Партизан у топ 10 клубова Европе по посједу лопте!

Црно-бели најбољи српски тим у овом сегменту на узорку од 269 утакмица ове сезоне.

Фудбал 01.10.2019 | 14:20
Партизан у топ 10 клубова Европе по посједу лопте!
Обећао је Саво Милошевић другачији Партизан. И одржао реч. Ако је било оних који су сумњали у могућности летос реновираног тима, конкретни подаци служе као најбољи деманти, јер показују да су црно-бели доспели на листу од десет најбољих клубова Европе кад је реч о проценту поседа лопте у званичним утакмицама, од 1. јула до 25. септембра.

Конкретно, екипа из Хумске заузима девету позицију на табели ЦЕИС-а (Фудбалска опсерваторија Међународног центра за спортске студије, са центром у Швајцарској), са 74,8 процената времена у ком је диктирала ритам на мечу са Напретком, 11. августа у Крушевцу, кад се обрачуна ефективно време игре.

Истраживање је спроведено на узорку од 269 утакмица у 35 лига Старог континента у новој сезони, а Парни ваљак је једини српски тим у врху листе. На њеном челу налази се Фулам, пошто је састав АлександраМитровића 21. августа против Милвола на Крејвен котиџу држао лопту у поседу 78,7 одсто времена које се играло.

У првих десет су, иза Фулама, Шахтјор из Доњецка (двапут), ПСЖ, Селтик, Борусија из Дортмунда, Тотенхем и Лудогорец, а иза црно-белих смештен је аустријски Салцбург. Занимљиво, само освајач Купа Србије и лондонски Певци нису освојии три бода на мечевима на којима су господарили тереном, против Напретка и Њукасла, као потврда тезе да посед не мора обавезно да значи и победу.



Иначе, кад је реч искључиво о Суперлиги Србије, у ТОП 10 Партизан има чак четири утакмице из ове сезоне, Црвена звезда три, по једну Вождовац, Инђија и ТСЦ из Бачке Тополе. Све то илуструје опредељење тренера тих клубова да играју фудбал, а не да се само, како је то овде малтене укорењено, бране.



Извор: моззартспорт

ФОТО: ЦЕИС

Коментари / 0

Оставите коментар