Боба Ковач: Нисам направио чудо!

Само сам организовао врхунске играче! Селектор Србије изјавио је после освајања европске титуле да је од доласка на клупу "орлова" много више морао да уради причом, него тренингом.

Остали спортови 30.09.2019 | 14:39
Боба Ковач: Нисам направио чудо!
Мушка одбојкашка репрезентација Србије прешла је невероватан пут у последњих 50 дана.

11. август - пораз од Италије 0:3 у Барију и пропуштена прва прилика да се обезбеди наступ на Олимпијским играма у Токију.

16. август - споразумни прекид сарадње Одбојкашког савеза Србије и селектора Николе Грбића, који је на тој функцији провео четири и по године.

19. август - избор Слободана Ковача за новог селектора.

29. септембар - победа над Словенијом у финалу Европског првенства 3:1 и трећа континентална титула, без пораза на девет утакмица!

"Заиста сам веровао у ову екипу", рекао је Ковач за РТС, неколико десетина минута по завршетку финалног меча.

"Било је свега, нормално, пуно тога у вези самопоуздања. Али, прва и основна ствар - и пре него што сам постао селектор, увек сам причао да имамо сјајну екипу. Ово су феноменални играчи. То можемо да закључимо по томе где они играју, како играју и колико су цењени", наставио је селектор.

Ковач је нагласио да не треба после великог успеха од њега правити "чудотворца".

"Нисам ја направио чудо, само сам организовао врхунске играче да покажу оно што знају и они су то феноменално урадили. Видели смо и вечерас - стрпљење, дисциплина и могу да кажем, феноменална игра. Словенци су опет играли код куће, пред оволико навијача, али нисмо им дозволили да се размашу, осим у првом сету".

Упитан да ли је по преузимању репрезентације веровао да ће 30. септембра увече имати пријем у Скупштини Београда и традиционални дочек од стране навијача, Ковач је одговорио да јесте и да је то чак најавио својој супрузи много пре пласмана у финале.

"Кад кажу да је овај посао био за мене 'врућ кромпир', био је врућ јер сам навикао да правим резултат тренингом, а сада је много више морало да се уради причом. Сва је срећа да су они врхунски играчи и да је требало само мало да постигнемо добар резултат. А дочек, као дочек, нека играчи уживају!", поручио је Боба Ковач, некада и сам трофејни репрезентативац СР Југославије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар