215 бодова, а Фетел је пети а 194. Актуелни шампион Хамилтон је први са 322, а други је његов тимски колега Валтери Ботас са 249.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар