ЕП - финале: Словенци најављују 5.000 навијача за Србију!

Берси ће горети у недељу од 17. 30.

Остали спортови 28.09.2019 | 18:27
ЕП - финале: Словенци најављују 5.000 навијача за Србију!
Мало ко је, заправо вероватно нико очекивао овакав расплет на Европском првенству у одбојци и "југо-финале". Словенија и Србија изненадиле су све, па и саме себе, а сутра се од 17.30 у велелепном Берсију боре за злато. Њима евентуално прво, а нама треће пошто је наша "плава чета" покоравала Стари континент 2001. и 2011.

Очекује се паклен меч, а осим "борбе на паркету" и на трибинама ће се водити велика битка. Србија се ослања на тамошње гастарбајтере који су и у полуфиналу дали свој допринос колико су могли против 20.000 домаћих, мора се признати заиста ватрених и позитивних навијача који су направили праву фестивалску атмосферу. Французима то није помогло да славе, иако су их трибине у неколико наврата подигле и вратиле у игру, поготову у четвртом сету.

Већ је вероватно кренуло и "тапкање" улазнице јер већина Француза неће хтети да гледа финале, већ ће оптирати да заради. А то је прилика да се повећа број српских навијача којих се очекује неколико хиљада. Словенци немају ни приближно тако велику дијаспору као ми, те се ослањају на "домаће снаге". Како пише љубљанско "Дело", чудесан успех њихвих одбојкаша, које је до скоро водио наш садашњи селектор Слободан Ковач, у Паризу, тачније у Берсију испратиће око пет хиљада навијача који ће доћи из Словеније.Све ово најављује спектакуларан меч у Паризу.

Извор: моззартспорт

Фото: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар