ХОЛ: Ал' им леже! ПСВ 12. пут заредом тукао Зволе!

Филипсовци демонстрирали силу - 4:0! Фајенорд коначно с ауторитетом, АЗ дише за вратом Ајаксу и ПСВ-у! Не одустају у Алкмару.

Фудбал 29.09.2019 | 21:50
ХОЛ: Ал' им леже! ПСВ 12. пут заредом тукао Зволе!
Стара муштерија ни овог пута није презнојила ПСВ Ајндховен. Филипсовци су демонстрирали силу у Зволеу, разбили су домаћина са 4:0 и тиме уписали 12. узастопну победу над овим тимом. И на страни и код куће да ПСВ изгуби од Зволеа је – немогуће.

А, тренера црвено-белих може да радује што му је пола тима распуцано. Четири гола Филипсоваца – четири различита стрелца. На полувремену је било 1:0, једини погодак постигао је Розарио, а у наставку – песма.

Још три пута се тресла мрежа Цволеа, а кривци за то су Мален, Доан и Гутиерез. После осам кола, на врху холандског првенства Ајакс и ПСВ као браћа рођена, са истим бројем бодова, а само је за који гол боља го-разлика погурала Копљанике на прво место.

Сјајну победу уписао је Утрехт против Виљема Другог – 2:0. Домаћин је од 51. минута имао играча мање, због искључења Гуваре, а тек после тога је постига два гола, за тријумф.

Најпре је Јансен у 87. минуту изазвао вулкан одушевљење код домаћих навијача, да би Керк у 94. казнио госте, који су кренули у напад грлом у јагоде.

Фајенорд коначно с ауторитетом, АЗ дише за вратом Ајаксу и ПСВ-у! Не одустају у Алкмару.

Дан без изненађења у Ередивизији. После Витесеа, Утрехта и ПСВ-а бодови и на конту Фајенорда и АЗ Алмара. Понос југа је коначну одиграо један меч са ауторитетом и у Ротердаму декласирао Твенте са 5:1, док је АЗ, Партизанов противник у Лиги Европе, уписао и четврту узастопну победу савладавши Хераклес са 2:0.

Уз мало среће додуше, пошто је Александер Меркел желео да шутне лопту, али је покупио Јонаса Свенсона и то је био пенал који је Теун Копмејнерс претворио у три бода што је Калвин Стенгс само потврдио у финишу утакмице. Добра увертира пред меч са Манчестер јунајтедом у Лиги Европе. Лидери Ередивизије, Ајакс и ПСВ, сада су само бод испред АЗ-а, који одбија да дозволи великанима холандског фудбала да му одмакну.

Фајенорд није ни близу, пошто је у последња два кола прво преустио два бода слабашном Емену, а затим доживео дебакл у судару са Алкмаром (0:3) на свом Де Кајпу. Искалио се зато на Твентеу. Већ у шестом минуту је Стивен Бергхујс начео ривала, да би у 23. Ајтор Канталапиједра изједначио. Испоставило се и да је тако изазвао додатан бес домаћина.

Сем Ларсон је клубу из Ротердама донео нову предност, а био је и најзаслужнији за трећи гол Фајенорда. Сјајном финтом се ослободио чувара и из мртвог угла покушао да центрира, закачила је лопта Пита Бијена и преварила голмана Јоела Дромела. Потом Луис Синистера за 4:1,  па опет Ларсон за петарду коју му је поклонио Дромел кардиналном грешком. Мада, како је играо Твенте може да буде срећан што није примио још неки гол.

ЕРЕДИВИЗИЈА - 8. КОЛО: 

Петак

Емен  - Ден Хаг 3:0 (1:0)
/Госенс 16аг, Де Леув 69,  Слагвер 74/

Субота

Венло - Херенвен 0:3 (0:2)
/Ејуке 8, 13, Одгард 87/

Ајакс - Гронинген 2:0 (0:0)
/Лисандро Мартинез 76, Хунтелар 79/

Фортуна - Спарта 0:0

Недеља

РКЦ Валвајк - Витесе  1:2 (0:1)
/Леманс 52 - Дицко 16, Танане 77п/

Утрехт - Виљем ИИ  2:0 (0:0)
/Јансен 87, Керк 94/

Зволе - ПСВ Ајндховен  0:4 (0:1)
/Розарио 39, Мален 68, Доан 72, Гутиерез 94/

Фајенорд - Твенте 5:1 (2:0)
/Бергхујс 6, Ларсон 26, 88, Бијен 55аг, Синистера 67 – Канталапиједра 23/

АЗ Алкмар - Хераклес 2:0 (0:0)
/Копмејнерс 55пен, Стенгс 88/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар