Пејџ намјестио љевицу!

„Радио сам цело лето да бих могао да будем константнији ове сезоне. Шутирао сам када сам уморан, шутирао сам када сам свеж, да будем ментално спреман и да то показујем из утакмице у утакмицу“, каже Маркус за МОЗЗАРТ Спорт.

Кошарка 27.09.2019 | 12:45
Пејџ намјестио љевицу!
Месецима се прича о томе како је Паризан у потрази за беком шутером и то и јесте било тачно, мада је потрага успорена пред АБА Суперкуп, па делује као да је све то додатно мотивисало Маркуса Пејџа који је својом игром изгледа желео да поручи: "Хеј, па имамо већ доброг бека шутера".

Ако буде био у форми као против Меге... Партизан ће имати огромне користи од њега.

Навијачи Партизана могу да буду веома задовољни учинком Пејџа у првој утакмици на АБА Суперкупу. Он није играо на већини припремних дуела, против АЕК-а је добио малу минутажу, имао је времена да се спреми за Загреб и - успео је у томе. То говори и утисак, али и статистика.

Пејџ је играо 28 минута и за то време је дао 21 поен уз проценат шута од 63,6%. За два поена је гађао 3/5, за три поена, што је још важније - 4/6 што је 66,7% успешности. Са линије за слободна бацања - 75%. Имао је Маркус и четири асистенције и две украдене лопте. Укупан индекс 27.

Најефикаснији играч Партизана и најефектнији по тим против Меге. Да ли ми то гледамо неког новог Пејџа ове сезоне, не само са новим бројем на дресу?

Одговор на то питање пробали смо да добијемо одмах после утакмице. Пре свега, питали смо Маркуса шта мисли о утакмици. И његови саиграчи истичу да су оне три везане тројке биле најважнији детаљ на утакмици. Ушао је у ритам и променио ток меча.

"Добили смо, то је био циљ. Мислим да смо одлично играли. Почели смо мало спорије, играли смо добро средином утакмице и прилично смо лоше привели дуел. Мало смо се на крају опустили у глави. Имамо доста играча који могу доста тога да ураде на терену. Надам се да ће нам ова седмица бити успешна", каже Пејџ за МОЗЗАРТ Спорт.

Када играте на позицији на којој наступа Пејџ ту нема много полемике - шут, а посебно онај за три поена, одлучује да ли сте успешни или не. Колико је Маркус током лета радио на томе?

"Ја сам шутер, мало ми је било потребно да уђем у ритам да погађам на нивоу на ком сам увек погађао, али завршио сам прошлу сезону шутирајући како сам желео и надам се да ћу сада наставити. Радио сам цело лето на томе да будем што константнији и надам се да ћу успети у томе".

Зна најбоље Пејџ шта му је недостајало у добром делу прошле сезоне.

"Константност је кључ. Заправо, имао сам и моменте када баш нисам играо добро, а и када сам играо добро. На томе сам радио целог лета - шутирао сам када сам уморан, шутирао сам када сам свеж, да будем ментално спреман и да то показујем из утакмице у утакмицу".

Право питање је да ли можеш ове сезоне да будеш константнији?

„Да, 100 одсто мој циљ, на томе сам радио цело лето“.

Сада ти је и мало лакше јер имаш једну сезону иза себе? Може ли то да направи разлику у току сезоне?

„Да, сада још боље разумем шта тренер тражи од мене. Како да играм. То чини све лакше за све нас којима је ово друга година у тиму“, закључио је Пејџ разговор за наш сајт.

Маркус је играч који је много показивао док је играо колеџу,прошле године се навикао на нове услове, на Партизан и сада само треба да настави како је почео против Меге.

Није баш реално да се очекује да Пејџ на свакој утакмици веже онакве три тројке, или да убаци по 21 поен, али се очекује да подигне игру на виши ниво и буде кориснији по екипу него што је то било прошле године.

Старт је по Пејџа више него обећавајући... Сада и он као и цео тим имају следећи циљ пред собом, а то је Приморска у полуфиналу АБА лиге.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар