У Будућности "пуца: Један Американац већ бивши!

"До сада ми није показао ништа, ни у припремном периоду, ни против Цибоне", рекао је Суботић о Вуду.

Кошарка 29.09.2019 | 17:11
У Будућности "пуца: Један Американац већ бивши!
У дворани у којој је Јасмин Репеша почетком априла добио мајсторицу полуфинала АБА лиге резултатом 73:78 и одвео актуелног шампиона на реванш финала плеј-офа са Црвеном звездом, његов насљедник Слободан Суботић доживио је крајем септембра исте године пораз од 28 разлике.

Синоћ се у "Драженовом дому" такође играло полуфинале, али АБА суперкупа, у ком су снаге одмјерили стари "јадрански" ривали од којих је један сачувао име и град, а промијенио тренера, док је други сачувао тренера, али промијенио име, град, чак и државу.

Како је ко радио у међувремену може лако да се препозна у тих 33 разлике и које је Славен Римац направио у мечевима против Будућности 2018/19 и 2019/20.



И ова друга селекција плаво-бијелих повјерена доскорашњем селектору Либана, Суботићу, а окупљена у Подгорици непосредно прије Изборне скупштине клуба на којој је поново именовани предсједник Драган Бокан најавио заокрете у кадровској политици и скоро окретање сопственом погону, у великој мјери зависи од игре америчких интернационалаца.

Њих је ове сезоне у "Морачи" укупно четворица, рачунајући и Скота Бамфорта који наступа под заставом такозване Републике Косово.

Управо се Бамфорт, 30-годишњи бек шутер који је четири године наступао у АЦБ лиги прије доласка у Динамо Сасари прије двије сезоне, у друштву двије године млађег колеге на спољним позицијама, Џастина Кобса, нашао на мети Суботићевих критика послије утакмице у којој је Римчев реновирани састав предност од два поена са старта треће четвртине претворио у 17 пред посљедњу.

Испоставило се до краја "пресс" конференције да је за Бамфорта и дојучерашњег кошаркаша Цедевите, Кобса, добро што их је тренер уопште помињао, јер онај ког није - изгледа да може у потрагу за новим клубом.

"Ово је други пут да овако губимо утакмицу у припремном периоду, гдје играмо двије утакмице у два дана. Очигледно је да ми немамо тај ростер, ту ширину да можемо да одиграмо такав ритам. Не дај Боже да смо играли још једну утакмицу, да смо добили, не знам како бисмо играли у Малаги. То је, стварно, евидентно, без играча који могу да ти помогну", рекао је 63-годишњи Новљанин након утакмице у Загребу.

Цедевита Олимпија, у чијим редовима је одличну партију одиграо Марко Симоновић, већ је у припреми такмичарске сезоне савладала "ђетиће" у финалу Меморијала "Мирза Делибашић", с тим да је у борби за финале са Партизаном била још убједљивија и конкретнија.

"Примили смо 28 поена у трећој, у посљедњој још 25. Издржали смо прве двије четвртине, били смо на четири разлике, али ту се све зауставило", рекао је стратег Подгоричана.

Суботић је истакао да "Цедевита има десет играча, од којих је пет имало двоцифрен поентерски учинак".

"Ми немамо ту ширину, чекамо играча на позицији три и четири и Николу Ивановића, гдје, можда, можемо нешто више да направимо, да продужимо ростер. Али, показало се да наша два главна адута, Кобс и Бамфорд не могу у два дана да одиграју тако јаке утакмице, мислим да је ту кључ. Цедевита Олимпија је на њима измијенила пар играча, нису им дозволили да дишу, то је нормално, ја бих тако исто поступио. Понављам, у овом тренутку немамо ту ширину, надам се да ће са два играча то бити доста боље", додао је Суботић.

На питање о томе зашто у игру није улазио један од "амера", 29-годишњи бек Скот Вуд и пројектована замјена за Бамфорда на позицији "два", Суботић је одговорио:

"До сада ми није показао ништа, ни у припремном периоду, ни против Цибоне. Он је под упитом, и тражимо замјену за њега. Тражимо играча који може да игра на позицијма 'три' и 'четири', који може покрити двије позиције."

Крилни центар Мартин Хасан (23, 201) једини је Американац ког Суботић није помињао.

Плаво-бијели у сриједу гостују Уникахи у Малаги на старту Еврокупа, па у недјељу на премијери у "Морачи" дочекују Задар у 1. колу АБА лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар