О њему се љетос најмање причало...

Конте ужива у Сенсијевим играма! Мало зато што је позајмљен, мало што су више пажње изазивали трансфери Лукакуа, Санчеза, Година, па и самог Контеа, Сенси је из другог плана искорачио на позорницу и "украо шоу".

Фудбал 29.09.2019 | 23:30
О њему се љетос најмање причало...
Антонио Конте дошао је летос у Милано као једна од највећих легенди омраженог Јувентуса, којем је донео пет титула првака као играч и још три као тренер, решен да свом клубу после дуго времена приреди пристојног ривала у борби за титулу која већ осам година не напушта Торино.

Испоставило се да су "неразури" предвођени темпераментним 50-годишњаком родом из забележили најбољи старт од сезоне 1966/67, када је "Гранде Интер" легендарног Еленија Ерере најавио одбрану "скудета" такође са шест везаних победа, а онда на трагичан начин завршио као други иза Јувентуса - поразом у последњем колу шампионата од Мантове.

О томе нико у миланском клубу није и неће размишљати ове недеље, дан након упечатљиве победе на "Марасију" уз три гола у мрежи Сампдорије, тим пре што Интеристе очекује "недеља истине": гостовање Барселони на уклетом "Камп ноу" стадиону у среду увече, па први "Дерби Италије" четири вечери касније пред сигурно крацтом "Ђузепе Меацом".

Без обзира на исход дербија 2. рунде Лиге шампиона, у који Конте улази са драматично спасеним бодом на премијери са Славијом Праг код куће, Интер ће окршај са званичним шампионом у недељу дочекати као лидер са 18 бодова и гол-разликом 13:2, где је други гол примљен тек синоћ у Ђенови када је Алексис Санчез маестралну игру и погодак из првог полувремена оспорио искључењем због симулирања на старту другог.

Захваљујући Роберту Гаљардинију, који је поготком у 61. минуту отклонио непријатности због Сампиног приласка на гол заостатка са играчем више на 35 минута до краја, "неразури" су обезбедили себи миран крај и уштеду енергије пред одлазак на ноге Барси. Италијанска јавност и у извештајима са стадиона "Луиђи Ферарис" бавила се маестралном формом ветерана Самира Хандановића и фудбалским умећем момка о ком се није претерано говорило летос током прелазног рока.

Не само због тога што је на "Меацу" стигао као позајмљен фудбалер са уговореном ценом откупа у случају обостраност задовољства наредног јуна, већ и због тога што су пре и после њега навијачима представљана имена попут Санчеза, Ромелуа Лукаку, Дијега Година, па и самог тренера Контеа, омалени Стефано Сенси искорачио је из сенке на велику позорницу и "украо шоу" у северној престоници Италије са три гола и четири асистенције пре уласка у октобар.

Конте је омаленог везисту Сасуола ослободио дефанзивних задатака и пустио га у простор између везног реда и напада, где је Сенси почео да ужива са лоптом у ногама и диктира игром екипе у стилу Веслија Снајдера из сезоне завршене чувеном "Триплетом".

Као "треквартиста", Сенси се уписао на премијери са Лећеом, па голом у тврдој утакмици са Удинезеом донео екипи "чиста" три бода, након чега је постигао први гол и на гостовању Сампдорији када је у 20. минуту спретно реаговао на додавање Лаутара Мартинеза.

Само два минута касније одиграо је савршен пас Санчезу за ветеранов првенац од повратка у "калчо" и тако забележио четврту асистенцију ове сезоне, од којих је једна - за Никола Барелу - сачувала Контеа пораза од првака Чешке на дебију у Лиги шампиона.

06/11/18 Интер - Барселона 1:1

24/10/18 Барселона - Интер 2:0

28/04/10 Барселона - Интер 1:0

20/04/10 Интер - Барселона 3:1

24/11/09 Барселона - Интер 2:0

16/09/09 Интер - Барселона 0:0

26/02/03 Интер - Барселона 0:0

18/02/03 Барселона - Интер 3:0

Власници Интера већ сада могу да буду презадовољни ценом по којој ће имати право да откупе уговор новог репрезентативца Италије, утолико што би он већ данас вредео вероватно дупло скупље од "зацртаних" 25 милиона евра.

"Нисам очекивао да ћу почињати утакмице за Интер ове сезоне, али сам добро прихваћен и имам подршку од старта. Срећан сам због игре и гола, данас је све ишло добро, показало се да смо сложна група спремна да се жртвује за саиграча и екипу. Имамо постављен темељ за добру сезону", рекао је Сенси.

"Конте нам говори шта је потребно да радимо на сваком тренингу, на сваком састанку и зато сваки играч добро зна шта му је посао на терену. То се види. Морамо да наставимо овако", рекао је један од стандардних у новој подели на "Меаци", Марцело Брозовић.

"Мој фудбал је увек био организован, имамо јасну идеју шта желимо и радимо напорно да бисмо то могли да постигнемо на више начина", рекао је Конте, који је остао веран свом систему са тројицом штопера и двојицом неуморних бекова/крила са задатком да играју у оба смера.

Следећа станица: "Камп ноу".

Коментари / 0

Оставите коментар