Финале АБА СК: Унутрашња игра води Партизан ка трофеју!

Црно-бели и Цедевита Олимпија од 20 часова у Драженовом дому играју финале АБА Суперкупа.

Кошарка 29.09.2019 | 15:55
Финале АБА СК: Унутрашња игра води Партизан ка трофеју!
Стигли смо до краја Суперкупа, а тамо су Партизан и Цедевита Олимпија. Две екипе које су показале највише на турниру тако да нас очекује јако и неизвесно финале у Загребу. Партизан је благи фаворит, али мораће црно-бели добро да се презноје  вечерас од 20 часова (ТВ Аренаспорт 1) у Драженовом дому како би дошли до првог трофеја у сезони.

Партизан није нешто посебно блистао против Меге и Приморске, али је деловало да има самопоуздања, да играчи у црно-белом не паниче ни кад губе пет разлике на полувремену, створен је донекле победнички менталитет, црно-бели овог лета немају ниједан пораз. И то су све добре ствари за састав Андрее Тринкијерија.

Ако Партизан жели путоказ како треба да игра у дефанзиви то је можда друго полувреме против Приморске у ком је заиграо доста агресивније и затворио пут ка свом кошу. Уз дефанзивни скок и грађење скока то би могло да буде и пресудно у борби за први трофеј.

О томе је јуче причао, уз Радета Загорца можда понајбољи појединац до сада у црно-белом дресу, Рашон Томас.

„Морамо да играмо снажно у одбрани, овај тим је тако направљен, јак је физички, можемо да преузимамо. Само је потребно да задржимо тај ниво. Финале је битан тренутак. То је дефинитивно нешто што желим да урадим, да освајам трофеје са Партизаном. Због тога смо дошли овде“,  рекао је Рашон Томас.

Дакле - одбрана. Ту све почиње и све се завршава. Иако је ово сам почетак сезоне, мора се истаћи да на АБА Суперкупу гледамо  изузетно ефикасне утакмице. Неретко су екипе биле са преко 40 поена већ за полувреме, па зато можете размислити о плусу поена на овом дуелу.

Поред инсистирања на атлетицизму, Партизан је овог лета инсистирао и на снази у рекету. Стигао је Арјом Параховски, ту је и Вилијам Мозли који се добро показао, а остао је у екипи Никола Јанковић од прошле сезоне.

Са друге стране, Андрија Стипановић једино у овом смислу вечерас има помоћ од Хопкинса, јер је Мајк Цирбес стигао касно да би могао да игра на турниру. Зато би те унутрашње линије могле да буду место где би црно-бели требало да направе предност.

О том односу испод коша је чак причао и тренер Цедевита Олимпије Славен Римац.

“На спољним позицијама се не плашим ни против кога. Када уђе Мајк у ротацију олакшаћемо и за унутрашње  играче. Имамо мањак петице у финалу, потући ћемо се са њима па ћемо видети. Респектујем Партизан, тренера, игра добро, имају све победе, преломили су Приморску која је јако добар противник”, рекао је пред финале Славен Римац.

Прво издање АБА Суперкупа играло се 2017. у Бару и освојила га је Цедевита. Прошле године је трофеј подигла Црвена звезда. Иако овај пехар сам по себи нема посебну тежину, показало се да је изузетно био важан за Звезду, јер су се црвено-бели натанковали  добром енергијом и одатле имали одакле да црпе снагу у сезони у којој су се касније вратили у Евролигу, освојили АБА лигу и домаће  првенство.

Из тих разлога би Партизану баш “легло” да узме овај трофеј, на прави начин отвори сезону, да се хемија додатно појача, јер познато је да ништа не успева као успех.

Цедевита Олимпија је нов тим, читали сте већ о томе у интервјуу са Санијем Бечировићем, а има ту неколико искусних играча који предњаче попут Марка Симоновића, Јаке Блажича, Андрије Стипановића, Коди Милер Мекинтајера, Рајана Боутрајта… Снажан тим који је потпуно потукао Будућност у полуфиналу са преко 100 датих поена.

Барем на папиру гледано Партизан има шири састав и то би вечерас требало да искористи. То је, ипак, само папир. Трофеји се освајају на паркету.

Борба за први трофеј у сезони може да почне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар