Један је Буфон: Рекордер са 903 утакмице!

Голман Јувентуса на утакмици против СПАЛ-а ушао у историјске књиге италијанског фудбала.  Гранде Ђиђи престигао и Малдинија! Велики дан за голмана Јувентуса који је нови рекордер.

Фудбал 29.09.2019 | 13:44
Један је Буфон: Рекордер са 903 утакмице!
Историја у Торину. Ветеран на голу Старе даме Ђанлуиђи Буфон забележио је на утакмици против СПАЛ-а 903. наступ у свим такмичењима и тако оборио рекорд још једног великана Паола Малдинија.

Ас Милана до данас је држао прво место са 902 наступа и то само у дресу Росонера, али га је Буфон престигао и тако испунио циљ због којег се летос и вратио из Париза.

Истина, Буфон је до бројке од 903 стигао захављујући наступима и у Парми и Пари Сен Жермену, али свакако да се ради о лепом рекорду за једног од најбољих голмана у историји ове игре.  

Ђанлуиђи Буфон се овог љета вратио у Јувентус послије "излета" у Пари сен Жермену и врло брзо је наставио да обара рекорде. Голман торинског клуба је почео меч на голу свог тима против СПАЛ-а у оквиру 6. кола Серије А и тако се уписао у историју италијанског фудбала.

Њему је то био 903. меч у каријери, чиме је постао Италијан са највише уписаних наступа у клупском фудбалу! Ово је његов 658. званични наступ у дресу "старе даме", а на почетку каријере је на голу Парме стајао 168 пута.

Но, да ли се сјећате његовог дебија? Голман који ће у јануару напунити 42 године по први пут у сениорском фудбалу је бранио давног 19. новембра 1995. године!

Од тада су прошле скоро пуне 24 године, а - нимало изненађујуће - Буфон је на том мечу сачувао мрежу у мечу Парме и Милана, која је завршена без голова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар