Човјек затрпан у силосу, сатима га извлачили

Многи Крижевчани са запрепаштењем су примили тужну вијест да је њихов суграђанин Гојко Ђурашевић Јое (52), један од популарних локалних спортиста, трагично погинуо у петак у силосу за житарице у Крижевцима

Регион 28.09.2019 | 21:24
Човјек затрпан у силосу, сатима га извлачили
Како сазнаје портал 24сата.хр, имао је лиценцу за чишћење силоса и тим се послом бавио 20-ак година. У простор је ушао на шестом спрату зграде у Бјеловарској улици и полако почео скидати стијенке дробљенога кукуруза. Уз себе је имао малену моторну пилу те помоћни алат, који су послије пронашли спасиоци

Из полиције су навели да га је кукуруз затрпао између 15.35 и 16.10 часова у силосу високом 18 метара. Из још непознатог разлога поклопило га је око осам тона смјесе. Преминуо је на мјесту несреће.

С обзиром на то да је имао јако пуно искуства у том послу, истражитељи претпостављају да му је нешто пало те се спустио ужетом до дна како би то покупио. Након урушавања радници су одмах позвали ватрогасце ЈВП-а Крижевци, који су дошли до улаза у силос. Пронашли су Ђурашевићеву опрему и уже, али њега нису видјели од велике количине кукуруза. Уз помоћ радника полако су испуштали дио по дио мљевеног зрња како би дошли до настрадалог мушкарца. Открили су га три метра од дна.

Опасности су и даље вребале, па су у помоћ позвали екипу Хрватске горске службе спашавања из Копривнице. У првом покушају пукао им је дио опреме јер је на тијелу и даље било превише кукуруза. Поновно су испустили дио зрња како би извукли тијело. Колико је захтјевна била акција извлачења, свједочи и податак да су све завршили тек око 22 часа.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар