Вођа Приморске - Јагодић Куриџа: Звезда је боља, али...

. . . потценили су нас! „У следећим утакмицама су апсолутни фаворити, чак и у првом колу играмо против њих и они су фаворити. Били бисмо неозбиљни када бисмо говорили другачије“, поручује крилни центар словеначког тима.

Кошарка 27.09.2019 | 15:17
Вођа Приморске - Јагодић Куриџа: Звезда је боља, али...
Објективно - ко је могао да очекује да ће Приморска победити Црвену звезду? Мало ко... Чак се и на лицима момака из Копра видела нека помешана мешавина среће и збуњености. Јасно им је да су направили сезнацију, али код њих се од првог дана осећа - глад. Глад да се покаже да нису ту - ето тек тако. И она доминира.

Желе свима да покажу да нису случајно ту и не желе, као што рече тренер Јурица Големац - „да не буду само симпатични свима“. То су већ првог дана успели.

Један од главних разлога победе Приморске над Звездом био је и Марко Јагодић Куриџа. Овај снажни кошаркаш је за 31 минут на паркету постигао 18 поена, а имао је и девет скокова, две асистенције и укупан индекс корисности од 27.

Иситиче Куриџа у разговору за МОЗЗАРТ Спорт да је његов тим од почетка знао како треба да игра синоћ.

„Мали смо клуб и ово је велика победа за нас. Уживаћемо у победи вечерас, а већ ујутру морамо да се спремамо за наредну. Сигурно да су нас мало потценили, то су играчи са вишим реномеом од нас. Ушли смо храбро да играмо утакмицу. Знали смо шта треба да радимо“, каже Јагодић Куриџа.

Делује да је кључна разликау целој причи била у приступу. О томе су говорили из редова Звезде, а о томе говори и Јагодић Куриџа.

„Више смо желели победу, једноставно. Они су већи изазов за нас него ми за њих. Ако ћемо искрено да причамо. Ми смо то искористили, десио им се лош дан и то је то. Идемо даље, желим им срећу у наставку сезоне. Испратио сам и Звезду и Партизан у припремама. Вероватно два најбоља састава, они ће играти главну улогу у првенству“.

Да ли су и сами играчи из Приморске изненађени што су успели да надиграју евролигаша који је овог лета довео у тим озбиљна имена?

„Наравно да је изненађење за све што смо победили Звезду, лагали би се када бисмо рекли другачије. Кажем вам, радимо, сваки дан. Звезда је боља екипа од нас, у следећим утакмицама су апсолутни фаворити, чак и у првом колу играмо против њих и они су фаворити. Били бисмо неозбиљни када бисмо говорили другачије“, рекао је Куриџа.

Приморска је овако начинила вероватно највећу победу у историји клуба, а већ сутра ће у полуфиналу АБА Суперкупа играти против Партизана.

Док сте синоћ пролазили кроз дворану Дражен Петровић могли сте на више страна да се помиње једно презиме - Големац. Чак је и један од хрватских колега узвикнуо - „не морамо да бринемо за селектора“.

„Ово је доказ да добро радимо. Одиграли смо мушку утакмицу, како смо се договорили. Очигледно су нас сви клубови са великим именима потценили, а после овог ће нас сви узети за озбиљно. Нема еуфорије, ово је Суперкуп, екипе се још упознају. Потврда момцима да морају да верују у себе и да могу да играју са свима. Имамо квалитет, нисмо их преценили, ушли смо у контакт. Звезда је дошла са екипом, био сам играч па знам, која има играче са по 10 година из Евролиге, дошли су мало са приступом ´лако ћемо´. Е када тако уђеш мало се касније тешко вратиш“, рекао је Големац после утакмице.

Прича у Копру је почела пре свега три године када је основан овај кошаркашки клуб. Она не само да је била успешна, већ је превазишла очекивања свих стручњака и навијача и показала да је добра и чврста организација кључ за успех.

А овако је тренер Големац причао непосредно после уласка у АБА лигу….

„Као прво, морам да кажем да сам окружен невероватним људима. Врло добро знате да уколико данас уложите новац у спорт на овим просторима, да вам се он ретко кад и врати. Зато мислим да су људи који предводе наш клуб прави заљубљеници у кошарку и да су показали да су ту за нас, било када губимо, било када побеђујемо. Уверен сам да овде није крај наше дивне приче и слатког сна. Нећемо бити врећа за ударање у АБА лиги. Власници су амбициознији чак и од мене и мојих кошаркаша, то је невероватно“.

Надимак клуба је - Тигрови. Јуче су играли баш тако. Сада им следи Партизан у полуфиналу сутра од 17 часова. У најави занимљив меч.

А већ 6. октобра Приморска гостује Звезди , тако се наместило, у првом колу АБА лиге. То ће тек бити занимљиво.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар