ЛШ - Олимпијакос у Београду: Дошли смо да побиједимо!

Педро Мартинс, тренер Атињана, као и нападач Мигел Гереро, не размишљају о ремију у дуелу са Звездом.

Фудбал 30.09.2019 | 20:49
ЛШ - Олимпијакос у Београду: Дошли смо да побиједимо!
Црвена звезда жели прва три бода ове сезоне у Лиги шампиона, али жели их и Олимпијакос, као сјајну допуну на реми са Тотенхемом у првом колу (2:2).

Да Грци имају велика очекивања од ове утакмице потврђује и долазак више од 20 новинара из Атине, који су били у већини у односу на домаће колеге током конференције Педра Мартинса на стадиону "Рајко Митић".

Управо је то и било прво питање упућено португалском тренеру: "Да ли је ова утакмица пресудна за коначан пласман на табели, односно борбу за треће место, пошто су фаворити за прва два Бајерн и Тотенхем?"

"Не мислим да је ово одлучујућа утакмица за коначан пласман на табели, али сигурно јесте битна", одговорио је Мартинс, а нешто касније и јасно истакао шта очекује од предстојеће утакмице.

"Не размишљамо о негативном резултату јер не можете тако приступати утакмици. Желимо да одиграмо добро и квалитетно, надам се да ће тако и бити".

Не дотичу га добри односи навијачи два клуба.

"Познати су нам добри односи навијача, али и за мог колегу Милојевића и за мене је најбитније да наше екипе оставе добар утисак. Пријатељство је пријатељство, али дошли смо овде да победимо", јасан је Португалац.

Идентично размишља и нападач Мигел Гереро.

"Сви добро знаму историју и квалитет Звезде, али ми смо Олимпијакос и такође смо имали многе сјајне европске ноћи, а овде смо дошли да победимо. То је наш сутрашњи циљ".

Тренер Атињана је додао да ова утакмица не носи другачији притисак него неке друге.

"Немамо велики притисак, а играчи који наступају за Олимпијакос или Звезду увек су под притиском јер морају да иду на победу. Сутрашња утакмица то неће променити", рекао је и осврнуо се на квалификације.

"Ово је потпуно другачија ситуација него против Башакшехира и Краснодара. Ово нису квалификације, већ играмо за бодове и сигурно се ни они ни ми нећемо затворити".

Причао је Мартинс и колико познаје Звездин тим.

"Верујемо да је то јединствена и квалитетна екипа. Играју смирено и стрпљиво, користе своје време паметно, што се могло видети против Бајерна. Гледали смо их и против Партизана, али то је било нешто потпуно другачије него што ће бити против нас сутра".

Дуел београдских и атинских црвено-белих игра се у уторак од 21.00, уз пренос на ТВ Арена Спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар