Ништа од Реала - Луис Скола потписао за Армани!

Велики повратак у Европу! Армани изгубио од Бреше, а Месина објавио велико појачање: Потписао Скола! Прекаљени аргентински центар после 12 година ће поново играти Евролигу.

Кошарка 30.09.2019 | 12:07
Ништа од Реала - Луис Скола потписао за Армани!
Вратио се Луис Скола у Евролигу! После две сезоне у Кини и маестралних партија на Светском првенству у истој земљи, почела је права јагма за аргентинским ветераном и на крају је у тој прци победио – Армани.

Тренер миланског клуба Еторе Месина је на конференцији за новинаре први открио да је Луис Скола потписао за Армани, а то је касније потврђено и на сајту италијанског представника у Евролиги.

Иако је у позним годинама за кошарку, има пуних 39 лета, Скола је бриљирао на Мундобаскету. Остварио је просечан учинак од 17,9 поена и 8,1 скок по утакмици.

Током дуге каријере аргентински центар је у Европи играо само за Таукерамику (данашња Басконија) и Хихон, док је десет година наступао у НБА лиги за Хјустон, Финикс, Индијану, Торонто и Бруклин, скупивши 743 утакмице.

Луис Скола (39 година, 206 цм) нови је члан Арманија из Милана!

Вест о довођењу једног од најбољих играча недавно одржаног Мундобаскета у Кини саопштио је тренер Еторе Месина, након што је његов тим у 2. колу првенства Италије поражен од Бреше на свом паркету - 65:73.

Скола је потписао уговор до краја сезоне, а нови саиграчи биће му Владимир Мицов и Немања Недовић.

Он се вратио у Европу после више од 12 година.

Члан Басконије, тадашње Таукерамике, био је од 1998. до 2007. Затим је пуну деценију провео у НБА лиги, бранећи боје Хјустона, Финикса, Индијане, Торонта и Бруклина.

Претходне две сезоне играо је у Кини, а евролигашима се препоручио тиме што је заједно са плејмејкером Реала Факундом Кампацом предводио репрезентацију Аргентине до сребрне медаље на Светском купу.

У просеку је бележио 17,9 поена и 8,1 скокова по утакмици.

Велико признање одала му је ФИБА, тако што га је уврстила у идеалну петорку шампионата, заједно са Рикијем Рубиом, Марком Гасолом, Еваном Фурнијеом и Богданом Богдановићем.

Армани у првом колу Евролиге 3. октобра гостује Бајерну, Дејана Радоњића и Владимира Лучића.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар