Сједница СБ УН о Космету до краја октобра

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији бити одржана или 10. октобра или до краја тог мјесеца.  

Србија 30.09.2019 | 13:10
Сједница СБ УН о Космету до краја октобра
Он је истакао да више нема проблема са заказивањем сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији, додавши да би сутра требало да буде објављен распоред дешавања у УН за октобар.

Дачић је новинарима у Београду рекао да је првобитни термин за ту сједницу био 10. октобар, али да постоји могућност да она буде одржана до краја октобра.

Он није одговорио на питање ко је међу пет земаља које ће повући признање независности самопроглашеног Косова, али је поновио да је циљ Београда да број земаља које подржавају косовску независност буде испод половине броја чланица УН, које броје 193 земље.

Дачић је, упитан о одлуци Приштине да забрани представницима Владе Србије да током предизборне кампање долазе на Космет, оцијенио да Приштина тиме покушава да онемогући побједу Српске листе. 

Он је изразио увјерење да Приштина у томе неће успјети, те позвао Србе на Космету да изађу на изборе и гласају за Српску листу.

Дачић је оцијенио да је апсолутно непримјерена забрана предизборног спота Српске листе у којој се помиње Србија, баш као што је непримјерена и забрана функционерима из Београда да дођу на Космет.

– Не постоји дио Европе гдје се некоме забрањује да дође, осим на Косову и Метохији – указао је Дачић.

Он је оцијенио да ни то не може да умањи резултат Српске листе и позвао Србе на Космету да и на предстојећим изборима буду јединствени.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар