Жашто Керовићу није одузета лиценца за рад?

Керовићу никад није није одузета љекарска лиценца, вратио се у Дом здравља Лопаре и ту радио донедавно. Недавно је добио отказ као технолошки вишак по новој систематизацији.

Босна и Херцеговина 28.09.2019 | 11:16
Жашто Керовићу није одузета лиценца за рад?
Доктор и посланик у парламенту БиХ отео је трудну жену пред порођајем са којом је био у вези, на силу јој извршио абортус, па је бацио да искрвари.

Овај монструозан случај, који је годинама заташкаван, десио се још 1997. године, али је тек прије два мјесеца добио коначан епилог. Тадашњи посланик СДС у парламенту БиХ, доктор Драгомир Керовић из Лопара, отео је трудну жену с којом је био у ванбрачној вези, насилно је успавао и урадио јој абортус, а потом је бацио на пољану.

Млада жена (27) би искрварила да је нису нашли пролазници и хитно је пребацили у болницу. Била је пред порођајем.

Процес Керовићу трајао је годинама, а можда "босански доктор Менгеле", као су га прозвали поједини медији, не би ни завршио на суду да није било притиска женских НВО и међународних организација.

Осуђен је тек 2004. на четири и по године затвора. Одлежао је, а потом се без проблема вратио у професију и у политику. Вратио се и на друмове. Скривио је две саобраћајне несреће, у којима је један човек погинуо, а један остао инвалид. Потом је 2015. оборио пјешака на пјешачком у и то покушао прикрити.

- Нису то једини његови злочини, али друге је успио заташкати - каже наш извор из Лопара.

Упркос свему 2016. је као кандидат Српске народне странке побиједио на изборима и постао одборник у СО Лопаре. Данас је, тврде упућени, штићеник локалног СНСД.

Керовићу никад није није одузета љекарска лиценца, вратио се у Дом здравља Лопаре и ту радио донедавно. Прије два мјесеца је добио отказ као технолошки вишак, по новој систематизацији.

Радо Савић (СДС) начелник Лопара, који је по струци љекар, згрожен је понашањем свог суграђанина, али још више ставом Коморе, која, како каже, води рачуна само о приходима, а не и о елементарној етици.

- Унаказио је трудну жену и убио дете пред порођај, а онда се вратио као да се ништа није десило. Понаша се бахато, као да је херој који је спасао десеторо деце. То је шамар и љекарској професији и цијелој заједници и док сам жив ја ћу се као љекар, грађанин, родитељ и политичар борити против таквих - категоричан је Савић.

Предсједник се одмара на Балију, Комора ћути

Да ли су љекарима, који су кривично одговарали због смрти својих пацијената или тешких посљедица по њихово здравље, одузете докторске лиценце и на које време? 

Од Коморе доктора медицине РС, којој смо се обратили и писменим захтевом, ни јуче нисмо добили одговор на ово питање. Предсједник Коморе Саша Вујновић је на годишњем одмору на Балију и на посао се враћа тек у септембру. Суд части Коморе, како нам је речено телефонском разговору, "састаје се само по потреби", а евиденцију о раније изреченим санкцијама није могуће дати на увид јавности без одобрења предсједника Коморе. 

Хирург жени извадио здрав јајник

Борила се дуго и пацијенткиња С. С. да докаже да јој је 2014. хирург др Маринко Ловре, иначе раније осуђуваног због мита, уз слијепо цријево, успут извадио и - здрав јајник. Након свега, љекар је то покушао да прикрије. Истрага је трајала четири године, подигнута је оптужница, али др Ловре је и након тога запослен и то у водећој здравственој установи РС Универзитетском клиничком центру Бањалука. Ни овим случајем се није бавио Суд части Коморе доктора медицине РС.

Грађани вјерују да су сви ови случајеви само врх леденог бријега и да је списак некажњених љекарских грешака много дужи.



(Блиц)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Рале

28.09.2019 09:23

Мени је доктор грубор унистио руку, и косаркаску каријеру...Не знам ни како ме је оперисао ни јели ме он уопсте оперисао или је дао неком...Дан данас не могу да окрецем руку,и нисам могао да наставим каријеру...Јер сам сад инвалид 50%... то је било 2008 кад сам имао 18 година...И ста сад висе нема повратка не мозе ми нико поправити руку висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

28.09.2019 10:20

Назалост има много горих слуцајева.

Name

Горан

28.09.2019 11:15

Страсно.Да ли је ово могуце?!

Name

куку нама са нама

28.09.2019 22:15

Спријечи да и друге не унакази,као тебе,буди солидаран..надам се да знаш читати између редака

Name

мирко

29.09.2019 10:40

Е бозе сацувај,ни овај глацоња сто љага је најгори

Name

БЛ

28.09.2019 10:09

Прије пар дана у БГ је умро човјек од 45 год. којег су у УКЦБЛ лијечили од туберкулозе, а имао је инфекцију и касније сепсу од убода трном у ногу. Дошавши у БГ доктори су се згранули шта се ради у БЛ , и упркос напорима нису успјели да га спасу. Због утврђивања одговорности нису хтјели отпустити покојника без обављене обдукције. Ужас!!! Хоће ли несавјесни и нестручни одговарати? Знајући стање у нашем здравству, неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

28.09.2019 12:06

Тај случај је шокирао цијели град. Млад човјек је умро искључиво због кардиналних пропуста љекара из УКЦБЛ. Ово је преозбиљно да би се "гурнуло под тепих". Подршка породици да истраје у борби за правду.

Name

БАЊАЛУКА

28.09.2019 18:39

ДАНАС У ДОБРОМ ДРУШТВУ ПРИЧАЛИ ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И О ОВОМ СЛУЧАЈУ.... ПОУЗДАНО ЗНАМ ДА ЈЕ ТО САМО ЈЕДАН ПРИМЈЕР УБИСТВА ЉУДИ ОД СТРАНЕ НЕYТРУЧНИХ ДОКТОРА, ОД СИМАТОВИЋА ПА НА ДАЉЕ... СТРАШНО. ДОК НЕ БУДУ РОБИЈАЛИ НИШТА ОД СИСТЕМА ЗДРАВСТАВА И ПРАВОСУЂА.... КОМОРА НА ЖАЛОСТ СЛУЖИ ЗА ПОКРИВАЊЕ ГРЕШАКА И ПРОПУСТА ТЗВ. ДОКТОРА....

Name

Станко

28.09.2019 10:13

Био је то локални сериф од кога је стрепила цијела опстина. Та времена се не поновила никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

28.09.2019 10:17

Радо браво ти си чист кадар и свјетла тачка сдс, вукан и јелена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема правде

28.09.2019 11:35

Провјерите ви господо ста ради доктор бијековиц и остала свита у зворницкој болници. Хорор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Италијан

28.09.2019 15:56

То за Керовица знају сви и то дјубре треба да је на робији а не да слободно сета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

28.09.2019 16:16

Сада би требало судијама и тужиоцима који су радили на случају укинути дипломе и оставити само 4 разреда основне школе за примјер. Идиотлук

Name

Бозе сацувај

28.09.2019 17:39

ЦЕТИРИ и ПО године ? Ма за ово је и смртна казна мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјељина

28.09.2019 21:18

Керовицев тадасњи возац Попвиц који је у бјекству бијо висе од 20 година због тог недјела изасо је из затвора а кријо се толико због тога злоцина. Изасо је из затвора 2016 године.добијо је максималан условни отпуст послије таквог злоцина и бјекства од истог. Питање: како је тако мало осудјен.како је добијо максималан условни отпуст.одговор.МОЦ.БЕЗАКОЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ