ЛШ: Првенац Звездине дјеце, паде Олимпијакос!

Омладинци српског шампиона први пут славили у УЕФА лиги младих.

Фудбал 01.10.2019 | 19:24
ЛШ: Првенац Звездине дјеце, паде Олимпијакос!
Две утакмице, четири бода и деоба прве позиције након друге рунде УЕФА лиге младих. То је учинак Звездиних омладинаца. На крову ТЦ стадион београдски црвено-бели тукли су пирејске са 2:1. Тако је из осмог меча у овом такмичењу - рачунајући прошлогодишње - Звезда коначно славила и већ надмашила прошлосезонски учинак, када је у шест мечева групне фазе "мале" Лиге шампиона освојила само један бод, онај у сусрету са Наполијем код куће. Голове за преокрет и победу против Олимпијакоса постигли су Стефан Митровић и Милош Пантовић.

Напредак је очигледан. После првог бода у гостима, пре две недеље против Бајерна - а о снази тог тима није потребно посебно трошити речи, довољно је казати да су данас демолирали Тотенхем у Лондону са 4:1 - ево и првог тријумфа за наде српског првака, које сад већ могу да размишљају о пласману у наредну фазу овог такмићења. Јесте рано говорити о томе, треба одиграти још четири меча, али у прве две утакмице чета Славољуба Ђорђевића показала је да је и те како компетитивна и да ни по чему - а понајмање по таленту - не заостаје за ривалима.

Олимпијакос се показао врло добро у првом колу против Тотенхема (1:1). Многи играчи младог грчког тима чак су привукли пажњу стручног штаба Певаца. Нису Енглези крили одушевљење, не крију ни да ће наставити да прате развој неколицине најбољих грчких момака, а да ту и те како има "материјала" видело се и данас.  

Грци су први запретили у 7. минуту. Шутирао је Неофитидис и погодио стативу. Нешто бољи био је Оли у првом делу меча и заслужено га решио у своју корист. Лијакос је успео себи да изгради позицију за ударац, шутирао са ивице шеснаестерца, а лопта се од стативе одбила у мрежу голмана Катића.

Утисак је да су први минути наставка одредили у ком ће се правцу овај меч одвијати. Звезда је кренула врло агресивно и већ у првом нападу успела да изједначи. Домаћи су добили крила, гостима су иста сасечена... Бурмаз је послао одличну лопту иза леђа штопера Олимпијакоса, а Митровић натрчао и постигао гол.

Играло се углавном без гарда у преосталом времену. И једни и други желели су сва три бода. Звезда је, чини се, била нешто конкретнија. Пресудио је још један сјајан пас кроз средину. Одлично је потребну снагу додавања одмерио Новаковић, са пуно осећаја, све то искористио брзоноги Пантовић, лепо обишао голмана Цолакиса и рутински погодио мрежу Олимпијакоса за 2:1. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОЛИМПИЈАКОС 2:1 (0:1)
/Митровић 46, Пантовић 83 - Лијакос 48/

Београд. 
Стадион: ТЦ Стадион на крову.
Судија: Ондреј Пецханес (Чешка).

Црвена звезда: Катић - Митровић, Лукић, Миликић, Благојевић - Матић, Новаковић - Пантовић, Пиплица, Бабић - Бурмаз. Играли су још: Дедијер, Илић, Милетић.

Олимпијакос: Цолакис - Нтуманис, Белић, Коцаманидис, Мартинис - Неофитидис, Николис - Сурлис - Булари, Лијакос. Играли су још: Асланидис, Арсенидис, Сирмис, Сапунцис.



Извор: моззартспорт

Фото: црвеназвездафк.рс

Коментари / 0

Оставите коментар