Видео: Директор Албе растужио многе!

Стоп атрактивним девојкама са пуфницама! Немачки клуб одлучио је да после 25 година постојања укине групу чирлидерсица.

Кошарка 28.09.2019 | 12:07
Видео: Директор Албе растужио многе!
Немачки клуб одлучио је да после 25 година постојања укине групу чирлидерсица

Кошаркаши клуб Алба из Берлина саопштио је да после 25 година чирлидерсице тог клуба више неће наступати у паузама на мечевима.

Директор берлинског евролигаша Марко Балди рекао је да то "није прикладно" и захвалио се атрактивним девојкама на послу коју су радиле четврт века.

"Чирлидерсице су одлично радиле свој посао претходних 25 година. За то су биле награђиване неколико пута. Својим вештинама подржавале су нашу екипу и забављале навијаче. Закључили смо да је појава младих жена као вид атрактивног испуњавања времена на спортским догађајима није прикладан данашњем времену. Знамо да ће великом броју навијача недостајати Албине навијачице", рекао је Балди за клупски сајт.

Истакао је да се тако стекао утисак да су у овом клубу мушкарци задужени за играње кошарке, а жене за забављање масе, што како каже, нису вредности берлинског клуба.

"Инспирисали смо многе дечаке и девојчице да се баве кошарком. Желимо да промовишемо жене у спорту као кошаркашице и да оне такође постану узори. Имамо највећи женски тим у Немачкој, који је пре годину дана успео да дође до друге немачке лиге", закључио је директор немачког клуба.

Кошаркаси Албе следећег петка почињу наступ у Евролиги, када ће на свом паркету дочекати Зенит.

Тај меч играће без ових девојака:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар