Увијек кажем да је добро што се српски тим вратио у ЕЛ!

“Сећамо се како је Партизан играо са Мекејлебом, или какву је Звезда имала сезону када је прошла у ТОП 8”, истиче чувени бивши кошаркаш, данас важан шраф Бруклина, Џеј Ар Холден.

Кошарка 30.09.2019 | 19:05
Увијек кажем да је добро што се српски тим вратио у ЕЛ!
Бивши освајач Евролиге и Европског првенства, Џеј Ар Холден, пре неколико дана постао је нови директор одсека за играче у Бруклин Нетсима, а већ после пар дана нашао се у Загребу на АБА Суперкупу што показује колико пажње овај регион привлачи када су млади таленти у питању.

Холден је прошле сезоне радио као скаут за Филаделфију, а радио је и у Детроит Пистонсима пре тога у истој улози. Играо је професионално 13 година, од тога девет година у ЦСКА. Играо је на осам узастопних Фајнал форова Евролиге, освојио је то такмичење два пута, а изабран је и за тим деценије у Евролиги од 2001. до 2010. године.

Имали смо привилегију да разговарамо са Холденом на АБА Суперкупу у Загребу. И то је била прва тема. А потом смо се дотакли српских НБА играча, српских тимова…

“Ово је сјајан турнир да се започне сезона. Многи играчи су се тек вратили са одмора или из репрезентација. Искрено, овде сам да погледам све тимове, а такође овде има и сјајних тренера. Победити у оваквом окружењу је одлична ствар овако рано у сезони“, каже Холден за МОЗЗАРТ Спорт.

Да ли сте испратили како су своје тимове саставила два највећа српска клуба?

„Гледао сам како су правили тимове, не бих коментарисао неке појединачне играче, али мислим да су саставили јаке екипе, тимове који могу да се такмиче добро. Још је рано, још се уигравају тимови, траже опције у нападу, улоге, коју ћете одбрану играти и тако даље. Још је рано, али саставили су јако снажне тимове. Биће интересантна сезона, посебно за српске клубове“.

Црвена  звезда је довела Џејмса Гиста, Дерика Брауна, Лоренца Брауна... Како вам се чине црвено-бели?

„Ствар је таква да како си бољи онда можеш да доведеш играче који су у Евролиги дуго година. Лоренцо Браун није играо у Европи, али има искуство из НБА. Увек кажем да је добро што се српски тим вратио у Евролигу! Сећамо се како је Партизан играо на Фајнал фору са Бо Мекејлебом, или како је Звезда имала сезону када је прошла у ТОП 8. Српски клубови су увек добро играли. Наставићу да подржавам српске клубове у Евролиги“, истиче Холден.

Партизан ће играти у Еврокупу, како видите то такмичење?

„Да будем искрен, свака година у Евролиги и Еврокупу је тешка. Прошле године је било изненађења, сваке године имате по једно или два изненађења. Али како се Евролига мења,тако ће и Еврокуп бити јачи и јачи. Како је Евролига мања, Еврокуп ће бити бољи и бољи. Посебно због талента који долази из свих земаља“.

Како гледате на развој Богдана Богдановића и Николе Јокића? Овај регион је увек имао талентоване играче, а они су само нови доказ за то.

„За сада се може рећи да имају одличан старт каријере. Јасно је да су обојица јако добри играчи, потенцијални Ол стар играчи, шта заправо можете рећи лоше о било коме од њих двојице?  Начин на који је Богдан играо прошло Светско првенство је било... заиста невероватно! То је за мене само доказ како он ради, колико добар постаје, и колико је напредовао још од Фенербахчеа до сада“, рекао је Холден, а онда се брзо прешалтао на Јокића.

„Оно што Никола ради у НБА је фантастично. Мислим, сада сви причају поново о високом играчу плејмејкеру. Обојица су стварно невероватни“.

На крају мало о Светском првенству. Србија је била  један од фаворита турнира, а завршила је пета. Сједињене Америчке Државе су такође испале у четвтфиналу.

„Тим који је освојио турнир вероватно игра најдуже заједно - Марк Гасол, Серхио Љуљ, Рики Рубио,Руди Фернандез... Ти момци играју заједно од своје 13, 14. године, а сада су у тридесетим. Скоро 20 година играју  заједно.  И нису им ни потребне припреме. Када погледате српски тим, то  је и даље млад тим. Погледаје Богдана, он је на врхунцу каријере. Јокић је и даље млад, врло млад. Многи тимови су очекивали да ће имати добар турнир, а нису. И то је добро за тај турнир. Многи тимови нису задовољни, али то је тако када сте у окружењу где један или два пораза може да вас избаци са турнира“, закључио је Холден. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар