Партизан ће се појачати, али не сада!

"Некад мораш да кажеш - полако!" Андреа Тринкијери констатовао је да је постојећи састав заслужио шансу и поверење да одигра (минимум) уводни део нове сезоне.

Кошарка 01.10.2019 | 11:29
Партизан ће се појачати, али не сада!
Јавна је тајна да Партизан од одласка Вање Маринковића тражи појачање на позицији бека шутера.

Најближи потпису био је Ендру Гаудлок, некадашњи члан Лос Анђелес Лејкерса и Фенербахчеа, али Американац на крају није добио услове какве је желео и Андреа Тринкијери је комплетне припреме спровео са екипом коју је имао и на "прозивци" крајем августа.

Према приказаном на АБА Суперкупу, али и пре тога, Партизан већ има врло добар тим. Уосталом, није изгубио ниједну утакмицу и освојио је први трофеј, што је италијанског стратега учврстило у ставу да тренутно нема потребе за "јурњавом" на тржишту.

"Сви мисле да фолирам, али за мене су ово 12 најбољих играча", одговорио је Тринкијери на питање новинара у Загребу.

"Да ли ћемо у овом саставу остати целу сезону? Не знам. Највероватније не, али сада ова екипа ради, бори се и одиграла је доста добрих утакмица. Некад мораш да будеш паметан и да кажеш - полако".

Тринкијери је већ неколико пута нагласио да ће ове сезоне Партизан играти на "карту" одбране, енергије и смењивања играча у најважнијим улогама.

Ево шта је рекао о томе после победе над Цедевита Олимпијом (99:77) у финалу...

"Наш стил игре ће бити јако захтеван и некад ћу морати да будем јако тврд да бих то добио. Желим да играмо тимски у нападу, а у одбрани да 'копамо' и радимо 40 минута. Ова екипа је осмишљена да мора тако, мада знам да би играчи некад волели мало лаганије... Први пут у каријери имам циљ да трпим неке грешке, али да имам велику енергију на паркету".

МВП турнира у Загребу био је Рашон Томас, а најбољи актер финалне утакмице - Огњен Јарамаз.

"Оги је био изванредан. Прве две његове партије нису биле добре, па је био веома мотивисан за финале и играо је онако како зна. То нам је сигурно помогло, али ја гледам и посао који раде Гордић, Загорац, Мозли... Јарамаз и Томас су тако играли јер су им други играчи очистили терен и то омогућили".

"Волим да кажем играчима да ће сваки од њих имати своје вече. Никад не знаш ко ће ти бити потребан у одређеној утакмици и одређеној ситуацији", поручио је на крају Тринкијери.

Партизан је у недељу касно увече допутовао у Венецију, где ће у уторак од 20.00 играти меч 1. кола Б групе Еврокупа против актуелног шампиона Италије.

Црно-бели ће гостовати и на старту регионалног такмичења, и то екипи Игокее у Лакташима (субота, 18.00).



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар