Дебакл, неуспјех, прихватљиво...

Селектор, председник и капитен не виде исто! "Жао ми је због Салета, нисмо стигли ни да попричамо", рекао је несуђени лидер "орлова" на Мундобаскету.

Кошарка 30.09.2019 | 22:15
Дебакл, неуспјех, прихватљиво...
Селектор је сматрао поводом да се повуче са клупе после шест успешних година, председник Савеза оценио да дебакл није, али неуспех свакако да, док капитен и несуђени лидер "орлова" на Мундобаскету у Кини тврди да је пето место на свету - прихватљив резултат.

"Због свих околности, не могу да изговорим да је то неуспех. Пето место је, с обзиром на све, прихватљив резултат", рекао је Милош Теодосић (32).

Један од наших најбољих кошаркаша свих времена обновио је повреду стопала током једне од припремних утакмица репрезентације Србије пред одлазак на тешко извојевано Светско првенство и, уз још озбиљније повређеног Драгана Милосављевића, није био у прилици да брани мадридско сребро из 2014. освојено на првом наступу под вођством Александра Ђорђевића.

"Десиле су се те повреде. Гаги Милосављевић и ја нисмо ни отишли, Лучић је скоро без тренинга путовао, Бјелица имао проблема. Због свих околности, не могу да изговорим да је то "неуспех". Пето место је, с обзиром на све, прихватљив резултат. Аргентина није имала шта да изгуби, као ми на неким претходним шампионатима", оценио је Тео у интервјуу за "Вечерње новости" и додао:

"Нису имали већу жељу, али очигледно да су наши били стегнути и уплашени".

Нови ас Виртуса из Болоње, у ком ће наставити сарадњу са сада већ бившим селектором Ђорђевићем, рекао је да разуме одлуку нашег легендарног кошаркаша и освајача олимпијског, светског и европског сребра у периоду од шест година на клупи националног тима.

"Жао ми је због Салета, нисмо стигли ни да попричамо овде у Болоњи. Разумем његову одлуку и прихватам је. Урадио је много за српску кошарку, освојене су три сребрне медаље", рекао је Ваљевац, који је са под вођством Ђорђевића и њевовог претходника, Дуде Ивковића, освојио три медаље.

Попут Еуробаскета 2017, када је због повреде листа такође гледао саиграче у истанбулском финалу са Словенијом, Теодосић је и две године касније морао да прати утакмице из свог дома.

"Много је теже када се гледа са стране него кад се игра. Већа је нервоза, нервираш се. Онако играш и не размишљаш много. А овако, видиш сваку ситуацију, све из другог угла и онда је скроз чудно", рекао је и додао:

"Знали смо да је ово првенство прво на које путујемо са улогом фаворита. И ми, играчи, смо имали највећа очекивања, а и комплетна јавност. Створио се притисак, било је само питање са којом медаљом ћемо се вратити".

Србија има прилику наредног јуна да избори пласман на Олимпијске игре у Токију и потом, предвођена новим селектором и искуснија за један неуспех у улози фаворита, покуша овај дебакл, неуспех или прихватљив резултат да претвори у још један незабораван поход ка медаљи.

Са Теом, било би сјајно!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар