ИТА: Наполи добио, али нешто ту не штима...!

Бреша се као и против Јувентуса мушки порвала са фаворитом. . . ! Није се поновила 2011. година, Мертенс на гол од Марадоне! Наполи није дозволио да му се понови март 2011. године, кад је у домаћем дуелу са Брешом "просуо" бодове. Максимовић асистирао код једног гола домаће екипе, првенац за госте уписао Балотели…

Фудбал 29.09.2019 | 20:40
ИТА: Наполи добио, али нешто ту не штима...!
28 за Интер, 33 за Милан: Марио Балотели се уписао и као нападач Бреше! Првенац Марија Балотелија у плаво-белом дресу стигао је прекасно у Напуљу, у 67. минуту при вођству домаћих од 2:0, тако да је екипа са "Ригамонтија" остала без бодова у двомечу са два најбоља тима из прошле сезоне, Јувентусом и Наполијем.

28 за Интер
33 за Милан

Од данас и један за Брешу.

Не и довољан за више од пораза на "Сан Паолу" у матине термину 6. кола Серије А: Наполи - Бреша 2:1 (2:0).

Оба меча екипа тренера Еугенија Коринија изгубила је резултатом 1:2, с тим да је против "бјанконера" имала вођство.

Момци тренера Карла Анћелотија повели су у 13. минуту преко Дриса Мертенса, који се примакао на гол заостатка у односу на легендарног Дијега Марадону. Ову предност удвостручио је штопер Костас Манолас голом на асистенцију нашег Николе Максимовића у петом минуту надокнаде првог полувремена.

Штопери Наполитанаца разменили су пас главом у шеснаестерцу гостију и потписали важну победу уписану четири дана после непријатног пораза од Каљарија на истом месту.

Рачунајући и Лигу шампиона у којој је стартовала победом над Ливерпулом од 2:0, Анћелотијева екипа има пет победа и два пораза ове сезоне.

Први су им "меру узели" фудбалери Јувентуса у незаборавној утакмици 2. кола на којој је "пало" седам голова.

Наполи сада гостује Генку.

У посљедњем окршају Наполија и Бреше на стадиону "Сан Паоло", оном од 6. марта 2011. године, у сезони кад је клуб са Ригамонтија испао из елите и није се враћао све до ове сезоне, мреже су мировале…

Овог поподнева, у граду под Везувом, ипак, друга прича!

Изабраници Карла Анћелотија савладали су ривала резултатом 2:1, те су тренутно на четвртом мјесту на табели, уз бод мање од трећепласиране Аталанте, која је синоћ декларисала Сасуоло.

НАПОЛИ – БРЕША 2:1 (2:0)
/Мертенс 13, Манолас 45+5 – Балотели 67/

Већим дијелом првог полувремена практично се играла ''викторија'' пред голом госта. Наполитанци су од првог минута имали иницијативу, у жељи да што прије стигну до поготка који би знатно олакшао наставак утакмице.

Белгијском нападачу сада недостаје само један погодак да се изједначи са Дијегом Армандом Марадоном, који је у дресу Наполија постигао 115 голова. Лидер је, подсјетимо, Марек Хамшик са 121 "рецком".
На њега су чекали само до 13. минута, када је асистенцију Хозеа Каљехона из тешке ситуације искористио Дрис Мертенс, "распаливши" по лопти за четврти овосезонски погодак.

Већ у 17. минуту могло је да буде 2:0, али Фернандо Љоренте није поготко материјализовао ситуацију у којој се нашао.

Вјеровале су домаће присталице да ће се поменути резултат на семафору указати два минута касније, када је Костас Манолас затресао мрежу, али је ВАР ипак показао да је то учинио – руком, због чега је погодак оправдано поништен, а Грку показан жути картон.

Ипак, тифози Наполија други гол својих љубимаца дочекали су у посљедњим секундама првог дијела. Изведен је корнер са десне стране, српски фудбалер Никола Максимовић (играо 75 минута па терен напустио због повреде) надвисио је одбрану гостију, а потом спустио лопту за Маноласа који ударцем главом матира Јоронена.

Овог пута, ништа није било спорно, али јесте у 50. минуту, када су гости мислили да су поготком Сандра Тоналија преполовили заостатак. Међутим, голу је претходио један дуел крај гол-аут линије, који је изгубио Максимовић, а након реакције из ВАР собе, утврђено је да је српски играч фаулиран.

У другом дијелу се разиграо гостујући тим, што је материјализовао у 67. минуту, када је послије ударца главом Марио Балотели постигао свој премијерни гол за Брешу.

Но, бољу игру у односу на првих 45 минута тим са Ригамонтија није успио да крунише са још погодака, којим би евентуално избјегао пораз и задао главобоље Анћелотију...

Није се поновио кикс као пре неколико дана против Каљарија (0:1), али евидентно је да Наполи има проблема. Чета Карла Анћелотија славила је у премијерном недељном мечу Калча против Бреше са 2:1, вратила се на минус шест у односу на лидера Интер, међутим далеко је то од нивоа сигурности потребног да би Наполитанци издржали трку са два тима која су до сада истакли најозбиљније кандидатуре за титулу.  

Бреша је мучила Јуве у ванредном колу, мало јој је среће и још мало више искуства недостајало да саплете Стару даму, а није се дала ни данас на Сан Паолу. Имали су момци са стадиона Марио Ригамонти своје моменте, у финишу извршили притисак и покушали да дођу до бода, чак им је један погодак поништен, но све то било је довољно само за частан пораз.

Наполи је до другог тријумфа код куће дошао головима у првом полувремену. Дрис Мертенс погодио је у 13. минуту, а Костас Манолас у судијског надокнадаи. Белгијски репрезентативац уписао је свој четврти погодак у сезони, односно 114. у свим такмичењима за Наполи, па му сада недостаје само још један како би се изједначио са Дијегом Марадоном на другом месту вечне листи стрелаца овог клуба. Подсетимо, прво место држи Марек Хамшик, стрелац 121 гола...

Мертенс је рутински завршио акцију коју је започео Фабијан Руиз. Шпанац је лепим пасом пронашао земљака Каљехона, овај одиграо повратну из прве, а 32-годишњи нападач лако решио ситуацију пред голом Бреше за 1:0.

Код другог гола Наполија наш Никола Максимовић (играо до 76. минута) уписао је асистенцију. Он је у 45+4 лепо главом одиграо за Маноласа, да би Грк са неколико метара проследио лопту у мрежу. Такође главом. 

Бреша се први пут "вратила у меч" почетком другог полувремена, када је Максимовић изгубио лопту градећи је код гол аут линије. Мрежу Наполија лепим ударцем са 20 метара погодио је млади Сандро Тонали, али арбитар је касније прегледао снимак и ипак досудио прекршај над српским дефанзивцем.

На други гол Бреше није било примедби. Тонали из корнера - Марио Балотели скок - 1:2. Играо се 68. минут.

Наполи је до краја имао помало проблема да сачува предност, Бреша се није либила да крене јако ка голу домаћина, али није имала снаге за изједначење...    

Извор: мондо.ба/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар