ИДЕМО "ОРЛОВИ": Србија у борби за злато на ЕП

Одбојкашка репрезентација Србије од 17. 30 часова игра финале Европског првенства у Паризу против селекције Словеније.

Србија 29.09.2019 | 14:13
ИДЕМО "ОРЛОВИ": Србија у борби за злато на ЕП
Одбојкаши Србије на херојски начин дошли су до финала, победом над домаћином Француском од 3:2 у сетовима.

"Било је тешко заспати, око четири сам легао. Колико год да смо прижељкивали победу, када се десила, као да је било нереално. Неко је могао одмах да заспи, ја нисам. Мораћемо против Словеније да дамо више од 100 одсто, ако будемо на нашем нивоу можемо да се надамо најбољем", закључио је Ковачевић. 

"Орлови" се у финалу састају са највећим изненађењем првенства, тако да максимално озбиљно улазе у дуел спремни да пруже свој максимум и надиграју ривала. Поручују неће бити лако зато и позивају навијаче да им помогну да заједно дођу до злата.

"Победили су Русију, победили су Пољску и показали да су заслужили да дођу у финале, неће бити лако", изјавио је Лисинац. 

Словенија се као другопласирана у Групи Ц пласирала у четвртфинале. Потом су уследиле победе над Бугарском, Русијом и Пољском.

Дуел за злато на Европском првенству игра се у Паризу, а одбојкаши Србије надају се да ће им помоћи и подршка са трибина. 

"Знам да доста наших људи живи и ради у Паризу, Према томе дођите у недељу у 17.30 и подржите нас у финалу Европског првества, да идемо заједно до злата", поручио је Петар Крсмановић.

Репрезентација Србије је из финала на Европским првенствима освојила два злата (2001. и 2011. године), а једном је била сребрна (1997. године).

Словенија ће у најлошијем случају изједначити највећи репрезентативни успех, који је остварен 2015. године, када су били сребрни.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

29.09.2019 14:21

Зар 1997 год није била СРЈ,а не Србија,због таквих и слицних ствари се бивса Југа распала,сто нико није био Југословен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2019 15:50

А и бивса беиха се исто распала.