Партизан освојио Суперкуп АБА лиге!

Партизан убедљиво до АБА Суперкупа: Први трофеј за нову екипу, Томас МВП! Црно-бели после Меге и Приморске победили двоцифреном разликом и Цедевита Олимпију у финалној утакмици.  Трофеј је трофеј! Партизан доминантан у финалу Суперкупа, летећи Јарамаз обећава! Црно-бели дошли до првог пехара у сезони, Цедевита живела на тројкама, али није издржала.

Кошарка 29.09.2019 | 22:10
Партизан освојио Суперкуп АБА лиге!
Кошаркаши Партизана су освојили Суперкуп АБА лиге победивши Цедевита Олимпију резултатом 99:77.

Партизан је освојио АБА Суперкуп за 2019. годину, али је и добио потврду сјајне форме појединих играча међу којима је вечерас искочио Огњен Јарамаз са ефикасном игром и доста добрих потеза у судару са Цедевитом Олимпијом. Од самог старта је вукао црно-бели тим напред и на крају су Београђани изашли као победници резултатом 99:77 и тако дошли до првог трофеја у сезони! Потврда доброг рада и добре форме црно-белих, пре свега замајац за наставак сезоне и много важније изазове.

Цедевита је у овој  утакмици живела на тројкама,  а у једном моменту их је гађала 10/16. Када тако играте врло се често дешава да паднете у шуту и онда нема  повратка. Партизан је држао свој ритам, није попуштао приликом рафалне паљбе противника и на крају је успео да приведе меч крају.

Доста играча је дало свој допринос, поменули смо Јарамаза, а ту су били и Волден, Јанковић, Томас, Пејнерс… Добра тимска игра са којом навијачи Партизана могу да буду задовољни. Партизан је и даље непоражен.

У последњој деоници одиграо је српски клуб доста паметно, увео  противника рано  у бонус, био чврст и ефикасан и то му је на крају донело коначну  победу.

АБА Суперкуп 2019. припао је Партизану! Заслужено.

Генерално смо гледали одличан меч, играло се јако и брзо на обе стране, а неки потези су измамли уздахе публике у Драженовом дому. Свему овоме сведочи и чињеница да је на полувремену резултат био 55:44. Офанзивно су играли и једни и други, уз доста асистираних поена.

Огњен Јарамаз је био више него расположен на почетку утакмице, прво је дао тројку, а онда је брутално закуцао у контри, погодио са линије за слободна бацања, дао и двојку и тако прострелио првих осам поена Партизана за два минута.

Био је то страшан ветар у леђа Партизану, потом се надовезао и Томас па су црно-бели повели са 12:3, наравно захваљујући врло доброј дефанзиви на старту утакмице. На то је добро  одговорио Милер Мекинтајер па се Цедевита мало вратла после слабијег старта. Олако је Партизан испустио стечену предност.

Мекинтајер је био врло расположен за игру, било је и са друге стране лепих закуцавања попут оног Гордићевог, као и алеј уп Мозлија.

Јарамаз је играо и даље добро, имао је фину асистенцију до Томаса, погодио је и још једну тројку, Никола Јанковић је појачао одбрану, потом су кренули и добри напади у транзицији и Партизан је отишао на двоцифрену предност.

Цедевита се држала у животу тројкама Боутрајта и Симоновића, код црно-белих је прорадио Волден, па су црно-бели отишли на одмор са предношћу од 11 поена.

Томас се прикључио Партизановом нападу у наставку, а Змајчеки су имали проблем са игром унутра па су практично живели од шута на овој утакмици. Загорац је дао битну тројку током треће деонице и држао Партизан на двоцифреној предности. Исто је учинио и Пејнерс па су црно-бели пред последњу  деоницу имали  11 поена предности као и на полувремену.

Довољно на крају за освајање трофеја! А трофеј је ипак трофеј. Штета само што није "пукла стотка", скоро три минута су је јурили црно-бели.

АБА СУПЕРКУП - ФИНАЛЕ:
ПАРТИЗАН – ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА 99:77 (20:20, 35:24, 29:29, 15:4)

Дворана: Дражен Петровић, Загреб
Судије: Илија Белошевић, Томислав Хордов, Милан Недовић

ПАРТИЗАН: Волден 13, Загорац 6, Пејџ 6, Гордић 12, Параховски 2, Јарамаз 20, Величковић, Бирчевић, Јанковић 11, Томас 13, Пејнерс 12, Мозли 4.

ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА: Крушлин 3, Боутрајт 15, Крампељ, Хопкинс 3, Вујачић, Мурић 5, Мулалић 3, Милер Мекинтајер 11, Блажич 18, Стипановић 8, Загорац, Симоновић 11.

Коментари / 0

Оставите коментар