Јарамаз какав је потребан Партизану...!

„Ово је само једна утакмица, важан је континуитет“, наглашава плејмејкер Партизана.

Кошарка 30.09.2019 | 19:43
Јарамаз какав је потребан Партизану...!
Био је Огњен Јарамаз најважнији шраф у Партизановој машинерији током финалне утакмице Суперкупа АБА лиге одигране касно синоћ. Уз његову веома расположену партију, Парни ваљак функционисао је без грешке и мало је недостајало да у кош Цедевита Олимпије буде убачена и читава стотка.

Некадашњи кошаркаш Мега Бемакса у редове црно-белих дошао је током прошле сезоне. Испрва није показивао ону најсјајнију игру, а разлог за тако нешто можемо тражити у чињеници да током протекле такмичарске године није имао прилику да прође припремни период са Партизановим саставом. Овога пута јесте и делује да му бар на почетку сезоне то и те како прија.

Дефинитивно се Јарамаз навикао на стил игре који форсира Андреа Тринкијери, као и на нове саиграче који су током овог лета у великом броју дошли међу црно-белу породицу. Уз веома расположеног Рашона Томаса, као и сасвим добре Вилијема Мозлија и Корија Волдена, чини се да Партизан заиста има чему да се нада пред почетак нове сезоне у АБА лиги.

Одмах након завршетка меча у изјави за Моззарт Спорт, Огњен Јарамаз изјавио је да је веома задовољан приказаним на финалном мечу Суперкупа.

„Био сам мотивисан, али иначе се мотивишем за сваку утакмицу. Посебан сам мотив имао с обзиром на то да смо играли финале Суперкупа. Поклопило се да сам отворио утакмицу добро, да сам кренуо у високом ритму и тако је остало читаву утакмицу. Али најпре, драго ми је што смо освојили Суперкуп“.

Након оног невероватног закуцавања, многи су полетели и назвали плејмејкера Партизана занимљивим надимком - Летећи Јарамаз.

„Драго ми је што одајем такав утисак. Не знам шта бих рекао, тренирам јако и радим на томе са тренерима. На терену се осећам веома добро физички и одлично сарађујем са момцима. Надам се да ће бити још боље, али и ово је већ феноменално“.

О самом закуцавању, Јарамаз каже да није превише размишљао.

„Приметио сам да Милер-Мекинтајер креће на рампу, али кренуо сам на закуцавање, па шта буде. Ето постигао сам кош, био је то леп потез и то је то“.

Прокоментарисао је Јарамаз и чињеницу да је у клуб дошао током претходне полусезоне. Он каже да се већ у потпуности прилагодио тиму и да се већ осећа као староседелац у екипи.

„Стигао сам дан пред почетак Купа ’Радивоја Кораћа’. То је био први пут да сам направио такав прелаз усред сезоне. Није ми било лако, али наместиле су се неке ствари и тада сам узео први трофеј са Партизаном. Полако сам се уклопио у систем и сада се већ осећам овде као староседелац, а реално нисам ту дуго, само од претходне полусезоне. Али ето, осећам се тако и драго ми је због тога“.

Кошаркаш Партизана истиче да је током лета напорно радио, а да се резултати полако, али сигурно показују.

„Много ми је значило ово лето. Трудио сам се да доста радим на индивидуалном плану. Људи са којима сарађујем су сматрали да имам највећи простор за напредак. Уложио сам доста времена и труда, али нагласио бих да је ово опет само једна утакмица. Континуитет је важан“.

Без обзира на већ све до сада приказано, Јарамаз сматра да места за побољшања и даље има, што је наравно јако важно, нарочито ако узмемо у обзир чињеницу да Партизан већ сутра игра против Венеције на отварању Еврокупа.

„Значиће нам доста за самопоуздање. И даље смо непоражени у овом припремном периоду, сада смо дошли и до првог трофеја. После тога улазимо у утакмицу са Венецијом и ово ће нам бити велики подстрек за добру партију. Делујемо добро, али и даље има простора за напредак што је заиста велика ствар“.

У тиму је велики број квалитетних појединаца, па је самим тим Андреа Тринкијери често на „слатким мукама“ око тога коме дати предност. Огњен Јарамаз тврди да га то додатно инспирише да покаже још боље партије.

„Мене мотивише сарадња са добрим играчима и тренером. Инспирише те то, јер када знаш да радиш са правим људима који могу да ти укажу на то шта да радиш, то те још више подстиче. Сви играчи који су дошли су добри“.

За крај, Партизанов плејмејкер каже да није сигуран шта да очекује од сутрашњег меча са Венецијом у Еврокупу, који ће представљати његов деби у овом европском такмичењу.

„Сада ћемо видети шта ће бити са сезоном у Еврокупу, ја први пут играм то такмичење, па не знам шта да очекујем, али у њега улазим на високој нози“.

Али Парни ваљак нема чега да се боји. Нарочито ако на терену поново видимо оног истог Огњена Јарамаза којег смо видели синоћ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар