Самарџић и Кимани славили на БЛ маратону!

У мушкој конкуренцији тријумфовао је Срђан Самарџић, а код дама Лусија Кимани.

Остали спортови 29.09.2019 | 21:20
Самарџић и Кимани славили на БЛ маратону!
Побједник маратона који је трчан у Бањалуци је домаћи такмичар Срђан Самарџић. Он је 42.195 метара претрчао за 2:44,08 часова и у врло неизвјесном финишу за неколико метара славио испред Дејана Раданца из Хрватске.

Треће мјесто припало је прошлогодишњем побједнику Давору Видовићу који је отприлике на средини трке попустио и није могао да испрати темпо двојице најбољих.



Вруће вријеме није било савезник момака који су се ухватили у коштац са најтежом атлетском дисциплином, али су и упркос томе они најбољи направили респектабилне резултате.

"Срећан сам сваки пут када истрчим маратон, а наравно много срећнији када побиједим. Било је идеално вријеме до половине трке, али је онда јако угријало, што нам је отежало посао и сигурно однијело неколико минута времена. Ово ми је одлична припрема за Балканско првенство које се одржава у Београду 17. новембра", рекао је Самарџић који наступа за АК Маратон из Брчког.

Члан овог клуба Божидар Вујић побиједио је у полумаратону са временом 1:15,18 часова.

"Надао сам се да могу оборити лични рекорд и имао сам одличан пролаз на 14. километара, али сам мало посустао у финишу јер сам прије пет дана имао тешку брдску трку у Бихаћу. Ипак, задовољан сам и овим временом и наравно тријумфом", рекао је Приједорчанин Вујић.



Најбржа код дама очекивано је била Лусија Кимани (1:30,47 часова).

"Задовољна сам временом, а првенствени циљ био ми је да истрчим тридесетак километара, па сам и послије побједе наставила да трчим", рекла је трострука учесница Олимпијских игара.

Директор трке Владимир Куваља задовољан је како је све протекло, нарочито са аспекта безбједности тркача која је приликом организације оваквог догађаја увијек на првом мјесту.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар