Како је изгледао физички обрачун у ФСРС? (ВИДЕО)

Фудбалски савез Републике Српске посљедњих неколико седмица доспио је у жижу јавности након покушаја дијела чланова Извршног одбора и делегата Скупштине ФСРС да се мимо статута сазове ванредна скупштина на којој би се тражила оставка или смјена актуелног предсједника ФС РС Миле Ковачевића.

Република Српска 28.09.2019 | 09:24
Како је изгледао физички обрачун у ФСРС? (ВИДЕО)
Прије неколико дана догодио се инцидент у службеним просторијама ФС РС, када је Новак Дамјановић, члан Скупштине Подручног фудбалског савеза Бањалука и предсједник ФК БСК, физички насрнуо на генералног секретара ФСРС Горана Ћејића, упућујући му и вербалне пријетње. 

У Фудбалском савезу истичу да се Дамјановић “издигао изнад законских прописа, јер није поштовао одлуку о кажњавању па је песницама насрнуо на генералног секретара правећи фудбалски скандал у Бањалуци”.

– Бруталан физички напад на Горана Ћејића је и напад на Фудбалски савез Републике Српске. Насилнику и силеџији Новаку Дамјановићу поред кривичног дјела слиједи и најтежа санкција искључење из Фудбалског савеза Републике Српске.Фудбалски савез позива медије да осуде боксера силеџију. Они који ћуте – штите насилника, саопштено је из ФС РС.



У Фудбалском савезу РС наводе да су се “појавила лица која како тврде да желе боље сутра фудбалу Републике Српске и да, иако су дубоко инилтрирани у функционисање и рад органа Фудбалског савеза Републике Српске, свјесно занемарују прописане обавезе, и оглушују се на статутарна поступања у оквирима Савеза чији су чланови”. 

– Они износе читав низ негативних ставова о раду актуелног предсједника ФС РС господина Ми1е Ковачевића, чију смијену желе, а1и ничим не аргументују своје наводе. Напротив, сем упућивања неаргументованих тврдњи медијима, као и пријетећег и кабадахијског поступања према члановима фудбалске организације, ништа друго не нуде, наводи наш извор из ФС РС.

Додаје да у овој држави ипак постоје системи који поштују нормативна акта, ред, рад, и који се не плаше притиска политике, јер их на то обавезује концепт прописан од ФИФА и УЕФА, и који се не плаше вјестацки изазваног страха у спортским оквирима од стране политичких моћника, и1и њихових блиских сродника. 

– Лица која на насилан и нелигитиман начин траже промјене у Фудбалском савезу Републике Српске, занемарују битну чињеницу, да је Фудбалски савез Републике Српске чланица Фудбалског савеза Босне и Херцеговине који је као национална асоцијација чланица УЕФА и ФИФА, чије постулате и модалитете су сви обавезни поштовати у фудбалу.

С тога, свјесни ове обавезе, наводни борци за промјене заборављају истаћи у јавности мисљење Правног комитета ФС БиХ и Одлуку ИО ФС БиХ у вези са датим мишљењем Правног комитета ФС БиХ, а које су као норматив дати и обавезујући управо постојећем руководству ФС РС у питању сазивања и одржавања ванредне Скупстине ФС РС, односно жеље за разрјешењем предсједника ФС РС од стране иницијатора наводних промјена у фудбалу Републике Српске, додаје извор из ФС РС. 

– Као што се и у политици позивају на национални интерес, иза којег вјешто крију своје профитерство, тако и у фудбалу, блиски сродници Милорада Додика, тачније Вицо Зељковић, који себе представља као борца за боље сутра у фудбалу Републике Српске, иако је у њему тек двије године, не поштује обавезујуће акте Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, већ цијелу причу покушава пребацити на национални интерес, постављајући питање зашто се Фудбалски савез Републике Српске обраћао Фудбалском савезу Босне и Херцеговине, наводе из ФС РС.

Одговор је, истичу у ФС РС, крајње јасан и децидан: Зато што је чланица Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, зато што га на то обавезују Статути ових двију фудбалских организација. 

– Ово питање је чак као крајње неумјесно констатовао и просвјетни инспектор који је дошао у ванредну инспекцијску контролу Савеза по налогу господина Милана Киковића, једног од извршилаца Вице Зељковића, гдје у самом инспекцијском налазу констатује обавезност и исправност поступања према Фудбалском савезу Босне и Херцеговине јер на то указују Статути ФС БиХ и ФС РС, наводи исти извор. 

На недавно одржаној сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ усвојен је закључак којим се прихвата мишљење Правног комитета НС/ФС БиХ који је утврдио да се питање изјашњавања о раду, те гласања о повјерењу или неповјерењу предсједнику ФС РС, никако не би могло наћи на дневном реду евентуалне ванредне (или редовне) скупштине ФС РС.



Наиме, Статут ФС РС, као ни Статут НС/ФС БиХ, не предвиђају ову могућност, јер мандат изабраном предсједнику ФС РС евентуално може престати само под условима из члана 19. Статута ФС РС.





(Истинито)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

075

28.09.2019 07:30

И иза овога је "политичко" Сарајево Милораде, зар не?! Закључак, у "бољем" ентитету се све распада, шта сам све чуо и видио јучер на Крстовдану у Пељавама просто да не повјерујем, Тузла је по слободи и начину живота испред свих средина у цијелој БиХ, да не урекнем, свјетлосним годинама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим

28.09.2019 08:32

Греска је у томе сто је Мили Ковацевицу, старом и сенилном предсједнику, уопсте омогуцен други мандат. ФС Републике Српске у прослом мандату требао је водити Петар Јелиц, децко је млад, био је фудбалер, а и син је од покојног предсједника Јелица који је истински волио фудбал и као предсједник Републике помагао ФС РС. Овај Ковацевиц је неко ко искљуциво ради лицниг интереса се наметнуо у ФС, те је на прослој изборној скупстини на један дрзак, некоректан и безобразан нацин просао и отео мандат Петру Јелиц. Власт би требала да под хитно ради овог и ради увазавања Јелица, омогуци и замоли Петра Јелица да води савез.

Name

ауди

28.09.2019 08:32

Тако је Тузлак !!! Јос да се нису слегле коцкасте главе била би мала Свицарска.

Name

Игипоп

28.09.2019 10:26

Само кад видис главе, елокветност и вокабулар све је јасно.

Name

ре тим

28.09.2019 11:39

Какав Петар Јелиц какви бакраци, не мозе да води ФК Модрицу а да води ФСРС. Тата Милан јесте волио фудбал али је се такодје и обогатио у рату и после рата, на благо рецено лоповски нацин је постао мултимилионер.

Name

Цорлеоне

28.09.2019 11:45

Ма дајте људи, ово је прави српски састанак. Мама се на сваком кораку помиње, а и рукави су малкице засукани ради боксања. Вокабулар је онај прави нашки ....

Name

Сер од Добоја

28.09.2019 13:23

Фина нека раја

Name

за РЕ Тим

28.09.2019 13:32

Цињеница је да је Петар Јелиц коректан, паметан и добар цовјек, није наметљив и није лопов, а морално би било да се таквом цовјеку да подрска. Слусао сам га на тв-у кад је био кандидат за предсједника ФС РС и оставио је на мене одлицан, одмјерен утисак и свакако би био боље рјесење од овога Ковацевица који је дрзак, безобразан, грамзив.

Name

Ре За Тим

28.09.2019 15:13

а ста да ради ујкин Вицо? Јел он да се дрогира? Правда за Вицу.

Name

Пајо

28.09.2019 15:14

Ово ни у Африца нема?!

Name

ре за ре тим

28.09.2019 15:28

То сто је добар и постен на једну страну а на другу десетине милиона и некретнине сто му је тата оставио а које је укро од и преко Рафинерије, у којој на залост све мање има радника и цека се само да се стави катанац на капију. То је исто у длаку као сто је Додик пре десетак година своме сину Игору дао 3 милиона да се не дрогира, а овај кад је досао до пара поце се и дрогират. Петар је добар момак али су око њега све клосари и паразити као сто су били и око Милана, а на страну сто он у свом зивоту није зарадио ни 1 км јер му је све тајо оставио. Није њему лако зивит са таквим сазнањем гдје те сви полтрони тапсу по раменима и хвале ти тату како је велики цовјек, како је добар, био Пресједник РС, а ти знас да зивис и тросис паре једног РАТНОГ ПРОФИТЕРА и безоцног ЛОПОВА.

Name

Ре за ре за ре тим

28.09.2019 17:25

Није културно и фино спомињати неког кога нема у негативном смислу. И да је то тако како ти навидис, Петар је прави цовјек и нису га паре и све те ствари исквариле. А у зивоту му је мозда тата помогао да крене играти фудбал, али је цовјек неко вријеме играо вани и колико год тата био јак није га могао на силу дрзати у тим клубовима.

Name

ре ре за ре за тим

28.09.2019 19:14

Његов је тата платио 2 милиона да би му син потписао уговор са Кајзерслаутерном који га је убрзо послао на позајмицу у Карл Цајс Јену гдје је одиграо неколико утакмица од тога неке у купу Њемацке. Од те своје интернационалне каријере и зараде неби могао купит ни солидан половни аутомобил. Тата му је купио и Q7 кад је изасао. Ипак мислим да је Петар добар момак. О покојним се не мозе увијек лијепо прицат, било би то циницки.

Name

ре ре за ре за ре тим

28.09.2019 19:26

Није лијепо ни од њега сто је се богатио у рату у Рафинерији док сам Ја и остале Будале по брдима и сумама бранили "Српство" и стварали РС да би неки постали милионери и да њихови наследници узивају и тросе сто су им родитељи "муком" зарадили. За то треба закон о Поријеклу имовине па ако неко мозе доказат да је постено зарадио први милион алал му све остало таман да је сад милијардер.

Name

Ре за овог сто напада

28.09.2019 20:28

Дај друзе не будали, ста ти знас колико је ко ста платио. Па онда би у нхрмацким клубовима све била дјеца од милобера из Катара, Африке, Италије, Албаније која не знају играти лопте, али имају два милиона....Сустина је да га је овај Ковацевиц на превару и некоректно елиминисао, да децко није просао за предсједника ФС РС, а и сам наводис да је добар момак. Знаци Ковацевиц мозе бити предсједник, а Петар иако је добар не мозе. Борио сам се и ја за РС по сумама, па не мислим да доброг момка због таквих разлога треба елиминисати. Вози q7, нека вози, возио јос 100 година. Оцитуј се о њему у односу на Ковацевица.

Name

Ре

28.09.2019 20:33

Јелиц је требао бити предсједник ФС РС и да "неко" има и мало образа, да се опере код Бога због ове битанге Ковацевица, малог Јелица би сада поставио за предсједника Фудбалског савеза Републике Српске.

Name

Ре за све

28.09.2019 20:37

А гдје је Ковацевиц играо? Не лици на фудбалера, не лици ни на предсједника ФС РС. И прије 10 година могли су га поставити једино за предсједника мјесног удрузења пензионера, а овај цело би му могао бити лицни тјелохранитељ.

Name

модрицанин

28.09.2019 22:08

Петру Јелицу је 2016 Додик обецао да це бити изабран за председника ФСРС. Он отисао на скупстину да се појави и да га изаберу. Знамо како је заврсио. Ако је нецији отац, брат или неки сродник био негдје несто, не знаци да и он треба наслиједит то мјесто као да му је цацевина. Било је у Петровој генерацији мозда и бољих фудбалера али они нису били Сумин син. Знају Модрицани ко је ста радио и гдје био.

Name

Гхјј

29.09.2019 11:25

Јел мислиш на оног Петра што је шутао канту са водом када га селектор замијени на терену? Татином сину није могао нико ништа. Уз толику подршку показао је једну велику 0. Е моји људи не видите даље од носа.

Name

Ре

29.09.2019 21:43

Вицо заводи ред. Ови догадјаји су већ предвиђени. Потребно је обавестити УЕФУ , да уклони ово из фудбала.

Name

српска посла

30.09.2019 08:58

Ал смо неки незгодан народ. Стално се туцемо са вањским и унутрасњим непријатељем

Name

Играч

28.09.2019 07:49

Који сељаклук и примитивизам. Њих фудбал апсолутно не занима, ту су само због лоповлука. Одмах тај савез затворите док се може спасити ово мало од клубова сто је остало јер све ће покрасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.09.2019 08:40

Фудбал!? Који фудбал!? Какав фудбал такво и рукзводство, и обрнуто.

Name

Чича

28.09.2019 13:53

Тим и остали у праву сте и фудбал као и све остало треба прузети Миле о његово јато. Ста тај Ковацевиц зма о фудбу тек 30 год је полако исао узлауно. Прику за шефа фс

Name

Ре

28.09.2019 18:01

Играч у праву си, чим је ту Лакета могу мислити какав се лоповлук и мафијашки послови одрађују. О фудбалу они не причају.

Name

Ре

01.10.2019 05:55

Бас све отисло у пизду материну,цак и у фолклор су усли криминалци !

Name

Тисуцљетна

28.09.2019 08:05

Зато треба пренос надлезности и унитаризација на ниво БиХ да се овакве ствари и ликови неутрализирају из јавности. Ово је цивилизацијски пораз срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.09.2019 08:39

Тако некако се ресавају сви наси проблеми ми смо цивилизован свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоом

28.09.2019 09:13

Види овог целе и његовог фол гарда. Како би ти ја опалио два три кросеа по тој цели кад би мени тако присао са тим гардом. Цело набио двадесет кила сала па се кофрци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

28.09.2019 09:49

Чије паре, онога и музика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац неми

28.09.2019 10:16

Модерне комуникација балканских интелектуалаца са ИQ 22

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2019 10:36

Е ту си у праву потпуно. Сељачке кабадахије ушле у све поре РС и тек ће мо ми видјети свог бога.

Name

Ја

28.09.2019 10:40

ДОТИЦНИ ЦЕЛО И КУЦУ КОЈУ ЈЕ КУПИО ЗАЈЕДНО СА ЛОКАЛОМ ЈОС ЗА,ВРИЈЕМЕ РАТА ПОКУСАО ЈЕ НА МПРЕВАРУ ДА ПРЕУЗМЕ... ПОЗНАТ ЈЕ БАЊАЛУЦАНИМА ЛОКАЛ "КАНТУН". И ТУ КУЦУ ЈЕ ПОКУСА НА ПРЕВАРУ ДА УЗМЕ,АЛИ МУ НИЈЕ ПОСЛО ЗА РУКОМ. Е НОВО,НОВО НА СТА СИ ТИ СПАО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац Нове Дамјановица

28.09.2019 12:30

Ново Дамјановиц је обицни букадзија и неко кога плацају да лелеце за ситан интересе. Инаце је мањи од маковог зрна кад се појави иоле опаснији даса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је Новак?

28.09.2019 14:23

Ко је Новак и цим се бави кад он финансира ФСРС.

Name

Новак

28.09.2019 14:27

Новак је агресивнији од брата Предрага наставника физике а сад главног за образовање у бољем ентитету и најбољем дјелу западног Балкана.

Name

Ч Е Д О

28.09.2019 14:38

Ново је гробар БСК БЛ

Name

Питање је сад

28.09.2019 13:39

Који су домети фудбала у РС-а..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан Костић Дела

28.09.2019 14:55

Ја овде у Београду трунем затворен у стану. Вицо ме пустио низ воду. И преко ујака ми дигао потјерницу. Лако је било Вици док сам ја био у Бања Луци и пребијао људе за њега. Бар сам јаци и способнији од овог дебила Нове којег је сада ангазовао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Разлику

28.09.2019 15:31

ВИЦО БУЧЕ КАО УЈАК. ОД ЛОПОВА ОЦА И УЈАКА НАСТАЈЕ ВИЦО. ЈЕ ЛИ ОН ЛОНДОНСКИ ЂАК ИЗ ТРАВНИК А ОСНОВНУ ШКОЛУ ИМА ИЗ ШИРОКОГ. ВИЦО И СПАСАН, ЕЛОКДОРАНА БРАВАРИЈА, САТОВИ ЗА ВОДУ, ОПРЕМА ЗА ВОДОВД ГРАДСКИ ИЗ КИНЕ ГАРАНЦИЈА ДО УГРАДЊЕ. ВИЦО И НАРКОМАНИ УЈАКОВА ГАРДА.

Name

Фудбалер

28.09.2019 15:11

Јадан је и фудбал и сав спорт у републици српској кад једна сељачина и балавац вицо води и борац и савез , нема веза са спортом ни ти се бавио спортом али је сестрић па мисли да може , неће ићи сељацино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл форевер

28.09.2019 15:32

Ново....сељачина био-сељачина остао. Прати трендове....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Леотар

29.09.2019 05:41

Вријеме је да их Неко пребије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучки берберин

29.09.2019 08:10

Људи, треба бити практичан, треба стога ипак подржати тога Вицу, мада ни по чему никаква марка он није. Чак дапаче. Али, да ли би Борац добио онај милион да није њега. Би клинац. То је даиџа, у преводу ујко, великодушно дао свом нетјаку, сестрићу, сину своје једине сестре. То треба ипак цијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

30.09.2019 05:32

ТА СПОРТСКА ШТЕТОЧИНА У НОРМСЛНИМ СРЕДИНАМА НЕБИ БИО НИ БЛИЗУ СПОРТА А КАМО ЛИ НЕКА ФУНКЦИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

30.09.2019 05:35

А БРАТ РОЂЕНИ ОД НОВАКА Д. ПРЕДРАГ ЈЕ ДИРЕКТОР ПРОСВЈЕТНО ПЕДАГОШКОГ ЗАВОДА РС! КАКВА ФИНА ПОРОДИЦА И КАДРОВИ СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

30.09.2019 05:46

Браво за тачан коментар!

Name

Пик

01.10.2019 10:03

Ја знам и једног и другог.немам ништа од њих али ово што ти пишеш је измишљотина испирисана вјероватно мржњом, Ко их боље позна зна да су коректна породица .

Name

РАДЕ

30.09.2019 05:36

Ово је стил владања СНСД-ав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

30.09.2019 05:43

А ШТО ЈЕ ПЕТКОВИЋ, БИВШИ ГС ДОВЕО КАДРОВЕ У ФУДБАЛСКИ САВЕЗ, СВЕ БОЛЕСНИК ДО БОЛЕСНИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

30.09.2019 12:16

Напокон да неко казе

Name

ГРУЈО

30.09.2019 05:45

Сељачка посла,Ново јест сељачина али ови што долазе су ЈОШ ВЕЋИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

30.09.2019 05:48

Чуј Вицо,шта је то,какав је то СРБИН и име а ујак му (ДОДИК) СРБУЈЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО

30.09.2019 06:18

Ма тако је,свака част!

Name

ТОЛЕ

30.09.2019 05:51

Ина ли ишта да ови (снсд) нису покупили? А што су им кадрови у фудбалу, баш да репрезентују РС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИЂЖИС

30.09.2019 05:53

Ја кадрова и сељаклука баш су за УЕФУ И ФИФУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВО

30.09.2019 06:20

Смијешно и ТУЖНО ЗА РС И СПОРТ У РС!

Name

РАДИВОЈЕ

30.09.2019 06:53

Ови Дамјановићи у нормалној земљи једино гдје би радили је сметљиште,а овдје воде ПРОСВЈЕТНО ПЕДАГОШКИ ЗАВОД И СПОРТ !!! То ти је политика на Српски начин! КАТАСТРОФА ДРУШТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОЈА

30.09.2019 18:47

Алал вам вјера за коментар!БРАВО

Name

Песимиста са покрићем

30.09.2019 18:54

Долазак једног од Дамјановића у Педагошки завод РС-а одјекнуо је као прворазредна сензација међу просвјетним радницима у БЛ. То је била друга сензација. А прва је била када је постављен за директора средње школе. И тада је пукло као бомба. Мук и невјерица свуда уоколо, у просвјети наравно. Чудна нека политика. Вјерна реплика односа и стања у политичкој сфери, органима власти. Није добро, нити ће бити. Нису изгледи.

Name

Милан

30.09.2019 19:17

Мој народе, српски ово су добра времена за рђава човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

01.10.2019 01:03

Доказ да се у Пубци Српској игра најбољи фудбал.

ОДГОВОРИТЕ