Дочекани шампиони: Трофеј је поклон вама, бићемо још бољи!

Неколико хиљада људи дочекало одбојкаше у Београду.  Одбојкаши Србије који су освојили златну медаљу на Европском првенству дочекани су на балкону Скупштине града.  Одбојкаши Србије освајање Европског првенства традиционално прославили на балкону градске скупштине, публика поздравила шампионе.

Остали спортови 30.09.2019 | 21:03
Дочекани шампиони: Трофеј је поклон вама, бићемо још бољи!
Србија је у полуфиналном сусрету била боља од домаћина, Француске, да би у финалу са 3:1 савладала селекцију Словеније и попела се на "кров Европе".

Репрезентација је допутовала у Београд, била на дочеку код председника Александра Вучића и следи већ традиционални дочек на "балкону".

Тренутно иде представљање одбојкаша Србије који су направили подвиг у париској дворани "Берси".

Околић, Ковачевић , Петрић , Крсмановић, Ивовић, Јововић , Атанасијевић , Лубурић, Мајсторовић, Подрашчанин, Лисинац, Ћировић, Пековић, Тодоровић; Селектор: Слободан Ковач

Шампиони Европе су стигли у Србију и добили су дочек какав су својим изванредним партијама и заслужили. Освајачи Европског првенства су се по две и по деценије дугој традицији појавили на балкону градске скупштине у Београду и поздравили неколико хиљада присутних навијача.

Одбојкаши су били поздрављени уобичајеним скандирањама публике, која је на карактеристичан начин исказала задовољство после великог успеха у Француској.

Селектор Слободан Ковач био је поздрављен скандирањем "Узми Бобо евро титулу", а публици је поручио да ће се трудити да његова репрезентација буде још боља.

Александар Атанасијевић је у недељу освојио своју другу титулу првака Европе, после оног трофеја из 2011. године, а први се и обратио присутнима.

"Желео бих да се захвалим мојим саиграчима, имали смо много непроспаваних ноћи у ових месец дана. Захваљујем се и стручном штабу, много рада и труда је унето у ово. Хвала наравно и свима вама овде, надам се да се видимо овде опет ускоро", поручио је коректор Србије.

Урош Ковачевић је био поздрављен повицима "МВП! МВП!"

"Добро вече Србијо! Само да вам се захвалим на неизмерној подршци током целог Европског првенства, ово је било незаборавно искуство, заиста. Хвала вам, Србијо", рекао је Ковачевић.

Шампионски пехар је изнео Немања Петрић, капитен репрезентације Србије.

"Добро вече свима! Да будем што краћи... Хтео бих да се захвалим саиграчима који су од првог дана веровали у злато. Знамо шта смо прошли месец дана пакла, много непроспаваних ноћи, али циљ је вренднији од свега. Хвала стручном штабу, колико тренинга, колико сјајних говора су нам приредили за време такмичења и да не заборавимо да се захвалимо Милану који је био с нама све време. Хвала што сте дошли и да се видимо ускоро, хвала пуно!", поручио је Атанасијевић.

"Бити вечерас овде пред вама је велика част, сан свих нас овде од када смо узели лопту у руке и почели да се бавимо спортом. Данас смо пре свега због вас који сте нам слали енергију и подршку. Неизмерно вам хвала. Ово је наш поклон вама", рекао је капитен Немања Петрић.

"Мислим да смо урадили једну велику ствар чим је оволико људи дошло да буде овде и да са нама прослави европску титулу. Трудићемо се да будемо још бољи", рекао је селекотор Слободан Ковач.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар