Макрон и Путин се кратко срели на испраћају Ширака

Руски предсједник Владимир Путин и његов француски колега Емануел Макрон кратко су разговарали док су напуштали цркву Сан-Салпис у Паризу, гдје је организован испраћај бившем француском предсједнику Жаку Шираку.

Свијет 30.09.2019 | 19:27
Макрон и Путин се кратко срели на испраћају Ширака
Путин је разговарао са француским лидером око два минута, послије чега је отишао до свог аутомобила, јавио је дописник ТАС С-а.

Како се наводи, руски предсједник је имао заказан лет, па није присуствовао ручку који је Макрон организовао за свјетске лидере у Јелисејској палати, сазнаје Ројтерс.

Руски предсједник је учествовао у церемонији опраштања од Ширака којој је у париској цркви Сан-Салпис присуствовало око 80 садашњих и бивших шефова држава и влада.

Агенција наводи да су се Путин и Ширак више пута састали у својству лидера својих земаља чак и пошто је Ширак напустио предсједничку функцију.

У интервјуу Фајненшел тајмсу прошлог јуна, Путин је рекао да је Ширак један од страних лидера који је на њега оставио "најозбиљнији утисак", описавши га као "правог интелектуалца, веома занимљивог".

Жак Ширак је преминуо 26. септембра, а сахрањен је данас на гробљу Монпарнасу поред ћерке Лоренс.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Редакцијо објавитите мој пост

30.09.2019 17:43

Шта ће рећи додик на ово Био је против одласка дзаферовица Смије ли путину приговорити што је отишао на сиракову сахрану Највећи лажов и лицемјер у историји српског народа је додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

30.09.2019 19:14

Ма нема ту чојства код бурле ,тио је скроз пролупо

Name

ипе

30.09.2019 19:33

Па доду висе нико и не зове,бар у развијеним западним земљама је "прецутно" непозељан,па кад види ову двојицу,цас,Лондон цас Париз,па Њујорк у УН,ањега нема нигдје, Само нек се воза хеликоптером од једне селендре до друге,то и јест за њега.

ОДГОВОРИТЕ