Боба нам је усадио „Сви за једног, један за све“!

Каже Атанасијевић. . .  Јововић: Освојићемо и свет! Одбојкаши истичу велику захвалност селектору. . .

Остали спортови 30.09.2019 | 17:11
Боба нам је усадио „Сви за једног, један за све“!
Има нека тајна веза између Слободана Ковача и његових пулена! За само 40 дана нови српски селектор одбојкаша је успео да од тима направи хомогени састав, чврст као гранит, који је са свих девет победа дошао до европског злата.

И због тога није чудо што је само неколико минута после доделе медаља, неколико играча и то оних водећих, у први план гурнуло – Ковача.

Александар Атанасијевић, фантастични коректор Србије, истакао је да је селектор тај који је од репрезентације направио – тим.

„Нисмо могли да се надамо освајању Европског првенства после онако лоших квалификација за Олимпијске игре. Били смо сада права екипа, то је оно што нам је Боба усадио, да гинемо сви за једног, један за све, јер само тако можемо да побеђујемо. То смо радили од првог до последњег поена, нисмо правили много грешака и то нам је донело титулу“, нагласио је Атанасијевић.

Посебне речи за селектора имао је и МВП првенства Урош Ковачевић.

„Изванредан осећај, ми смо прваци! Генерација која заслужује да буде међу најбољима. Пуно ми је срце, поготово због нас који смо прошли све од млађих категорија. Желели смо да се докажемо међу сениорима и – доказали смо се. Хвала свима, поготово Слободану Ковачу на поверењу, вечно ћу му бити захвалан, њему и саиграчима, који су сваки пут били ту за мене. Били смо права екипа од прве до последње лопте. Пресрећан сам! Импонује ми што сам МВП, али ово злато нема цену. Не могу та два трофеја ни да се упореде“, подвукао је Ковачевић.

Техничар Никола Јововић је поручио да је ово тек почетак српске доминације.

„Били смо сложни, остаћемо сложни, јер нам прија све ово. Само да се волимо, грлимо, освојили смо Европу, освојићемо и свет. Имали смо и среће и квалитета и труда, борили смо се. Добили смо девет од девет утакмица, прелеп је осећај“.



Капитен Немања Петрић је подигао шампионски пехар. Највреднији трофеј у каријери.

„Не могу да опишем како се осећам. Нисам још свестан. Ово је врхунац каријере, сан који се остварио. Пун сам емоција. Србија је првак Европе, то је најбитније“.

Трунка нервозе је однела први сет Словенцима, али Марко Подрашчанин каже да је после тога постојао на терену само један тим.

„Они су нас притисли сервисом на почетку, али када смо га умирили, све је дошло на своје место. Били смо фаворити овог пута, за разлику од претходних мечева, међутим, све коцкице су се сложиле, заслужено смо прваци Европе“, подвукао је Марко Подрашчанин.

После осам година Србија је поново европски одбојкашки газда.

Извор: моззартспорт

Фото: цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар