Шевченко на вечери код Малдинија!

Враћа се и Анћелотијева десна рука! Ђампаоло ће бити смењен!

Фудбал 01.10.2019 | 20:02
Шевченко на вечери код Малдинија!
Милан је живео у просеку претходних сезона, таворио ван Лиге шампиона и борбе за трофеје у Италији, а ова сезона делује чак и као исподпросечна!

Росонери су катастрофално започели нову са новим тренером Ђампаолом. Четири пораза у шест мечева, само четири дата гола од чега два из пенала, очајна игра… Све то више не може да се игронише и тренер Марко Ђампаоло ће платити цех. План је да остане на клупи за следећи меч са Ђеновом, а да током паузе за репрезентативни фудбал добије отказ.

Миланови први пикови да замене Ђампаола су били Лучано Спалети и Макс Алегри, али њихови финансијски захтеви су превисоки и клуб са Сан Сира је одустао. Помињали су се и Руди Гарсија, Клаудио Ранијери, али су на крају два имена остала у игри: Андриј Шевченко и Ђенаро Гатузо.

Некадашњи саиграчи и добри пријатељи чекају сигнал некадашњег капитена из залтне генерације Паола Малдинија. А чини се да Малдини намигује Шевченку. Њих двојица ће се вечерас састати на вечери у Милану после меча Аталанта  - Шахтјор на Сан Сиру. Претпоставља се шта ће бити тема разговора.

Највећа препрека повратку Шеве на Сан Сиро је његов селекторски посао у Украјини који хоће да задржи и не пада му на памет да окрене леђа Украјини сада када је на прагу пласмана на ЕП после демолирања Србије у квалификационој групи. Шевченков услов је да задржи селекторски посао до краја мандата, а и та препрека би могла да буде решена.

Наиме, њему у Украјини помаже легендарни Миланов дефанзивац и дугогодишњи Анћелотијев помоћник на Сан Сиру, Мауро Тасоти. Један од најпознатијих помоћних тренера у свету фудбала би преузео бригу о Милану док би Шевченко имао репрезентативне обавезе, а за Малдинија је то прихватљива опција јер добро познаје Тасотија који му је био саиграч и тренер.

Наравно, са целим планом треба да се сложе и амерички власници, фонд Елиот. Породица Сингер која управља фондом је незадовољна и могла би да у напредном периоду преиспита и рад Паола Малдинија и Звонимира Бобана који су најодговорнији за тренутни изглед тима. Шушка се да би Елиот радије вратио Ђенара Гатуза него експериментисао са Шевченком, али ће одлуку препустити спортском сектору. Иначе, Гатузо се помиње и као први кандидат да наследи Аурелија Андреацолија који је на рубу отказа у Ђенови.

ФОТО: Реутерс

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар