Брутално насиље полиције над Бањалучанима

Дјевојка је пала у претходно разбијено стакло, затим су је подигли и брутално избацили. Да ли је нормално да цури која је изашла на пиће нанесу повреде и створе трауму за цијели живот?
 

Република Српска 30.09.2019 | 14:11
Брутално насиље полиције над Бањалучанима
Нови инцидент са бањалучком полицијом десио се протеклог викенда, када су нападнути гости једног кафића, а међу њима био је и активиста и новинар Стефан Благић. Напад се десио током рације, када је у кафић упало око педесетак полицајаца. Бањалучке рације су озлоглашене због бруталности полиције, а људи не знају како да се понашају у тим ситуацијама, јер било какво питање или коментар упућени полицији могу довести до физичког насиља.

Свједоци посљедњег случаја били су згрожени начином на који се полиција односила према људима који су се затекли у кафићу.

Петар Пердув, који је те вечери такође био у кафићу Галерија, испричао нам је све што се те вечери догађало.

“Дана 28. на 29.9. у раним јутарњим сатима, у кафићу Галерија, догодила се рација, односно упад припадника МУП-а РС - тринаест полицијских и инспекторских аута. У том тренутку у кафићу је било 30-так гостију, а њих је било око педесет полицајаца. Налазим се у том тренутку за другим столом, јер нисам стигао да се вратим за свој. Гасе музику, издају наређења конобарима да наплате шта имају, а гостима да стану гдје јесу, ставе обе руке на сто и не проговарају ни ријечи”, рекао је Пердув за БУКУ.

Додао је да је до ескалације насиља без икаквог основа и потребе дошло одмах.

“Прва вербална била је над дјевојкама које су се благо насмијале гдје им прилази неколико припадника МУП-а и урлањем их упозорава, ако се насмију још једном, да ће бити спроведене у станицу. Затим, у мојој близини, момак је угасио цигарету и због тога су га ухватили као највећег криминалца и веома грубо одвукли. У том тренутку, један човјек који је био у близини њега мирним тоном их замоли и каже да ће бити све океј и да не морају баш тако да се понашају, припадник МУП-а узвикну "ДАЈ И ЊЕГА", тако и би, одвели су и њега као тешког преступника, бацајући га преко мене, пада на сто и ломи све што се налази на њему, подижу га, избацују и одводе, као у акционим филмовима”, прича Пердув.

Додаје да је за њега најтежи призор, а вјерује и за све остале присутне, био однос према једној дјевојци.

“Ту дјевојку познајем од раније. Она је стајала за столом за којим сам се и ја нашао, а због невјерице оног што је видјела пред својим очима, препаднуто и кисело се насмијала. Тај осмијех се није чуо, али га је један припадник МУП-а видио, затим је пришао, ухватио дјевојку за руку и стргао са сећије на којој је сједила. Дјевојка је пала у претходно разбијено стакло, затим су је подигли и брутално избацили. Затим, мог друга, након одговора на питање како се зовеш, један од припадника МУП-а одговара ‘А ТИ СИ ТАЈ’  и након тога слиједи  јак ударац у потиљак. Он их је тужио, али сам сигуран да никад неће добити одговор, јер су сву бруталност снимили личним камерманом, што говори да им је држава дала право да вербално и физички малтретирају без икаквог основа”, прича Пердув.

Петар наставља са реконструкцијом онога што се десило, па каже да је након неког времена и тренутка када је требао да дође на претрес подигао руку и чекао одобрење да каже да сто за којим тренутно стоји није његов и да би требало да пређе за свој сто.

“У том тренутку, један припадника полиције прилази ми и удара ме јако по руци коју сам подигао. Остао сам у чуду. Познато је да су рације стресне и да у већини случајева то изгледа тако. Међутим, нико не поставља питање да ли је то нормално. Да ли је нормално да цури која је изашла на пиће нанесу повреде и створе трауму за цијели живот?

Сутрадан у разговору на ову тему једна особа ми је рекла да се не чудим, да су њену ћерку некад давно ударили приликом рације у стомак и од тада, како она каже, никад није отишла у ноћни излазак. Страшно”, каже нам наш саговорник.

Пердув каже да се током претреса тресао као прут, не толико из страха, колико из бијеса.

“Ударају цуру испред мене коју познајем, а нико не може реаговати јер ‘Држава туче’. Иначе, ради се о факултетски образованој особи која ради као чистачица како би преживјела”, каже Петар. Он каже да је ово тортура полиције над грађанима.

“Понашају се као лично обезбјеђење појединаца. За све ово што сам изјавио имам десетине свједока, али коме да се жалимо? ‘Само ћути док и ти ниси дошао на ред’ и докле год овако размишља просјечан становник ове земље, они ће радити шта год пожеле. Власт ће се кад тад промијенити, али свијест народа много теже”, каже Петар Пердув, свједок догађаја.

Стефан Благић, предсједник УГ ’’Рестарт Српска ’’ и новинар портала Моја Херцеговина, Унутрашњој контроли МУП РС у Бањалуци поднио је пријаву против неименованог полицијског службеника, који га је, како тврди Благић на свом ФБ профилу, у ноћи 28. на 29. септембар у угоститељском објекту ’’Галерија’’ у Бањалуци без икаквог повода ’’ударио отвореном шаком у предјелу потиљка’’.

“Ја ћу ово тјерати до краја, јер поставља се питање шта да се ради када вас напада онај који би требао да вас брани. У суботу сам ја ударен само због свог презимена и када сам показао своју личну карту, што је недопустиво. Полицијски службеник је показао своју моћ, а слободно могу рећи безобразлук када ме је ударио само зато што је могао да ме удари”, рекао је Благић за БУКУ.

Он је рекао да је случај пријавио и Институцији омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине, а сутра има и разговор са ОСЦЕ-ом у БиХ.

Драгиша Сикимић, уредник портал Моја Херцеговина, каже да није изненађен због напада на Стефана Благића.

“Он је већ физички нападан од стране СНСД активиста у Шековићима, а с обзиром на његов активизам, мало шта ме више може изненадити. Ми у Републици Српској више не можемо рачунати на адекватну реакцију институција у оваквим или сличним случајевима, јер ми више нисмо ни ентитет, а камоли држава, како то режим воли да каже. Република Српска је фавела, и свако ко се не може уклопити у ово стање, животно је угрожен. Мафија ће убијати у циљу опстанка на власти, и свако ко у то не вјерује, у великој је заблуди. Понављам, ништа добро ни у којем смислу овдје више не очекујем”, рекао је за БУКУ Сикимић.

У међувремену стигао је данас одговор из ПУ Бањалука у коме се наводи да је запримљена једна жабла која се односи на рад полицијских службеника, а чији наводи се провјеравају од стране Службе за заштиту интегритета и законитости у раду, Јединице за професионалне стандарде, Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На питање да добијемо више информација о догађајима у кафићу Галерија у ноћи између суботе на недјељу гдје је била полицијска рација била добили смо овај одговор:

"Поводом дописа који сте, 30.09.2019. године, доставили на интернет адресу Полицијске управе Бања Лука, обавјештавамо Вас да смо извршеним провјерама утврдили да је 29.09.2019. године, на званичну е-маил адресу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, запримљена једна жабла која се односи на рад полицијских службеника, а чији наводи се провјеравају од стране Службе за заштиту интегритета и законитости у раду, Јединице за професионалне стандарде,  Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Такође, на подручју Полицијске управе Бања Лука, до сада није било запримљених пријава тј. жалби на рад полицијских службеника у вези са наводима из Вашег дописа.

У циљу даље провјере, позивамо Вас да нам доставите конкретне податке, као и да оштећене упутите да лично дају све информације надлежној полицијској станици, на бесплатан број телефона 122 или да жалбу на рад полицијских службеника доставе на интернет адресу.

Уколико се утврди било какво понашање које је супротно закону или има обиљежја дисциплинске одговорности, према идентификованом/им полицијском/им службенику/цима поред достављања извјештаја надлежним органима биће предузете и мјере на санкционисању по прописима Министарства унутрашњих послова Републике Српске", рекли су за БУКУ из ПУ Бањалука.

(Бука)

Коментари / 123

Оставите коментар
Name

Реалност

30.09.2019 12:18

До када це се новинари, борци за истину и правду, казњавати, а појединци у корумпираном тизиластву и МУП-у РС ститити? Докле це да у БиХ да се затаскава криминал и ко су ти "недодирљиви" из политицких врхова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЛТЕР

30.09.2019 12:27

Република Српска је приватно власништво једног лица а и све тзв институције.Овдје се дуго дуго ништа промјенити неће.Спаса нам нема

Name

Алфред

30.09.2019 12:32

Дудукистан

Name

Бањалуцан

30.09.2019 12:49

Па била је рација у суботу веце на висе мјеста. Били су на Петрицевцу на висе мјеста и све коректно. Полицију немозес зајебавати и прозивати кад раде рације

Name

Дудикистан

30.09.2019 12:51

Послушајте од судије БХ суда каква је ситуација у БХ правосуду! Уништи нас дилентатизам оних који су бирани у ВСТСу као и дилентатизам оних који бирају и постављају такве судије! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=РОyИеyпсWрг

Name

Кашљо Бањалучан

30.09.2019 12:58

Бањалучан из Дрвара.

Name

Ре Бањалука

30.09.2019 14:09

Каква је то дрзава гдје се рације врсе,забрањује окупљање људи,прогони опозиција,убијају неистомисљеници или они који неце да дају рекет политицкој мафији?Писај такву дрзаву.

Name

Ре

30.09.2019 16:06

Велика пропаст је тзв.РС српског народа, а српско народ преко ове стране Дрине мора имати неку заштиту. Много банде се сакупило ту са бахатим и разулариним лажним патриотом. То није полиција, то није рација, него иживљавање исфрустрираног олоша који је без основног моралног и људског кодекса обукао униформама. Да, је ратно стање, да су људи наоружани опет постоји нормалнији начин опхођења. То су осмишљене тротуре застрашивања омладине. А, НАТО војника не смију погледати.

Name

Директ

30.09.2019 16:35

Бањалуцан, па да, нормално је да полиција лема кога стигне. :)))

Name

Дно

30.09.2019 16:37

Пропала дрзаво, запали се сама..након сто сви ми који нисмо они,одемо.

Name

МАРСАЛ

30.09.2019 17:12

И КАКО ТО ГРАДОНАЦЕЛНИК ГРАДА БАЊАЛУКЕ РЕЦЕ:"ГРАД СА ИМИДЗОМ"...... ДОБРО НАМ ДОСЛИ ТУРИСТИ У "ГРАД КУЛТУРЕ"" ХАХАХАХАХХА ГРАД У КОМЕ НАРКОМАН МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ПРЕБИЈА ГОЛОРУКИ НАРОД. ГРАД У КОМ СЕ ДЈЕЦА УБИЈАЈУ А ОНДА ЊИХОВИ РОДИТЕЉИ ПРОГОНЕ КАО ЗВЈЕРИ... "ГРАД КУЛУТУРЕ" ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ" ХАХАХАХА

Name

Ре

30.09.2019 17:37

Бити це горе сада имамо жандармерију

Name

Ре бањалуцан

01.10.2019 05:14

Хаха тацно.цим неко казе "веце" умјесто "увецер"адреса поријекла Дрвар..мозда Сански Мост.Нека,није то проблем,миграције су бике сто ратне сто економске..АЛИ ХАЈДЕ ВЕЦ ЈЕДНОМ СЕ ОПИСМЕНИТЕ И НАУЦИТЕ БАРЕМ НЕКОЈ КУЛТУРИ У ПОНАСАЊУ..

Name

ЗА БАЊАЛУЧАНИН

01.10.2019 06:06

АКО СИ ТИ БАЊАЛУЧАНИН И ЈА САМ. ШТО БИХ ТИ ЉУДИ ЛАГАЛИ. ИЗНОСЕ СТАЊЕ ОНАКО КАКВО И ЈЕСТЕ. ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНЕ ПОЛИЦИЈЕ ЈЕ КАТАСТРОФА. ШТА РАДЕ МАЛТРЕТИРАЈУ НАРОД, БАЦАЈУ ДЈЕВОЈКУ КОЈА СЕ НАСМИЈАЛА, А КО СЕ ТАКВИМ НЕ БИХ НАСМИЈАО КАД СУ ПРАВО СМЕЋЕ ОД ПОЛИЦИЈЕ КОЈЕ БАБО ДОБРО ИСПРАКСИРАО ТУЦИ РЕДОМ И УБИЈАЈ, ТУЦИ ЖЕНЕ НА СКУПУ "ПРАВДА ЗА ДАВИДА", ПРОГАЊАЈ И ХАПСИ РОДИТЕЉЕ ОД УБИЈЕНОГ ДЈЕТЕТЕ ОД 21. ГОДИНУ, ТУЦИ И УБИЈАЈ НЕИСТОМИШЉЕНИКЕ, ЗАБРАЊУЈЕ ОКУПЉАЊЕ ЉУДИ ПОШТЕНИХ, ПРОГОНИ ОПОЗИЦИЈА И ШТА ЈЕ ОВО, ЧЕМУ ОВО ЛИЧИ, НИЧЕМУ. КАКВА ЈЕ ОВО ДРЖАВА, НИКАКВА НИ СУДА НИ ЗАКОНА. РАДИ КО ШТА ХОЋЕ И КАКО ХОЋЕ. ПА БАЊАЛУЧАНИН ПА ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ ДА ТИ ПРАВДАШ ТО ШТО ПОЛИЦИЈА ЛЕМА КОГА СТИГНЕ. ЗА МЕНЕ ТО НИЈЕ ПОЛИЦИЈА НИТИ ЋЕ БИТИ. ТО СУ ЉУДИ БЕЗ ИМАЛО МОРАЛА И МОЗГА. НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ТИ ЉУДИ ИМАЈУ СВОЈУ ДЈЕЦУ КАКО СЕ БАР БОГА НЕ БОЈЕ. ОВО ЈЕ ДОШАО ЗАДЊИ ВАКАТ КАДИЈА ТЕ ТУЖИ, КАДИЈА ТИ СУДИ. ТОТАЛНА ПРОПАСТ И ВЕЛИКА БРУКА И СРАМОТА.

Name

Неписмени керови

01.10.2019 06:46

Послије треба да их жалимо када некоме прекипи па прођу као они несрећници у Сарајеву. Сила ником није мила.

Name

додо и биса

01.10.2019 10:41

Нико не смије да вас бије осим васе а богами и насе милиције

Name

Теслић

01.10.2019 16:31

Знаци Благиц мало излази, цуга, проводи се, а ја цијело вријеме мислим да је он стално у илегали у борби против власти као у неким холивудским филмовима.

Name

Миланче

30.09.2019 12:23

Све док се не смијени ова власт а и министар полиције који је обицан неосудјивани разбојник,народ це бити терорисан. А бице јос горе све док их се не смијени и похапси банда. Овако се РСрпска не гради и не цува,са разбојницима и лоповима на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

30.09.2019 14:52

Ови "специјалци " управо и носе фантомке из разлога да их неко сутрадан не препозна као бахате силеџије који су своје болесне фрустрације и комлексе искаљивали над младим дјевојкама или ,као раније, над бабама. Обични болесници, којима је и сам министар болесник.

Name

Рики

30.09.2019 20:30

Дзигере ми поједе ова власт

Name

Ре

01.10.2019 04:30

Распитајте се мало о министровом љубимцу начелнику ПУ Милошу Бркићу откад ради, шта ради, колику имовину има...

Name

Ја

01.10.2019 11:03

Ма претјерују, уопсте није тако било.

Name

Ре

02.10.2019 04:53

Искрено би се радовао да се зарати па да видимо те јунаке који вристе док су покривени фантомкама и употребљавају непотрбну силу над дјевојкама и младицима које контролису у току рације колико би храбри били на ратисту у рову док су са друге стране исто тако опремљени и наорузани припадници друге војске.

Name

ре

30.09.2019 12:25

Ово је само јос један доказ да треба бјезати из РС у нормалне и слободне земље...Разумијем да полиција опколи дискотеку јер има индиције да се унутра налази опасан кримос кога јури али да из циста мира праве некакве рације и млатеретирају омладину у ноцном проводу је лудило и показатељ у каквом црном неслободном систему зивимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

30.09.2019 13:29

Мислис ли да је у тим твојим нормалним слободним дрзавама полициска рација блаза него код нас.Ја сам је дозиво ал теби не бих то позелео.

Name

Ало Ветеран

30.09.2019 14:14

А гдје си је ти доживио богати ајд реци нам. Ја 40 година у Њемацкој од тога 30 у кафићима и видио и доживио рације. То су културни поступци,културна полиција какву ти и слични теби ниси видио у свом животу. Ово блато теби одговара и ти то и бранис у страху да се не промијени случајно.Прва тачка Њемацког Устава је да је људско достојанство неприкосновено и да сви државни органи морају да га чувају и штите. Толико .

Name

Директ

30.09.2019 16:43

Ветеран, не мозе се поредити наса и њихова полиција. У сустини, полиција тамо, полиција овамо. Разлика је "само" у бољој уредјености, тако да тамо уколико додје до полицијске бруталности или прекомјерне употребе силе, веца је вјероватноца да це полуција одговарти за то, док је наса полиција у стадијуму "прљавих" серифа из вестерн филмова.

Name

ре директ

01.10.2019 05:15

Али легендо ајде тамо се супростави полиције одби шта траже мањи сте од маковог зрна тамо а овдје сила

Name

Директ

01.10.2019 14:59

У Аустрији не мозес за све и сваста потезати силу, нароцито не прекомјерну силу. МУП РС под Лукацем оцигледно врси репресију над градјанима, сто је видљиво јос од протеста у децембру, преко физицког насртаја на сведског дрзављанина љетос, па све до овог најновијег слуцаја. МУП је зрео за реформу. Превисе полицајаца са високим нивоом тестостерона.

Name

ре

02.10.2019 06:39

Не знам како је у Аустрији и Њемацкој али знам да у Свицарској за све ове године колико зивим и радим никад нисам цуо да полиција упада по клубовима и праве рације и малтретира омладину.Цак ни у саобрацају никад нецес бити заустављен осим ако не крсис прописе ниси везан итд нема сансе да те из циста мира заустављају и задрзавају а доле кад дојем од Градиске до БЛ 10 пута полиција зауставља ,скацу из збуња иза камиона и тразе мито нароцито аута дијаспораца са страним таблицама су им на мети.

Name

Скептик

30.09.2019 12:26

Полицијска хунта зна само за репресију и премлаћивање голоруког народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Примитивизам

30.09.2019 13:15

Осјећам се ружно, биједно и ништавно, читајући како се полиција, као "државни орган безбједности грађана", понаша према "свом народу", уопште. Овдје, у РС, дотакнуто је дно и егзистенције и достојанства, бар за поштен народ, да је сваки коментар сувишан. Стидим се што овдје живим, стидим се шта преживљавамо и како уопште живимо, стидим се најбољих погинулих синова за идеал српске, стидим се и боли ме, јер сам и ја тешки страдалник рата.

Name

дусанцули

30.09.2019 13:38

Тачно је да су хунта која има задатак не да штити друштвени поредак него отудјени крими врх као и да су реаговали претјерано у овом случају. Специјала се у принципу свугдје тако понаша ал су могли оцијенити да ниво пријетње није такав да посежу за толиком примјеном силе поготово када су цуре у питању. С друге стране, ако ћемо бити реални и овај Пердув преувеличава и суче за медаљу.

Name

Перо

30.09.2019 12:26

У МУП- РС има поштених и савјесних полицајаца али већина таквих напушта муп а неки одлазе у пензију и тек нас чека хаос јер ове што сада примају су све осим писмени. Све дипломе из Широког бријега и момци који стварно ни за шта нису осим за овакву полицију. Живи били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасан

30.09.2019 12:28

Тако вам је кад сваке 4 године бирате све те исте ТЈ СНСД , а сад кукате а знате дасу ДИКТАТОРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просјечан Србин

30.09.2019 17:44

Искрено да Вамкажем, не знам ко је за нас гори: ови лопови што уништавају Српскуи убијају нашу младост или твоји који би нас "потрали". Даће драги Бог, па ће наш народ опстати поред свих недаћа којима је изложен.

Name

Сако

30.09.2019 12:31

То није и никад неце бити полиција. То је хорда исфрустрираних и криминалних болесника, који пљацкају, убијају, пребијају а које води један социопат. Тај исти социопат је послао слику у свијет ста се стварно догадја у РС. Његове оци све говоре али има један закон на који тај психопата немозе утицати а то је природа тј онај горе и надам се и зелим да му се врати тамо гдје га највисе боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СтранацСТРАНАЦ

30.09.2019 14:41

БРАВО! Да тако исто народ размисља, зивели би сте сви ви као и ми у иностранству. Рат је заврсен пре 24 године, дрзава Босна и Херцеговина је добила стотине и стотине милијарди долара и еура, добија и дан данас да би сте сви Ви добили одстете и своје домове али су паре заврсиле по дзеповима Васих функционера. Уместо да звецкате сви парама, Ви се сви ослањате на звецкање орузјем, претњама итд. ЛП

Name

МУП

30.09.2019 12:34

Па како ви замисљате како се рација ради,мислите да полиција улази у клуб као балерине ,па укуцајте на јут јуб како се раде рације за само једно сувисно питање или рузан поглед добијес самарцину па видите само руси ста раде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Муп

30.09.2019 12:52

Јел зивимо у Русији хијене? Сутра це вам Лукац и Додик подвити реп и побјеци,па цете бити мисеви јер це вас народ растргати кад кренете неоправдано да се слузите силом!

Name

Мико

30.09.2019 13:01

Да ли ти ишта "замишљаш" у тој твојој празној глави? Зашто се уопште изводи рација? Мора да постоје разумни разлози. Овдје је очито повод био да се неки људи малтретирају, да се нејаке дјевојчице понижавају и физички злостављају! Полиција има овлашћења да употријеби силу али само у у Законом регулисаним случејевима и минимално којилко је потребно да се савладају они који пружају отпор( активни или пасивни) а никако да се без икаквог повода нападају дјеца која се случајно нађу на одређеном мјесту.

Name

Цивилизација

30.09.2019 14:46

Рације су НЕ ХУМАНЕ! Ван сваке нормане памети. Мозете се хвалити једино диктатуром и то је све. Памет из те земље се давно разбезала, остали су само трагови прослости. Зивите као Северна Кореа.

Name

Адвокат

30.09.2019 15:38

Кад Лукац и Додик оду доце други. Они ве тразити да полиција буде јос азурнија тако како год окренес полиција свима треба. Спусти ти главу доле, постуј закон и не брини. Полиције се боје само битанге...

Name

Ратко

30.09.2019 15:50

Бас си насао напредну дрзаву као мјеру ствари...., пријатно са седвицем!

Name

Ре Адвокат

30.09.2019 16:13

боте, застаце ти сендвиц у грлу па цес се удавити у европској престоници културе.

Name

Ре Адвокат

30.09.2019 16:39

У Уставу не писе да се погне глава пред криминалцима, па је ти ухљебу погни,народ неце. Ниција није до зоре сјала,а послије Додика само мозе бити благостање, ко год додје!

Name

Директ

30.09.2019 16:47

МУП, сто полиција не упада тако у "Талију" и "Агапе"?

Name

Пинк Флуид

30.09.2019 12:36

Приватна Лукацева, полицијска хунта се опет разуларила, ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина??

30.09.2019 12:36

Ако је само 20% од овога истина онда би требао да добије тренутни отказ сваки од полицајаца, који је учествовао у томе, а такође и њихови надређени. Наиме тога нема нигдје осим можда у којој арапској држави. А ако није истина онда ове што причају те лажи (ако су лажи) у ћорку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.09.2019 12:37

Овако власт тјера из РС и ово мало омладине сто је остало. Опустосили су нас у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

30.09.2019 12:38

С Т Р А С Н О! Ста се ово десава са нама, изгледа да ми обицни људи немамо право на зивит. С Т Р А С Н О!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

30.09.2019 12:40

ИЗ БЛ сам , скоро видим комсу полицајца (не знамо се лицно ) стао ауто , код слатине ..у цивилу , стопа , трази помоц .. Само продјем ..елем , толико су ми се огадили , да из Врбаса трази руку, да се не утопи , не бих је дао ..Знаци , марва сте постали , банда , насилници и исти сте као и политицари ..прљави и смрдљиви , без изузетака (да вас има , цули би сте се.)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај

30.09.2019 13:12

Аферим ! Нека си. Има их добрих, али све их склоне у архиву или у складисте. Да их нико не види.

Name

Ре МИлосе

30.09.2019 13:15

Свака част за коментар !

Name

о чему ви

30.09.2019 13:19

Ре:Милош У потпуности се слажем. Тотално их игнорисати кад су сами себи довољни. 25.12.2018 су показали своје право лице и они а и црква.

Name

игор

30.09.2019 13:44

@Милос ....Браво за коментар .Слазем се са свим придјевима које си им дао . Иато тако и ја их висе не гкедам ио људска бица , само као багру , и ни моје руке не би добили.

Name

Беба

30.09.2019 15:09

Аферим,све си рекао,јад цемер и биједа.

Name

МГ

30.09.2019 12:40

Замисли Пердув и Благиц борци за истину и правду,па доста је висе курцења и провоцирања полиције,добио једну иза усију и зали се као мало дјете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

30.09.2019 13:04

Бас ме занима откуд они увијек и неким стресним ситуацијама, мој син има 28 год и стално је у граду, долази касно и НИКАД није имао проблема са полицијом, тако је и.са његовим друством, ја мирно спавам, не знам ста је са овим појединцима, сваки дан у вијестима, ста мислите до кога је?

Name

Ре

30.09.2019 13:21

Молим свевишњег само да рата небуде.

Name

Вилли

30.09.2019 13:36

Браво МГ.

Name

дусанцули

30.09.2019 14:13

Цецо мацо, можда намјерно полиција прави рације у кафићима гдје он излази не би ли му напаковали нешто!? Шта мислиш о томе?

Name

Ре Цеца

30.09.2019 16:17

драга моја, не излазе сву у Агапе. Има дјеце која иду и друге кафице. Нисмо сви господа.

Name

Директ

30.09.2019 16:50

МГ, не смијес висе ни на свјез ваздух, а да то није провокација за резимску полицију.

Name

Директ

30.09.2019 16:52

Цецо, ако ти је син цлан СНСД-а, мозе и дрогу да растура, он је тајин син. Јос це му тајо дати висемилионске послове и кредите.

Name

Униставају конкуренцију

03.10.2019 06:23

Знајуци добро насе бајуне каква је то багра неби ме цудило да овако покусавају да угусе конкуренцију упадају по другим кафанама и ресторанима и ометају пословање и врсе притисак на власнике да затворе како би остао само Агапе да ради без икакве конкуренције

Name

Поносна и вјечна

30.09.2019 12:43

Носе мајице РС и родитељи им гласају за Снсд па нек их млате. Опет кад полиција РС премлатио обуку мајице РС независна и криминална . Хахаха ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

30.09.2019 12:45

доцице и њима црни дјордје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

30.09.2019 12:46

Олоши, Благићу, тјерај то до краја! Свака ти част и настави тако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

30.09.2019 12:46

овису гори од дахија само треба да јос узму набијат на колац зиве људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

30.09.2019 12:50

ово није доказ да је потребна реформа полиције на дрзавном нивоу, не знам који други мозе бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

30.09.2019 12:57

Како бас да се они наду ту дај људи неце нико из циста мира туци доста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.09.2019 16:57

У рацији цесто награбусе и они који се надју у погресном мјесту, у погресно вријеме, тако да у рацији, то да те неце нико дирати, ако ниси ниста уцинио, не вази.

Name

Бањалуцанин СДС

30.09.2019 13:03

Систем и власт не ваљају, И надам се да цемо скинути црвене лопове , али увијек и свагдје и у било које вријеме и мјесто на свијету када је рација фино ставис руке на сто и извадис лицну .НЕМА ПИТАЊА, НЕМА ПРИЦАЊА , НЕМА СМИЈАЊА, НЕМА ИСПИЈАЊА . Докле висе да свако ради ста му се цефне . А од овога ево гарантујем вам јавно би га на полиграф ставио и ако није истина горе наведено 30 година затвора, ако је истина да је бас тако било онда 30 година полицајцима затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

30.09.2019 20:19

Браво. Стално “правдаши” главне теме. У Титово вријеме ако погледаш попријеко полицајца био си бијен. Зна се како се понаша приликом рације.

Name

Помози

30.09.2019 13:19

обицном народу г. Вуцицу , молимо вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каурин

30.09.2019 13:22

Само ви Бањалуцани цутите и кријте се ко пцк по становима. То цека и вас и васу дјецу,назалост...тек це се видјwти колико је онај Драгицевиц био у праву...нема дрзаве у којој смије полиција радити ста хоце и ником одговорна бити. Тако да бањалуцани кукавице и слабићи тек цете видјети. Мали мисеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.09.2019 13:31

Полиција РС штити криминал и чињеницу да је Република Српска постала фавела, није успела да оствари добробит грађанима који у њој живе, унесрећила је генерације, омогућила бирократски систем, власт најлошијих, на сваку критику РС махом неписмени и необразовани грађани РС говоре вам да сте муслиман, на жалост, такви људе не заслужују боље сутра, већ повратак у 18. век јер су психом у њему, а само физички овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р

30.09.2019 13:37

Не знате ви како је тукла народна милиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.09.2019 17:06

Туце и ова и то исто тако, ако не и зесце, у томе и јесте проблем.

Name

Истина али...

30.09.2019 21:05

Народна јесте тукла али криминалце, кавгадзије и лопове а бранила народ, ови сада обрнуто.

Name

Атила

30.09.2019 13:40

Живимо у друштву у коме се подразумијева да грађани окрећу главу од туђих (читај заједничких) проблема, све док и они не дођу на ред за гажење њихових основних људских права. Тада се појављују чланци слични овом, у коме се у детаље описују ствари које се редовно дешавају. Наравно и у овом случају ће остали грађани да окрену главу и да живе свој живот и брину о "својим" проблемима. Зашто? Па хајде да признамо коначно да је ниво наше колективне свијести на тако ниском нивоу да ни најосновније ствари по питању заштите основних људских права не можемо да ријешимо заједно. Препуштени смо стихији и дозволили смо да нама управљају они који стоје иза оваквих поступака. Са друге стране смо дволични, јер ће многи од нас да осуде овакво понашање надлежних институција, па ће онда сутрадан и сами да допринесу таквом понашању или давањем гласа на изборима странкама на власти или ћутањем у многим другим случајевима кршења закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Р.

30.09.2019 13:41

НИСМО ПРОШЛИ КАО ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ, СТВАРНО МИ НИЈЕ ЈАСНО А ТОЛИКО КРУЖНИХ ТОКОВА ИМАМА И ОВАКВУ ДЕМОКРАТИЈУ КОЈУ СПРОВОДИ НАША ПОЛИЦИЈА...!!!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

30.09.2019 13:42

Радим у полицији и знам да се такве ствари догадјају . Јако теско је промјенити размисљање руководног кадра које мотивисе и стимулисе насилно понасање полицајаца према цивилима.Сви они полазе од претпоставке да је њих неко поставио ту да силују и киње оне за које процјене да треба да их силују , киње и понизавају. А све под маском употребе закона у оквирима које им је дала нека политицка странка . Поломити руку , ударити у слабину или понизити пред друством само да би се показало ко је главни ми не дјелује као полицијски вец гангстерски посао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.09.2019 13:52

То висе није Србска Полиција то су СНСД ови батинаси.када рад це одговарати.ниста није вјецно тако ни ова Диктатура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размисљање

30.09.2019 13:55

За осуду и отказе је овакво понасање полиције, ако је било тако, а вјерујем да јест. Има свакаквих (вецина) неотесаних будала. А јос једно питање, само онако из главе... Откуд Благиц и Пердуви увијек на тим неким мјестима. Благиц има мало дијете и супругу, ста це он у изласку у 3х ноци?? И то у клубовима који су сумњиви по сваком основу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

30.09.2019 14:13

Откуд слободни градјани,који редовно плацају порезе и зиве свок зивот без угрозавања иког о свом троску и времену , откуд да буду ван свог стана,куце. Интересантно, откуд им право да зиве???? Откуд право Убицама из полиције,лоповз лукацу,додику бандиту право да пљацкају РС и терорису градјане??? Откуд право иком да поставља питање о избору и приватности???

Name

Дзаја

30.09.2019 14:06

Гдје је год полициска тортура ту Благиц по обицају мора да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.09.2019 17:13

Па да, није требао ни да излази из куце, ако мисли другације од секте. :)))

Name

Тацно

30.09.2019 14:27

Задесио сам се два пута када је била рација, ово је све тацно сто је написано! Најјаца сцена је кад водја рације у једном локалу стоји на сред степеница и псује мајку конобарима зато сто нису стигли упалити свјетло, и тада су момку сломили руку само зато сто је тихо рекао полицајцу да нема потребе да му цури на тај нацин истресају торбу, био и видио! Инаце та рација је била у ,,Нектар пабу", а ту се задесила и церка једног од полицајаца зато сто је после 5 мин спровео до излаза. Туга ста раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

30.09.2019 14:32

Сељацка дрзава, сељацка полиција, једном укратко фуј за стање и ситуацију у којој се сви налазимо. Теско насој дјеци, вријеме је досло да се не смије нико јавити постен само наступају лопови, криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

екрем

30.09.2019 14:34

“Ту дјевојку познајем од раније. Она је стајала за столом за којим сам се и ја нашао, а због невјерице оног што је видјела пред својим очима, препаднуто и кисело се насмијала. Тај осмијех се није чуо, али га је један припадник МУП-а видио, затим је пришао, ухватио дјевојку за руку и стргао са сећије на којој је сједила У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СтранацСТРАНАЦ

30.09.2019 14:36

Замолио бих Вас који правдате поступак домацих дзелата од мурије да не коментарисете како је ван васе дрзаве. Ни једна полиција такве ствари не ради као код Вас! Нема рација као сто прицате "како праве рације" и нема насилницког понасања попут тог Васег домацег. РАЦИЈЕ у другим цивилизованим дрзавама не постоје јер је то директно узнемиравање и наносење стреса не дузним људима. То је анти-хумано и не постоји оправдање за тако несто. Бруталност и бахатост је ван сваке нормале, то показује само диктатуру и људску тортуру. Нек Вам је свима са срецом, Ви сте људи који изгледа волите да стварате лосе намере и лосе политицаре. Подрзавате агресију и бахатост па Вам се тако и враца. Ви сте бирали Васу власт или им дозволили да Вас покраду на изборима, не МИ странци! п.с. Имате избора, .. РЕВОЛУЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

30.09.2019 14:54

прочитајте прво текст па онда коментаришите ..*. дјевојка је стајала за столом * а полицајац ју је *ухватио за руку и стргао са сећије на којој је сједила * КО ОВДЈЕ КОГА ЛАЖЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

30.09.2019 14:55

Ово је фашизам. Тако су некада радили усташе и њемци. Таква нам је власт. Пита се један човјек. Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усташе јесу, Нијемци нису клали Србе!

30.09.2019 17:31

Они културно метак у чело, и то након убијеног њемачког војника, а знало се, и партизани и СКОЈЕВЦИ у Србији колико цивила за једног њемачког убијеног војника. На Мањаци, Нијемци прошли, нико убијен од сељака. То знам из прича мојих предака још у 80- тим. Размислите, логика.

Name

Ронние О'Сулливен

30.09.2019 15:54

Уназад десет година сам посјецивао демо фест и разне фестивале у БЛ-у ,све до ове године када сам био на фресх wаве фестивалу,онакав непрофесионализам и бахатост народне власти нисам јос никада дозивио и цврсто сам одлуцио да висе не да нецу ици на фестивале него уопсте у Бања Луку висе никада! Тако да вјерујем да је ово све онако како су ови момци описали.Узас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2019 20:55

Све чешће се чују такви коментари за овакав град.

Name

ре

03.10.2019 06:32

Бл треба избјегавати.Ја зивим у Љубљани и долазио сам цесто скоро сваки викенд али сад избјегавам да додјем а немам висе ни разлога ,родитељи су ми умрили ,стари пријатељи су се раселили свуда по свијету,имам у Бл несто имовине коју планирам да продам треба избјегавати посјете РС и БЛ,полиција пресрееце и рекетира људе по путевима цим виде стране табле љепе се ко муве ,ко це им свима дати по 20 км мита

Name

Сасо Манге

30.09.2019 16:15

Ма ово је тунгузија,а не земља и држава.Бјезите одавде,ко год може,нека бјежи,нема овдје живота.Најгори су ми ови што ово подржавају.Ја јесам за контролу и казне,ево мене првог,нема проблема.Али хајде свима једнако,и једнак третман,а не татиним синовима који држе локале прићи не смију,него кад им ови кажу.У неке локале не залазе,јер им је тако наређено.Зашто не иду у Драму?иду кад им они кажу да могу ићи,док се припреме.Легло дроге и проституције.Нек шамарају тако дјецу политичара и тајкуна.Аха,мало морген.Дај будите мало реални.Неку ноћ идем,патрола полицијска,као заустављају све одреда.Заустависе бијели кајен,јурцао около,човјек само спусти стакло ,нешто им рече,и оде.Ајде јунаци над таквима спроводите закон,и репресију,и ћушке и шамаре.Претресите њега.Ма само да добијем папире,да ме ова земља више не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.09.2019 16:19

Сви ти који се иживљавају вјерујте да су то једни обични паћеници и јадници Поготово ови нови пандурцици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

30.09.2019 16:29

То нису полицајци, они су додикови полтрони и батинаси недужног народа. И треба нам тако кад ми нећемо да протестујемо против мафије, јер они штите мафијаше утјерујуци страх људима, страховлада, по сваку цијену задржати власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx БЛ

30.09.2019 16:56

Сад су на српски народ прешли да га туку?Старосједиоце су давно протјерали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

02.10.2019 11:10

Ко су ти старосједиоци?

Name

ДИКТАТУРА

30.09.2019 17:17

ДИКТАТУРА ФАСИЗМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

30.09.2019 17:26

ви немозете предузети док је фасистицка власт на целу народа ! Али врло близу је тренутак када овдје срба висе неце бити и немојте онда никокг да кривит вец кривите своје србе који се изивљавају над ово мало народа који јос није одлуцуо да напусти ову проклету јебену земљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лола

30.09.2019 17:39

Багра.Стићи ће их правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.09.2019 19:55

Сви знамо да кад је рација нема прице,нема мрдања,али увек се надје неки мангуп који паметује па га на главу избаце и у цему је овде проблем....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србенда

01.10.2019 04:40

Док год се ти и такви као ти називате СРБИМА, ја тежим да од некадашњег анти-шовинистичког али поносно националистичког Србина ипак постанем Швабо, па макар и другог реда..... Срамота ме у шта сте претворили моју нацију.

Name

ре србенда

01.10.2019 07:36

Сретан ти пут из српства, они који се премишљају да и хоће или неће бити срби и не требају нам, србин је србин и у добру и у злу

Name

Стријела

30.09.2019 23:00

Трагедија овог народа је у томе што је прво заведен, а онда слијепо наставио да вјерује у све оно што му пласира власт коју је изабрао. И тако из године у годину сразмјерно моралности власти, падао је и етички кодекс народа, како по вертикали, тако и по хоризонтали. Тротално се срозао. Испливало је све оно најгоре што може у једном друштву. Патологија једног колективитета отишла је толико далеко да се власт тако осилила као разјарена неман, а народ никад пасивнији. Они у власти раде шта и како хоће, ни од чега не прежу и на све су спремни, а то се показало у јако много случајева и то веома драстичнх. Да ово друштво и власт заједо нису нормални директно указује свима нам познат низ ненормалних дешавања у релативно кратком временском раздобљу, а што је свакако фасцинантно. При том изостаје народни бунт. Свеукупно стање и народа и власти коју је тај народ изабрао и опет изабрао и ко зна колико пута још , јасно указује на опште стање менталног АИДСА и једних и других. То је зачарани круг у којем нажалост нема минимума критичне масе грађана који би могли и требали да обрну ствари и поведу ка оздрављењу ово друштво и поставе здраву власт. И на крају шта рећи за спроведену рацију, него, власт тренира силу на сопственом народу, дисциплинује народ по својим мјерилим. И наравно како је народ на све ексцесе владјућих низ година пасиван , у складу са тим, многи иду линијом мањег отпора и одлази са ових простора. Све ово може да се дефинише и као аутодеструкција једног друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.10.2019 06:48

Трагедија овог народа је сто је притиснут измедју два зла ,измедју цекица и наковња,судједних народа који зеле да га истријебе из БИХ протјерају преко Дрине и марионетске квислинске лоповске власти које су западне силе довеле тенковима на власт да разарају ,униставју и загорцавају зивот људима како би морали да бејзе и напустају ове просторе и иду у Њемацку као јефтина радна снага

Name

г

01.10.2019 06:33

И треба, ста цете у кафанама до раних јутарњих цасова. Сједите куцама. Нико нема пара, а сви до ујутро у кафани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.10.2019 15:06

Кад нема биоскопа, назалост, добра је и кафана.

Name

СРП

01.10.2019 08:17

Засто у ДРАМИ неправе рацију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен

01.10.2019 09:32

Пало је Римско царство, пала су многа, пашће и Додиково. Ал кад падне биће жестоко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Остро

01.10.2019 11:27

Баја је неприкосновени владар србског рода Удри багру не дај им да паметују Подрска резиму Капа до пода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.10.2019 15:08

Само треба да се зна ниција није до зоре.

Name

Андриц Иво

01.10.2019 16:14

Био сам у Галерији ту ноц а милиција је била јос и гора од свега овог написаног у тексту... Несто невјероватно дрскост, бахатост, непостовање, сиканирање, безобразлук итд. итд. ФУЈ знам само да Бања Луку висе не треба излазити док год милиција сутира тудју дијецу ногама а политицари насе паре !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Бањалуку

01.10.2019 21:36

И треба да их млати полиција. СТА Це они у кафани у пола 5 ујутро. До кад та лагана ради, СТА се у њој све ради, добро па се нису из МУП-а сјетили пре да праве рације. Треба нама Титова полиција, па би видјели Благица СТА би прицао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историчар

02.10.2019 07:01

Боже, што не даде дар србима, да умију владати и градити своју државу ?! Вјечито у улози историјске жртве, а кад им се пружи прилика да имају државу, онда исплива најгори шљам из тог народа. Нигдје памети и мудрости, само похлепа за влашћу, ал накарадном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

03.10.2019 11:15

Читам ове коментаре и закључујем да имамо велику слободу говора. Свако може да каже шта хоће, да удари на државне органе и ништа. Ако је заиста терор, онда господо очекујте полицију на кућним вратима. Или судску тужбу. Њима треба 10 сец. да установе ко пише коментар. Ако је рација шта имаш да се смијеш или дијелиш савјете како ће полиција да се понаша? Ћути, не мрдај се, савиј главу, дај документа, одговарај ако те питају и нећеш имати проблема. Замисли полицију која у рацији слуша савјете пијаних гостију како треба да се понашају. Тога нема нигдје. Има земаља у којима не смијеш у очи да погледаш полицајца, јер ће пуцати. Има ли гризу савјести британска регимента која је поломила Старовлахе док су спавали у својој кући? То је Европска власт. Је ли цивилизовано кад НАТО тенк поред БЛ прегази зену у аутомобилу? И ништа. Је ли то америцко градјанско право? У доба СФРЈ ниси смио пола вијека да питаш ко је Тито, ниси смио да питаш гдје је Јованка, ниси смио да поменеш имена дисидената... За виц се одлазило на Голи Оток, за алузију се губила глава. И шта? Ништа. Проблем је што ништа не радите, па бисте да се мало бавите организацијом државе. Не чекајте да вам држава да посао. Радите нешто. Ниста ваљда тако глупи да ништа не можете сами да смислите, већ само сједите на нету и критикујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тегелтија

08.10.2019 08:02

То им раде исто руска мафија у полицији и они разбијају госте по објектима ко лубенице без икаква разлога. Погледај те њихове рације па ће те сгрозити. Све ово они преписују од њих из мајћи е Русије, јер се само тако може владати и одржавати на вле и асти. Због тога се и уводи жандармерија да чува мафију на власти

ОДГОВОРИТЕ