ЛШ: Звезда - тим за Олимпијакос...

Нови нападачки трозубац! Биће минута и за Томанеа.  Одбрана коначно у пуном саставу. . .

Фудбал 30.09.2019 | 23:00
ЛШ: Звезда - тим за Олимпијакос...
Нова утакмица у Лиги шампиона и нови нападачки – трозубац! Ако гледамо тржишну вредност играча тренер Владан Милојевић пуцаће на Олимпијакос из најјачих оружја. Ако послушате глас навијача, рећи ће вам да је Холанђанин Раџив Ван Ла Пара и даље под сумњом, иако је дошао последњиг дана прелазног рока. Као и да је велико питање да ли Ричмонд Боаћи заслужује да има предност у односу на Томанеа и Милана Павкова.

Када је требало напасти Лигу шампиона у двомечу против Јанг Бојса, Милојевић је на терен слао Боаћија, те Матеа Гарсију и Алексу Вукановића као крила. Испоставило се да је то био погодак у центар мете. Већ у Минхену дошло је до рокаде у самом шпицу, пошто је Милан Павков добио незахвалан задатак да се рве са Зулеом и Боатенгом.

Сада ће публика на Маракани видети нову комбинацију. Иза Ричмонда Боаћија деловаће Ван Ла Пара и Матео Гарсија. Дакле, други пут од када носе дрес српског шампиона у тандему ће играти бивши члан Хадерсфилда и Аргентинац који је голом у Берну показао да може да исплати велика улагања. Како било од њих ће се очекивати велика дела, посебно од Раџива Ван Ла Паре који ће морати да помаже Милану Родићу у заустављању Португалца Поденса, једног од кључних играча Олимпијакоса.

Имао је велику дилему у шпицу Владан Милојевић. Португалац Томанеа је показао да би могао да буде од користи. Посебно, када је рећ о систему који форсира Владан Милојевић. Ипак, предност је добио најефикаснији Звездин фудбалер на европској сцени ове сезоне Ричмонд Боаћи. Три пута је до сада тресао мреже повремени репрезентативац Гане, али јавност с правом очекује да има већи утицај на игру. Као у првом мандату када је савршеним кретањима развлачио противничке одбране и ефикасним пресингом их терао на грешке. Биће на великом испиту Боаћи, јер ће за директног чувара имати сјајног Португалца Семеда. Љубимац навијача Милан Павков је претходних дана имао проблема са повредом, што значи да би минуте требало да добије Томане. Да буде изненађење са клупе.

Под појмом изненађења не може да се води појављивање Милоша Вулића у стартној постави. Тихи момак из Крушевца је имао неколико солидних рола и искористио пад форме Душана Јованчића. Баш као и Боаћи, Милош Вулић ће имати крајње незахвалан задатак. Да у тандему са Кањасом лимитира учинак Валбуене, момка од кога све полази у офанзивној игри Олимпијакоса. Француз је за Грке оно што је Марко Марин за Црвену звезду. Апсолутни газда и човек пособан да једним потезом направи разлику. Време је да Вулић процвета.

Имаће Владан Милојевић на распологању комплетну одбрану. То значи да се у стартну поставу враћа опорављени Родић, чије одсуство се и те како осетило у Минхену и у  вечитом дербију, јер је Жандер показао озбиљне мањкавости пред својим голом.

Имаће Владан Милојевић много адута на клупи. Уз Томена шанси се сигурно надају Милан Павков и Алекса Вукановић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар